reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Za dużo mnie tu nie było. Dzisiejsza wizyta (9tc 1d) okazała się być traumatyczne dla mnie i narzeczonego. Ciąża niestety obumarła więc niestety nie będzie mi dane zostać październikową mamą... Dostałam skierowanie do szpitala na czwartek... Także narazie się tu żegnam z przyszłymi mamusiami.

Życzę powodzenia, szczęśliwych rozwiązań i dużo dużo zdrówka dla mam i ich pociech
Kochana :( Strasznie mi przykro :( Przytulam mocno!

reklama
Za dużo mnie tu nie było. Dzisiejsza wizyta (9tc 1d) okazała się być traumatyczne dla mnie i narzeczonego. Ciąża niestety obumarła więc niestety nie będzie mi dane zostać październikową mamą... Dostałam skierowanie do szpitala na czwartek... Także narazie się tu żegnam z przyszłymi mamusiami.

Życzę powodzenia, szczęśliwych rozwiązań i dużo dużo zdrówka dla mam i ich pociech
Bardzo mi przykro.
Życzę wszystkiego czego pragniesz...

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ogromnie Wam współczuję. Nie wiem jakie to uczucie, dlatego nie będę Ci pisała że domyślam się co czujesz...trzymam kciuki aby jak najszybciej udało Wam się ponownie. Pamiętaj że bardzo ważne jest Twoje pozytywne nastawienie.

f2w3yx8dzn9qtsaa.png

Nawet nie wiem co napisać... [emoji22] Strasznie mi przykro.
Dzielna bądź i otaczaj się tylko życzliwymi ludźmi. Dużo sił do walki z przeciwnościami!

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny gdzie macie tego krwiaka pod kosmówka tak? Bierzecie jakies leki?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To jest moja 3 ciąża i w każdej przerabiałam temat krwiaka. Pojawiają się u mnie już na początku, wchłania się, robi się kolejny. Przeleżałam 7 miesiecy zeby urodzic syna. Z leków to duphaston lub luteina. Ja biorę to pierwsze póki co, tym razem krwiak jest zakosmówkowy.

@future.mommy ogromnie współczuje :(

Bardzo mi przykro ☹. Przytulam bardzo mocno... Trzymaj się...

uhgqcrm.png

Dzień dobry Dziewczyny
Cały dzień nie zaglądłam. Od dziś już w pracy ponownie. Wychorowałam się...jeszcze mam katar...no ale z tym można działać. Lubię swoją pracę [emoji4]
Miło się nawet wstaje, bo za oknem widno już...dla mnie super.
Ja jeszcze tydzień czekam na wizytę. Jakoś czasem dopadają mnie przykre myśli, ale mąż pociesza, sama też staram się zmieniać myśli na te dobre.
Ogólnie czuję naprawdę dobrze. Waga stoi w miejscu. Jem i zdrowe i niezdrowe [emoji12] brzuszek wyszedł i naprawdę widać ciążę.
Ciągle mam problem z piciem...[emoji17] kompletnie nie czuję pragnienia...
Współczuję wszystkim Mamusiom, które zmagają się z różnymi dolegliwościami...Oby szybko Wam to minęło.
Na infekcję polecam kapustę kiszoną, ogórki kiszone, jogurty (jak już pisałyście najlepsze naturalne) bez cukru, są też takie z owocami z cukrami naturalnymi z tych owoców.
Pozdrawiam serdecznie

Dzień dobry Dziewczyny
Cały dzień nie zaglądłam. Od dziś już w pracy ponownie. Wychorowałam się...jeszcze mam katar...no ale z tym można działać. Lubię swoją pracę [emoji4]
Miło się nawet wstaje, bo za oknem widno już...dla mnie super.
Ja jeszcze tydzień czekam na wizytę. Jakoś czasem dopadają mnie przykre myśli, ale mąż pociesza, sama też staram się zmieniać myśli na te dobre.
Ogólnie czuję naprawdę dobrze. Waga stoi w miejscu. Jem i zdrowe i niezdrowe [emoji12] brzuszek wyszedł i naprawdę widać ciążę.
Ciągle mam problem z piciem...[emoji17] kompletnie nie czuję pragnienia...
Współczuję wszystkim Mamusiom, które zmagają się z różnymi dolegliwościami...Oby szybko Wam to minęło.
Na infekcję polecam kapustę kiszoną, ogórki kiszone, jogurty (jak już pisałyście najlepsze naturalne) bez cukru, są też takie z owocami z cukrami naturalnymi z tych owoców.
Pozdrawiam serdecznie

Ja na początku miałam ogromne pragnienie a teraz mi to picie coś stanęło [emoji17] ale trzeba się chyba przemęczać kilka dni i pic na siłę albo na jakieś przypominajki żeby weszło to w przyzwyczajenie, bo odpowiednie nawodnienie jest bardzo istotne dla maluszka [emoji6]

f2w3yx8dzn9qtsaa.png

Hej dziewczyny, mam kilka pytanek:
Czy macie juz zalozona kartę ciąży, jeśli tak to od którego tygodnia?
Czy miałyście juz przepisane jakieś badania przez lekarza, czy jedynie na własna rękę?
Jakie suplementy bierzecie?
Czy któraś ma infekcje i jak ja leczy?

Ja dziś zaczęłam 8 tydzien. Karty ciąży nie mam, badań żadnych... suplement biorę DuphaVit pregna (maz taki kupił). Stwierdzono u mnie infekcje, jednak nic mi na to nie przepisano. Leżę i wyleguje mojego krwiaka. Czekam na czwartkowa wizytę, aby w końcu usłyszeć jakieś dobre wieści...
ZMIEN LEKARZ
Ja teraz jestem w 8tc i 2 dni
Lekarz na nfz jak bylam na wizycie w 6 tc i 3 dni zlecil mi ok 10 badań krew mocz glukoza toksoplazmoza igg igm hiv vdrl tsh...i zrobila cytologie ! Na nfz te badania sa do 10 tc refundowane czyli za darmo !! Jak nie to zaplacisz 250zl... karte ciazy zalozyla....

Natomiast jak bylam prywatnie bo mi cc bedzie robil to zlecil tez te badania, bo powiedzial" jak ktorys z tych wynikow wyjdzie nie tak to mozemy juz reagowac" i 4 badania dal z tych kilku co na nfz mi dala skierowanie.... karty ciazy pryeatnie nie zalozyl..on ma zasade ze po 12 tc..
A serduszko bylo... i mam nadzieje jest :)
Oboje kazali brac kwas foliowy
Ja biore jeszcze dha bo teraz sie mozg dziecka ksztaltowal..a to niezbedne jest przy tworzeniu mozgu...lekarze nie mieli nic przecieko....teraz ide w 9 tc czyli za tydzien.reszte badan na nfz mi da

reklama
Ja dostane karte ciazy na kolejnej wizycie to bedzie 14t[emoji23][emoji23]
W sumie na co mi potrzeba wcześniej:)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry