reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

@Otoona gratuluję! Ja mam dopiero za tydzień wizyte i też się zastanawiam czy nie pójść w międzyczasie do kogoś innego na sprawdzenie....bonie wytrzymam :/
@msue kurcze....moża nospa na początek a jak nie przejdzie to szpital albo lekarz? Podobno to nic wielkiego jak troszkę pobolewa ale taki ból jest niepokojący :/

reklama
Olka 90, przy prawidłowej tarczycy taki powinnaś mieć wynik dlatego że dziecko w pierwszym trymestrze potrzebuje hormonów tarczycy dlatego zabiera z twojej, jeśli jeszcze się podniesie to lekarz może przepisać mała dawkę hormonów aby nie zabrakło dla Ciebie i dla dziecka.
Dzięki, uspokoiłaś mnie bo się zastanawiałam czy to jest Ok ;)

Ja mam 14 marca to podobnie :) a konsultowałaś teraz wyniki tsh? Ja odebrałam dziś wynik 2,28 a w grudniu było 1,78... i się zastanawiam czy to Ok o_O
Tsh nie konsultowalam bo wydaje mi się że mam w miarę dobre wyniki. Pytałam o ten mój nieszczęsny wynik glukozy ( poniedziałek 140) a w kolejnych dniach rano na czczo mam między 75 a 85- mierzone glukometrem. Okazuje się że niepotrzebnie poprzedniego dnia ( niedziela) po 18 zjadłam 2 pomarańcze i cukierki bo to mogło zaburzyc wynik i trzeba go powtórzyć ale mam trzymać się z daleka od słodyczy, żeby znów nie było takiej jazdy.

ny0z5ax.png

@Otoona gratuluję! Ja mam dopiero za tydzień wizyte i też się zastanawiam czy nie pójść w międzyczasie do kogoś innego na sprawdzenie....bonie wytrzymam :/
@msue kurcze....moża nospa na początek a jak nie przejdzie to szpital albo lekarz? Podobno to nic wielkiego jak troszkę pobolewa ale taki ból jest niepokojący :/
Ja miałam wątpliwości czy iść czy nie iść do innego. W ogóle to cud że o godzinie 12 recepcjonista jeszcze mnie zapisała do tego gina. Teraz jednak wiem że dobrze zrobiłam bo mogę iść spać spokojnie A tak znów bym przerabiala te czarne scenariusze. Ja jestem bardziej sfiksowana bo poprzednią ciążę poronilam z dnia na dzień dlatego wolę iść i sprawdzić. Zresztą okazało się że ten lekarz zna mojego gina bo powiedział AAAA chodzi Pani do tomeczka. Znam tomeczka [emoji14]

ny0z5ax.png

@Otoona na wizycie byłam tydzień temu w czwartek a następna mam w piatek za tydzień i też nie wiem czy jesl pójdę w międzyczasie i znów USG to może będzie tego juz za dużo. Czekam aż bąbel bedzie większy i mam zamiar uzbroić się w detektor żeby nasłuchiwac serduszka :D

@Otoona na wizycie byłam tydzień temu w czwartek a następna mam w piatek za tydzień i też nie wiem czy jesl pójdę w międzyczasie i znów USG to może będzie tego juz za dużo. Czekam aż bąbel bedzie większy i mam zamiar uzbroić się w detektor żeby nasłuchiwac serduszka :D
Ja też chcę kupić detektor, nawet ten dzisiejszy lekarz mi to zasugerował [emoji4]. Człowiek zawsze by był spokojniejszy [emoji4]. Mam już jeden na oku.

ny0z5ax.png

@Otoona pokaż link :cool2: a nie mówił Ci lekarz może od którego tygodnia zacząć nasłuchiwać żeby się zbyt wczesnie nie nakręcać? Ja juz serduszko swojego Maluszka słyszałam na pierwszej wizycie i bardzo chcę posłuchać znów :rofl2:

@Otoona pokaż link :cool2: a nie mówił Ci lekarz może od którego tygodnia zacząć nasłuchiwać żeby się zbyt wczesnie nie nakręcać? Ja juz serduszko swojego Maluszka słyszałam na pierwszej wizycie i bardzo chcę posłuchać znów :rofl2:
Czytałam że można już po 12 tc tylko na początku jest ciężko znaleźć. A lekarz mi powiedział że wg niego najlepiej ok 20 tc. Zapytałam też czy częste słuchanie szkodzi dziecku a on powiedział że nie to tak jak z ktg.

Link do: DETEKTOR TĘTNA PŁODU JUMPER 100 S6 - MEGA ZESTAW !

ny0z5ax.png

reklama
Do góry