reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Moj maz robił rozszerzone badane nasienia w klinice Invimed. Tez koło 150zl. Jak porównywałam podstawowe z rozszerzonym to w podstawowym prawie nic nie ma w porównaniu do rozszerzonego, poza tym jak cos wyjdzie nie tak to i tak trzeba potem rozszerzone, a cena trochę sie różniła, wiec stwierdziłam, ze lepiej od razu rozszerzone. Na prawdę super informacje tam są, dosłownie wszystko. Lepiej raz, a porządnie tym bardziej, ze nie wiem czy to takie super dla faceta hehe. Abstynencja 3dni miała być.

Przełożyłam tez prenatalne o 3 dni, nie duzo, ale zawsze cos czyli będzie 12t6d i do kobiety, która koleżanka polecała wiec spoko.

Ja kończyłam dzienne mgr studia na kierunku Finanse i Rachunkowość i podyplomowe menedżerskie. Jestem typowym „ścisłowcem”. Poza praca udzielam korepetycji z matematyki.

Hehe powiem Wam, ze powiedziałam mężowi, ze jedna koleżanka z forum będzie mieć bliźniaki i mowię pomysl sobie wszystko razy dwa, a on do mnie: „my byśmy sie cieszyli, nie? Hehe No nie wiem... on może tak, bo to ja będę z dzieckiem w domu hehe ale jest zaleta, ze ciąże sie przechodzi raz, a ma sie od razu dwójkę :) nie ma tyle przerwy w pracy i te wszystkie dolegliwości...

Kurczę tyle piszecie o tych wynikach badań, a ja dopiero będę w sobotę robić, tez sie boje ze wyjdzie mi jakaś cukrzyca czy cos, bo jem full słodkiego i ogólnie moja dieta całe życie jest kiepska...
O to ja to samo. tyle że jeszcze studiuję :)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A mnie dziś lekarz odradzil brałam wcześniej pragnę na co gin czy dobrze się czułam bo dodatkowe mdłości mogą po tym wystąpić.

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom
Podobno jest taka teoria, że jak się miało niedobory witamin i zaczyna sie brać suplementy to może być po nich niedobrze za nim organizm sie "nasyci". Ja po swoich poronieniach biorę dużo witaminy d, b6 oraz selenu i w listopadzie kiedy zaczełam to wszystko łykać było mi mega nie dobrze, mdło i miałam zawroty głowy. I moja Pani dietetyk tam mi to wyjaśniła jak napisałam.

Podobno jest taka teoria, że jak się miało niedobory witamin i zaczyna sie brać suplementy to może być po nich niedobrze za nim organizm sie "nasyci". Ja po swoich poronieniach biorę dużo witaminy d, b6 oraz selenu i w listopadzie kiedy zaczełam to wszystko łykać było mi mega nie dobrze, mdło i miałam zawroty głowy. I moja Pani dietetyk tam mi to wyjaśniła jak napisałam.

U mnie w pierwszej ciąży jak brałam folik, witaminy dla kobiet w ciąży było mi mega niedobrze ale wyniki miałam cały czas ok więc to chyba również działa w drugą stronę. Jeśli masz wyniki w normie i zaczynasz przedawkowywac to również są mdłości i wymioty

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam prenatalne 04 kwietnia, będzie to 12,3. Dwoch lekarzy mówiło ze najbezpieczniej robic między 12,1, a 12,6. Do tego czasu mam jeszcze dwie normalne wizyty, a więc zwykłe usg.
Każda taka wizyta to dla mnie mega stres...

Ja mam prenatalne 04 kwietnia, będzie to 12,3. Dwoch lekarzy mówiło ze najbezpieczniej robic między 12,1, a 12,6. Do tego czasu mam jeszcze dwie normalne wizyty, a więc zwykłe usg.
Każda taka wizyta to dla mnie mega stres...

Mamy podobne terminy tez idę na prenatalne 4 kwietnia to będzie u mnie 12,1 ;)

Ja mam wizytę w środę teraz i mega się stresuje bo na innym forum dziewczyna była dziś u lekarza i nagle nie ma zarodka .... był i nie ma .... szok

A co do fejsa to chyba jakaś dziewczyna inna nas tu werbowała na forum październikowe bo właśnie sobie zdałam sprawę że nie należę do tej grupy o której piszecie, tylko -pazdziernik 2018- będę mamą czy jakoś tak ;)

Nazwa gruoy to Mamusie pazdziernik 2018

Kurcze ..nie pamietan. A zakladalalam watek, wiec jestem od samego początku.... i gr fb też
Byla sytuacja że (sandralev93 ??) dodawala jeszcze czlonkow miesiac temu..ale to do naszej grupy.........
Ciebie ja nie dodawalam na pewno....
Jak jestes w jakiejs innej grupie..to sprawdz czy jest tajna czy zamknieta... chyba ze chcesz by znajomi wiedzieli o ciąży

Ja mam wizytę w środę teraz i mega się stresuje bo na innym forum dziewczyna była dziś u lekarza i nagle nie ma zarodka .... był i nie ma .... szok

Tez podczytywalam inne forum..ale tam ciagle ktoras tracila ciaze.6...7... 8 ...tc. gdzie juz byly serduszka.... przybijajaco sie robilo....przestalam obserwowac..bo dola lapalam...za duzo tego bylo

reklama

O super, że tego samego dnia. Raźniej będzie :). I też mam teraz w najbliższą środę!!!

Do góry