reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Co do żarcia to ja dzisiaj na łatwiznę poszłam...surówka i mix pierogów z garmażerki :)
Frytki i jajko sadzone :)
Kubek coli :)
Na mdłości cola i banany :) Będę grubas [emoji14]

O Lidlu zapomniałam ale rogal mam. Nie zdążyłam sprzedać chociaż już miałam go chęć opchnąć. Dwa super staniki z poprzedniej ciąży (z allegro). Ciuchy na brzuszek też.
Jeansów nie mam i muszę się rozejrzeć bo mam jedne na gumce jegginsy ale jednak ciasbo mi w brzuchu już powoli. W domu rządzą dresy :)

Co do pracy to przyznałam się do ciąży bo w tym tyg codziennie się spóźniałam.
Na dodatek wyglądam rano "bylejak".
Szef krzywo się w środę patrzył, że znowu się spóźniłam...to powiedziałam że mam ciężkie poranki I źle się czuję co z resztą chyba widać...
na co ON "w ciąży jesteś?!" No:)
No i zaczęły się gratulacje i zalecenia oszczędzania się :)

Co do kanałówki u nas robią bez zatruwania na jednej wizycie usuwają miazgę w znieczuleniu I wypełniają kanały...ale trzonowiec 1000 zeta kosztuje.

Wizyta 19.03.18->czekamy

Ja póki co jedyne na co mam ochotę to kawa :( odrzuca mnie od każdego jedzenia i wmuszam w siebie jakieś mikro porcje, żeby tylko coś w tym żołądku było...

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

To znowu ja mam odwrotnie . Jak uwielbialam zawsze kawę, tak od tygodnia jak poczuje jej zapach to mnie mdli.
Tak to mam wielką ochotę na owoce (już się lata nie mogę doczekać, żeby malin i truskawek pojesc ;)) nooo i pizza za mną chodzi :D Trzeba będzie w weekend zrobić jakiś cheat Day ;)

Ja dalej nie mam mdłości tylko spać codziennie w dzień muszę bo bez tego nie funkcjonuje boje się czy wszystko Ok z maluszkiem. Wizytę mam 1 wiec jeszcze aż 6 dni[emoji853]

Tez nawiedziłam dzisiaj Lidl. Kupiłam rogala, jeginsy i staniki.
Z rozmiarem strzelałam, bo mam duży biust, a teraz to już w ogóle i na upartego może być, nic nie uciska.
Ja nie miałam żadnych mdłości, tylko brak apetytu, od dwóch dni nie mogę się najeść, tak powitał mnie 8 tydzień :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Po wizycie
Jest zarodek z cialkiem żółtym, wszystko jest okey :) ciaza kilka dni mlodsza bo z usg wychodzi 5t4d. Zarodek 5,4 mm, serduszka nie slyszalam.
Termin na 22.10.
Mówiąc o wypisaniu l4 (pracuje przy sprzataniu mieszkan po remontach) uslyszalam ze "ciaza to nie choroba".. wypisal na miesiąc.
Średnio zadowolona jestemz tej wizyty.. jest to moja pierwsza ciąża i nic wiele sie nie dowiedzialam.
1519405287-49fab5162b958a53-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dalej nie mam mdłości tylko spać codziennie w dzień muszę bo bez tego nie funkcjonuje boje się czy wszystko Ok z maluszkiem. Wizytę mam 1 wiec jeszcze aż 6 dni[emoji853]

Ja mam identycznie jak Ty i sutki jedynie wrażliwe. Wizyta też dopiero 01.03. Stres jest ale co zrobić, poprzednie ciążę też przechodziłam bezobjawowo i wszystko było dobrze więc tym się pocieszam ;) jedyny minus u mnie taki że od ostatniej ciąży jestem 10 lat na + :D

Ja mam takie same objawy i wszystko ok. Po prostu organizm dobrze przyjmuje ciążę i burze hormonów :)

Po wizycie
Jest zarodek z cialkiem żółtym, wszystko jest okey :) ciaza kilka dni mlodsza bo z usg wychodzi 5t4d. Zarodek 5,4 mm, serduszka nie slyszalam.
Termin na 22.10.
Mówiąc o wypisaniu l4 (pracuje przy sprzataniu mieszkan po remontach) uslyszalam ze "ciaza to nie choroba".. wypisal na miesiąc.
Średnio zadowolona jestemz tej wizyty.. jest to moja pierwsza ciąża i nic wiele sie nie dowiedzialam.
1519405287-49fab5162b958a53-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Z tym ,, ciąża to nie choroba”- mam na to uczulenie. Uciekaj od tego lekarza jak najdalej :/

gannyx8do96u2n59.png

01.03- wizyta
19.03- prenatalne

reklama
Do góry