reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Witajcie Dziewczyny.
Padam na ryjek...
Nie dam rady Was nadrobić...jejku tak dużo piszecie, że ranić z cudem by to pogodzić [emoji16][emoji16][emoji16] praca rodzina forum i obowiązki [emoji23][emoji23][emoji23]
Moje badania wyszły bardzo dobrze.
Na 90% dziewczynka [emoji255]
Wierzgała i odpychała się nóżkami jak nakręcona...[emoji16] zdrowiutka [emoji173][emoji173][emoji173]
Byłam z mężem on też obserwował na dużym ekranie całe badanie. Badanie trwało ponad 40 minut. Cała wizyta godzinę.
Szczęśliwie dziś zasnę po tych wszystkich emocjach. [emoji4][emoji4][emoji4]
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie. [emoji8]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Wspaniale gratulacje [emoji6][emoji6]

reklama
Czy wam też zniknęły suwaczki po aktualizacji forum? musiałam stworzyć od nowa

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18
Mi też zniknął po aktualizacji :/

Szalona ja też oba wyniki toxo ujemne więc muszę być ostożna i jeszcze dwa razy.będę musiała powtarzać czy czasem nie złapałam :/

Okruszku cudowny obraz :) Ciężko uwierzyć że takie ludziki nam w brzuchach pływają :)

usg wizyta 19.03

Mi też zniknął po aktualizacji :/

Szalona ja też oba wyniki toxo ujemne więc muszę być ostożna i jeszcze dwa razy.będę musiała powtarzać czy czasem nie złapałam :/

Okruszku cudowny obraz :) Ciężko uwierzyć że takie ludziki nam w brzuchach pływają :)

usg wizyta 19.03
Mamisia mi wyszło, że trochę szybciej mam termin bo na 23-24. 09. więc Dzidzia już trochę większa. No ale skoro już do Was kiedyś tam się zapisałam, to nie chcę już się przenosić.

W ciąży nie zaleca się stosowania metforminy
Tak nie zaleca sie ale jeśli ktos bierze przed ciaza to nie zaleca sie jej gwałtownie odstawiac, bo taki skok moze byc niebezpieczny dla dziecka. Ja bralam przed dawkę 2x850 a teraz biorę jedna 850 (pol rano pol wieczorem) po 14tc całkowicie odstawie

p19u9jcg9y71ca8m.png

2 wizyta 22 marca [emoji173]

A jak dużego masz krwiaka? Moj 4x4cm. Co sie z nimi działo w poprzednich ciążach? Moj póki co rośnie :/ nie chce sie wchłonąć mimo, ze leżę. Mega sie martwię o dziecko.
Więc tak, obecnie krwiak miał jakieś 1,4cm x 0,7 cm. Umiejscowiony po przeciwnej stronie niż łożysko. Nie krwawię, nie plamie.
Czekam na kolejną wizytę - za tydzien i będę wiedzieć co z nim :) ale jak juz gdzies pisałam duphaston x 3 celibat i lezenie. Wstaje do wc, nałożyć sobie jedzenie, a ostatnio na dworze byłam blisko 2 tygodnie temu. :sad:
Jakie były poprzednie ? 1 ciąża zakończona w 16t.c. tez krwiak
Druga krwiak juz w 7tc 5x3 cm i co miesiac krwawienie i pobyty w szpitalu - donosiłam do 31 t.c urodził się syn :)
Tym razem też głęboko wierze w pomyślne zakończenie, czego i Tobie i sobie życzę :) u mnie ponoć taka uroda ciężko znaleźć źródlo problemu, ale już na 3 dziecko się nie zdecyduje, to ostatni raz :hmm:

Tak nie zaleca sie ale jeśli ktos bierze przed ciaza to nie zaleca sie jej gwałtownie odstawiac, bo taki skok moze byc niebezpieczny dla dziecka. Ja bralam przed dawkę 2x850 a teraz biorę jedna 850 (pol rano pol wieczorem) po 14tc całkowicie odstawie

p19u9jcg9y71ca8m.png

2 wizyta 22 marca [emoji173]
w ciąży powinno się przejść na insuline, dla dziecka bardziej niebezpieczne może być stosowanie metforminy, nie piszę tego żeby straszyć, ale to trochę moja działka i metformina nie jest zalecana przez PTD, ponieważ przenika przez łożysko, jej wpływ na dziecko nie jest poznany na chwilę obecną

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie Dziewczyny.
Padam na ryjek...
Nie dam rady Was nadrobić...jejku tak dużo piszecie, że graniczy z cudem by to pogodzić [emoji16][emoji16][emoji16] praca rodzina forum i obowiązki [emoji23][emoji23][emoji23]
Moje badania wyszły bardzo dobrze.
Na 90% dziewczynka [emoji255]
Wierzgała i odpychała się nóżkami jak nakręcona...[emoji16] zdrowiutka [emoji173][emoji173][emoji173]
Byłam z mężem on też obserwował na dużym ekranie całe badanie. Badanie trwało ponad 40 minut. Cała wizyta godzinę.
Szczęśliwie dziś zasnę po tych wszystkich emocjach. [emoji4][emoji4][emoji4]
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie. [emoji8]

Hej okruszku, gratulacje :) Ale ci zazdroszczę że jesteś już po, u mnie usg prenatalne będzie pewnie coś koło 7 kwietnia. Naprawdę lekarz zaryzykował stwierdzenie że na 90% dziewczynka? Wow, to musi mieć niezłe oko :) Trzymam kciuki żeby się potwierdziło.

Strasznie dużo piszecie dziewczyny, zdecydowanie nie nadążam. W pracy nie mam kiedy odpalić forum, wieczorem zasypiam na stojąco. Wciąż mam mdłości ale jakby mniejsze, widzę światełko w tunelu.

Gratuluję bliźniaczej ciąży, to chyba będzie jedyna na naszym forum! Zaręczonym gratuluję zaręczyn :) Nam we wrześniu stuknie 10 lat po ślubie, jakoś trudno mi w to uwierzyć że z tym chłopem pod jednym dachem tyle lat wytrzymałam :p I jeszcze się w dzieci pcham ;)

Do góry