reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Co do żarcia to ja dzisiaj na łatwiznę poszłam...surówka i mix pierogów z garmażerki :)
Frytki i jajko sadzone :)
Kubek coli :)
Na mdłości cola i banany :) Będę grubas [emoji14]

O Lidlu zapomniałam ale rogal mam. Nie zdążyłam sprzedać chociaż już miałam go chęć opchnąć. Dwa super staniki z poprzedniej ciąży (z allegro). Ciuchy na brzuszek też.
Jeansów nie mam i muszę się rozejrzeć bo mam jedne na gumce jegginsy ale jednak ciasbo mi w brzuchu już powoli. W domu rządzą dresy :)

Co do pracy to przyznałam się do ciąży bo w tym tyg codziennie się spóźniałam.
Na dodatek wyglądam rano "bylejak".
Szef krzywo się w środę patrzył, że znowu się spóźniłam...to powiedziałam że mam ciężkie poranki I źle się czuję co z resztą chyba widać...
na co ON "w ciąży jesteś?!" No:)
No i zaczęły się gratulacje i zalecenia oszczędzania się :)

Co do kanałówki u nas robią bez zatruwania na jednej wizycie usuwają miazgę w znieczuleniu I wypełniają kanały...ale trzonowiec 1000 zeta kosztuje.

Wizyta 19.03.18->czekamy

Ja póki co jedyne na co mam ochotę to kawa :( odrzuca mnie od każdego jedzenia i wmuszam w siebie jakieś mikro porcje, żeby tylko coś w tym żołądku było...

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

To znowu ja mam odwrotnie . Jak uwielbialam zawsze kawę, tak od tygodnia jak poczuje jej zapach to mnie mdli.
Tak to mam wielką ochotę na owoce (już się lata nie mogę doczekać, żeby malin i truskawek pojesc ;)) nooo i pizza za mną chodzi :D Trzeba będzie w weekend zrobić jakiś cheat Day ;)

Ja dalej nie mam mdłości tylko spać codziennie w dzień muszę bo bez tego nie funkcjonuje boje się czy wszystko Ok z maluszkiem. Wizytę mam 1 wiec jeszcze aż 6 dni[emoji853]

Tez nawiedziłam dzisiaj Lidl. Kupiłam rogala, jeginsy i staniki.
Z rozmiarem strzelałam, bo mam duży biust, a teraz to już w ogóle i na upartego może być, nic nie uciska.
Ja nie miałam żadnych mdłości, tylko brak apetytu, od dwóch dni nie mogę się najeść, tak powitał mnie 8 tydzień :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Po wizycie
Jest zarodek z cialkiem żółtym, wszystko jest okey :) ciaza kilka dni mlodsza bo z usg wychodzi 5t4d. Zarodek 5,4 mm, serduszka nie slyszalam.
Termin na 22.10.
Mówiąc o wypisaniu l4 (pracuje przy sprzataniu mieszkan po remontach) uslyszalam ze "ciaza to nie choroba".. wypisal na miesiąc.
Średnio zadowolona jestemz tej wizyty.. jest to moja pierwsza ciąża i nic wiele sie nie dowiedzialam.
1519405287-49fab5162b958a53-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dalej nie mam mdłości tylko spać codziennie w dzień muszę bo bez tego nie funkcjonuje boje się czy wszystko Ok z maluszkiem. Wizytę mam 1 wiec jeszcze aż 6 dni[emoji853]

Ja mam identycznie jak Ty i sutki jedynie wrażliwe. Wizyta też dopiero 01.03. Stres jest ale co zrobić, poprzednie ciążę też przechodziłam bezobjawowo i wszystko było dobrze więc tym się pocieszam ;) jedyny minus u mnie taki że od ostatniej ciąży jestem 10 lat na + :D

Ja mam takie same objawy i wszystko ok. Po prostu organizm dobrze przyjmuje ciążę i burze hormonów :)

Po wizycie
Jest zarodek z cialkiem żółtym, wszystko jest okey :) ciaza kilka dni mlodsza bo z usg wychodzi 5t4d. Zarodek 5,4 mm, serduszka nie slyszalam.
Termin na 22.10.
Mówiąc o wypisaniu l4 (pracuje przy sprzataniu mieszkan po remontach) uslyszalam ze "ciaza to nie choroba".. wypisal na miesiąc.
Średnio zadowolona jestemz tej wizyty.. jest to moja pierwsza ciąża i nic wiele sie nie dowiedzialam.
1519405287-49fab5162b958a53-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Z tym ,, ciąża to nie choroba”- mam na to uczulenie. Uciekaj od tego lekarza jak najdalej :/

gannyx8do96u2n59.png

01.03- wizyta
19.03- prenatalne

reklama
Do góry