reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Za dużo mnie tu nie było. Dzisiejsza wizyta (9tc 1d) okazała się być traumatyczne dla mnie i narzeczonego. Ciąża niestety obumarła więc niestety nie będzie mi dane zostać październikową mamą... Dostałam skierowanie do szpitala na czwartek... Także narazie się tu żegnam z przyszłymi mamusiami.

Życzę powodzenia, szczęśliwych rozwiązań i dużo dużo zdrówka dla mam i ich pociech

No i właśnie takiego scenariusza się boję :/
Dlaczego tak się dzieje :(
Tulę mocno. Też przez to przechodziłam.
Mocno trzymam kciuki żeby szybko ponownie ci się udało zajść w ciążę kochana &

PRENATALNE usg 19.03.18->czekamy

reklama
@future.mummy - przesyłam dużo ciepła. Tak jak dziewczyny piszą- czasem po prostu tak jest, gdy zarodek jest za słaby, obciążony chorobami- selekcja naturalna. My nie mamy na to żadnego wpływu- po prostu tak to działa. Na pewno już niedługo będziesz cieszyć się spokojna zdrowa ciąża, a następnie zdrowym maluszkiem. Dużo siły na te trudne dni

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny :)
jestem tu nowa :) szukałam fajnego forum i widzę, że tu jest mega aktywnie. Wstępnie mam termin na 20.10.2018r :):) w tamtym tyg usłyszałam serduszko mojego maleństwa :) wszystkie parametry ok, wyniki krwi wszystkie dobre jednak na USG wypatrzył krwiaka. Mam się mega oszczędzać i brać 2 lub 3 razy dziennie no spe. No wiadomo do tego standardowo kwas foliowy, wit D3 :)
Witaj :) ja tez mam termin na 20go i tez krwiaka... a nie przepisał Ci duphastonu? To bardzo ważny lek przy krwiaku... jak duży jest krwiak? Moj 2,5na 3,5cm. Po co nospa? Masz silne bóle brzucha?

Nie wiem jak z tą nospa ale mój lekarz mówił że nie zaleca się przyjmowania jej do 8 tygodnia ciąży. Na logikę nospa jest rozkurczowa....ja np jak brałam ją podczas bolesnej miesiączki to leciało ze mnie sto razy bardziej [emoji17] może powinnaś to przedyskutować z innym lekarzem

f2w3yx8dzn9qtsaa.png

Nie wiem jak z tą nospa ale mój lekarz mówił że nie zaleca się przyjmowania jej do 8 tygodnia ciąży. Na logikę nospa jest rozkurczowa....ja np jak brałam ją podczas bolesnej miesiączki to leciało ze mnie sto razy bardziej [emoji17] może powinnaś to przedyskutować z innym lekarzem

f2w3yx8dzn9qtsaa.png
Moj mi przepisal nospe gdyby mnie brzuch bolal to moge brac ale ja juz,wtedy bylam na poczatku 8tc

p19u9jcg36lbmzsm.png

-> Druga wizyta 22.03 [emoji173]

Nie no być może jak od czasu do czasu boli brzuch to nic złego....ale żeby tak codziennie taka dawkę to miałabym wątpliwości

f2w3yx8dzn9qtsaa.png

Mnie karte ciazy lekarz zalozyl w 7 tc na pierwszej wizycie.
Badania i wizyty prywatnie. Jak to dziewczyny robicie macie skierowanie na badania prywatne i idziecie do ginekologa na nfz i prosicie o skierowanie na te badania?
Ja biore femibion i folic dodatkowo pije essentiALA to sa kwasy tluszczowe 3,6,9 z oleju lnianego specialnie oczyszczone
Infekcja to pisalam wyzej biore lactovaginal co 2 dzien

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ta na nfz wie ze chodze prywatnie, ale ja nie interesuje co tamten lekarz ma do powiedznenia.. .. kobitka robi swoje zleca full badan ..ale kartki ze skierowaniem od prywatnego nie pokazuje... ale sugeruje gadaniem..typu ze mam problem z tarczyca... ( A nie mam) po to zeby na nfz przepisala skierowanie.bo widzialam ze prywatny mi zlecil...:p

Witaj :) ja tez mam termin na 20go i tez krwiaka... a nie przepisał Ci duphastonu? To bardzo ważny lek przy krwiaku... jak duży jest krwiak? Moj 2,5na 3,5cm. Po co nospa? Masz silne bóle brzucha?
Ja naturalnie mam wysoki progesteron dlatego na razie nie przepisywał. Na chwilę obecną jestem dość spuchnięta bo zatrzymuje wodę właśnie przez wysoki poziom progesteronu. Mój krwiak jakoś mega duży nie jest, na szczęście niecały centymetr na pół cm. Czytałam o tej no spie na innych forach i bardzo dużo kobiet z krwiakiem zażywa no spe i luteine. No spa działa rozkurczowo, z tego co pisali na innych forach to ponoć dzięki temu krwiaki szybciej się wchłaniają. Mi lekarz po prostu kazał brać bez względu na to czy boli czy nie. Kolejną wizytę u niego mam 14.03. Myślę, że wie co robi bo w końcu chodzę do kliniki niepłodności.

"Masz silne bóle brzucha?"
Właściwie to nie, mega bóli nie mam. Jedyne co to uczucie ciągnięcia :)

Mi kartę lekarz założył w 6 tygodniu, badania mam porobione , wyszła mi glukoza przekroczona nieznacznie, ma któraś dziewczyny stan przedcukrzycowy? ? Dzisiaj wizyta, zobaczę co lekarz powie :(
@ranny.ptaszek ja się zapisałam na NFZ do swojego lekarza do szpitala do poradni i dał mi skierowanie. A normalnie chodzę prywatnie ,na NFZ do niego ciężko się dostać a potem 3 godziny czekania.
Hej. A ile masz? Ja mialam 92,4 po kilku dniach 93 i teraz mam zlecone badanie z obciążeniem glukozą...

reklama
Za dużo mnie tu nie było. Dzisiejsza wizyta (9tc 1d) okazała się być traumatyczne dla mnie i narzeczonego. Ciąża niestety obumarła więc niestety nie będzie mi dane zostać październikową mamą... Dostałam skierowanie do szpitala na czwartek... Także narazie się tu żegnam z przyszłymi mamusiami.

Życzę powodzenia, szczęśliwych rozwiązań i dużo dużo zdrówka dla mam i ich pociech
Przykro mi bardzo. Sama tez przez to przechodziłam. Warto zrobic kilka badań po tym wszystkim, chodź w Polsce niestety lekarze zaczynają zlecać badania "dopiero" po drugim poronieniu.... W Warszawie polecam prof Małgorzate Jerzak, droga ale moim zdaniem skuteczna. Prowadzę u niej ciąże po poronieniach "nawykowych".
Dużo siły życzę!

Do góry