reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Cześć dziewczyny, też się dopisuję do wątku :)

Pierwszy raz jestem w ciąży, trzy testy sikane z bladą drugą kreską (+pierwszy negatyw), ale w dniu trzeciego testu (20 dpo) beta ponad 1200, więc wydaje mi się, że chyba w tej ciąży jestem, choć wciąż nie chce mi się w to wierzyć ;)

Na usg w 5 tyg nic nie było jeszcze widać... pani doktor powiedziała, że mam się zgłosić też jeszcze po 10 dniach, tj. w przyszły czwartek, więc teraz czekam. Ciut się martwię, bo trochę mnie podbrzusze pobolewa, kłuje i ciągnie, ale ponoć to normalne.

U nas to zabawnie wyszło, jednocześnie zaplanowana i wpadka... :D
Planowaliśmy już od pół roku z mężem, że od stycznia 2018 zaczynamy się starać, ale pod koniec grudnia, kiedy od 3 miesięcy nie miałam owulacji, dowiedziałam się, że mam PCOS i ten styczeń spisalismy na straty... Ginekolog mi powiedziala, że mam przyjść w jak się zacznie kolejna miesiączka to zaczniemy jakieś leczenie. Trochę się podłamałam, no ale koniec końców uznaliśmy, że to chyba nie tragedia i da się to przecież zwalczyć. Przestaliśmy się przejmować i bach, po dwóch tyg skok temperatury :D

Trochę się mimo wszystko stresuję, bo mieszkamy teraz w Chinach... Jeśli wszystko z ciążą pójdzie dobrze to będziemy wracać na stałe do Polski dopiero jak będę na końcu 2 trymestru.

uff ale się rozpisałam :p ale tu nie za bardzo mam się komu wygadać, tylko mąż... ;) a nikomu jeszcze nie mówiliśmy, bo to jednak wczesny etap.

Pozdrawiam Was serdecznie, zarówno testujące, jak i już te w ciąży :)

Hej dziewczyny. Dolaczylam do Was z polecenia kolezanki ktora jest w kwietniowych mamach [emoji4]

I po prawie roku starań chyba sie udało. Testy sikane pozytywne, beta okolo 12dpo wynosi 80. Teraz zaczynam 5 tydzien. 4+0.

Mam pcos a w październiku mialam laparoskopie bo moje jajniki nie reagowaly na leki. W cyklu ktorym zaszlam nie brałam nic na stymulacje. Owulacja pojawila sie w 28dc.

Bardzo sie ciesze i teraz modle zeby beta ladnie urosla. Boje sie az [emoji33]

Skoncze 25 lat we wrzesniu to będzie moje pierwsze dziecko [emoji4]

Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuullaaaacjeeeee!
Wiem że jesteś w szoku ! Ale to wspaniała nowina !!!!
Powiem ci że jeszcze masz dużą szansę na dziewczynkę jeśli to faktycznie aż 4 dni przed owu.
Ten pierwszy moment tylko takiego stresa masz. Zaraz Ci przejdzie i będziesz skakać z radości. A ja na razie poskacze za Ciebie! Jupiii [emoji2][emoji2][emoji2][emoji2][emoji2][emoji2]

Dzieki kochane jesteście.

Gratulacje, dla tych kobietek którym się udało i powodzenia tym które czekają na testowanie. Ja już przyswoiłam sobie nowinę że test wyszedł pozytywny , rodzinę poinformuje jak już będę miała kartę ciąży, mąż już wie

Reakcja, dziwna i cieszę się i jestem przerażona to moje trzecie dziecko , i zaraz mętlik w głowie jak ja sobie poradzę itp czy wszystko będzie dobrze z dzidzia, do lekarza mam zamiar wybrać się pod koniec lutego bo i tak nic nie dojrzy teraz , takie doświadczenie z poprzedniej ciąży, karty mi wcześniej nie założy jak po 8 tc
Moje tez trzecie, a pozostala 2jka? Ile ma lat?
Ja tez ide w 8 tyg , bo n8e dojrzy wczesniej, ale w drugiej ciazy latalam co tydzien... bo a to pecherzyk ..a to serca jeszcze nie było...

reklama
C
Moje tez trzecie, a pozostala 2jka? Ile ma lat?
Ja tez ide w 8 tyg , bo n8e dojrzy wczesniej, ale w drugiej ciazy latalam co tydzien... bo a to pecherzyk ..a to serca jeszcze nie było...
Córka 9 syn 6 także już będę mogła liczyć na ich pomoc , pozatym sami już potrafią się ogarnąć więc mi będzie łatwiej... A jak u Ciebie?

Do góry