reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Moj maz robił rozszerzone badane nasienia w klinice Invimed. Tez koło 150zl. Jak porównywałam podstawowe z rozszerzonym to w podstawowym prawie nic nie ma w porównaniu do rozszerzonego, poza tym jak cos wyjdzie nie tak to i tak trzeba potem rozszerzone, a cena trochę sie różniła, wiec stwierdziłam, ze lepiej od razu rozszerzone. Na prawdę super informacje tam są, dosłownie wszystko. Lepiej raz, a porządnie tym bardziej, ze nie wiem czy to takie super dla faceta hehe. Abstynencja 3dni miała być.

Przełożyłam tez prenatalne o 3 dni, nie duzo, ale zawsze cos czyli będzie 12t6d i do kobiety, która koleżanka polecała wiec spoko.

Ja kończyłam dzienne mgr studia na kierunku Finanse i Rachunkowość i podyplomowe menedżerskie. Jestem typowym „ścisłowcem”. Poza praca udzielam korepetycji z matematyki.

Hehe powiem Wam, ze powiedziałam mężowi, ze jedna koleżanka z forum będzie mieć bliźniaki i mowię pomysl sobie wszystko razy dwa, a on do mnie: „my byśmy sie cieszyli, nie? Hehe No nie wiem... on może tak, bo to ja będę z dzieckiem w domu hehe ale jest zaleta, ze ciąże sie przechodzi raz, a ma sie od razu dwójkę :) nie ma tyle przerwy w pracy i te wszystkie dolegliwości...

Kurczę tyle piszecie o tych wynikach badań, a ja dopiero będę w sobotę robić, tez sie boje ze wyjdzie mi jakaś cukrzyca czy cos, bo jem full słodkiego i ogólnie moja dieta całe życie jest kiepska...
O to ja to samo. tyle że jeszcze studiuję :)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A mnie dziś lekarz odradzil brałam wcześniej pragnę na co gin czy dobrze się czułam bo dodatkowe mdłości mogą po tym wystąpić.

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom
Podobno jest taka teoria, że jak się miało niedobory witamin i zaczyna sie brać suplementy to może być po nich niedobrze za nim organizm sie "nasyci". Ja po swoich poronieniach biorę dużo witaminy d, b6 oraz selenu i w listopadzie kiedy zaczełam to wszystko łykać było mi mega nie dobrze, mdło i miałam zawroty głowy. I moja Pani dietetyk tam mi to wyjaśniła jak napisałam.

Podobno jest taka teoria, że jak się miało niedobory witamin i zaczyna sie brać suplementy to może być po nich niedobrze za nim organizm sie "nasyci". Ja po swoich poronieniach biorę dużo witaminy d, b6 oraz selenu i w listopadzie kiedy zaczełam to wszystko łykać było mi mega nie dobrze, mdło i miałam zawroty głowy. I moja Pani dietetyk tam mi to wyjaśniła jak napisałam.

U mnie w pierwszej ciąży jak brałam folik, witaminy dla kobiet w ciąży było mi mega niedobrze ale wyniki miałam cały czas ok więc to chyba również działa w drugą stronę. Jeśli masz wyniki w normie i zaczynasz przedawkowywac to również są mdłości i wymioty

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam prenatalne 04 kwietnia, będzie to 12,3. Dwoch lekarzy mówiło ze najbezpieczniej robic między 12,1, a 12,6. Do tego czasu mam jeszcze dwie normalne wizyty, a więc zwykłe usg.
Każda taka wizyta to dla mnie mega stres...

Ja mam prenatalne 04 kwietnia, będzie to 12,3. Dwoch lekarzy mówiło ze najbezpieczniej robic między 12,1, a 12,6. Do tego czasu mam jeszcze dwie normalne wizyty, a więc zwykłe usg.
Każda taka wizyta to dla mnie mega stres...

Mamy podobne terminy tez idę na prenatalne 4 kwietnia to będzie u mnie 12,1 ;)

Ja mam wizytę w środę teraz i mega się stresuje bo na innym forum dziewczyna była dziś u lekarza i nagle nie ma zarodka .... był i nie ma .... szok

A co do fejsa to chyba jakaś dziewczyna inna nas tu werbowała na forum październikowe bo właśnie sobie zdałam sprawę że nie należę do tej grupy o której piszecie, tylko -pazdziernik 2018- będę mamą czy jakoś tak ;)

Nazwa gruoy to Mamusie pazdziernik 2018

Kurcze ..nie pamietan. A zakladalalam watek, wiec jestem od samego początku.... i gr fb też
Byla sytuacja że (sandralev93 ??) dodawala jeszcze czlonkow miesiac temu..ale to do naszej grupy.........
Ciebie ja nie dodawalam na pewno....
Jak jestes w jakiejs innej grupie..to sprawdz czy jest tajna czy zamknieta... chyba ze chcesz by znajomi wiedzieli o ciąży

Ja mam wizytę w środę teraz i mega się stresuje bo na innym forum dziewczyna była dziś u lekarza i nagle nie ma zarodka .... był i nie ma .... szok

Tez podczytywalam inne forum..ale tam ciagle ktoras tracila ciaze.6...7... 8 ...tc. gdzie juz byly serduszka.... przybijajaco sie robilo....przestalam obserwowac..bo dola lapalam...za duzo tego bylo

reklama

O super, że tego samego dnia. Raźniej będzie :). I też mam teraz w najbliższą środę!!!

Do góry