reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Juz po wizycie prenatalnej. Wszystko ok uff uff uff. Dziś 12,2 tc maluszek ok 13,4 tc. Tak samo mialam ze starszym i faktycznie urodził sie tydzień wcześniej. 7,2 cm długi. Fikał. Krew na test pappa pobrana (u mnie jest w standardzie) wyniki za tydzień.
Jeżeli chodzi o płeć to nie widac za bardzo ale "bardziej chłopiec" :)
6cde3e405e57b68b1117f2ceb6300f64.jpg

Piekny szkrab :-) :) a Ty czujesz chłopca? Czasem wszystkie usg mogą się schować przy intuicji mamy:)
@NaturalnaMama a dzidzia jak oprócz tętna przyspieszonego?
Nie martw się na zapas tsh bo prawdopodobnie dostaniesz jakiś letrox i po sprawie ;) ważne,że wcześnie wykryty problem.
A co może być przyczyną przyspieszonego tętna? I ile to przyspieszone?

reklama
Jestem po wizycie. Skierowanie na cito do endokrynologa bo tsh 2, 921
Plus skierowanie na prenatalne na NFZ ponieważ tętno płodu przyspieszone.
:(
975dd5c05db0828eb702a01240de31ee.jpg

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Najważniejsze, ze tego nie przegapili. Badz dobrej mysli, powodzenia w umawianiu sie!

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Piekny szkrab :-) :) a Ty czujesz chłopca? Czasem wszystkie usg mogą się schować przy intuicji mamy:)
@NaturalnaMama a dzidzia jak oprócz tętna przyspieszonego?
Nie martw się na zapas tsh bo prawdopodobnie dostaniesz jakiś letrox i po sprawie ;) ważne,że wcześnie wykryty problem.
A co może być przyczyną przyspieszonego tętna? I ile to przyspieszone?
He he. Chyba chciałam poczuć troche dziewczynkę :) ale w zasadzie to nie miałam konkretnego przeczucia.
W pierwszej ciąży naprawdę przeczuwałam dziewczynkę. I wiadomość o chłopcu była dla mnie szokiem ;) nie dlatego, że chłopiec tylko dlatego, że nie zgodnie z intuicją właśnie :)

Jestem po wizycie. Skierowanie na cito do endokrynologa bo tsh 2, 921
Plus skierowanie na prenatalne na NFZ ponieważ tętno płodu przyspieszone.
:(
975dd5c05db0828eb702a01240de31ee.jpg

Spokojnie TSH niewiele ponad normę. Leki szybko ustabilizują. Naprawdę niebezpieczne TSH to jest np. 12 (miałam w jednej z ciąż, które sie nie powiodły).

A jakie jest tętno jeżeli można wiedzieć?

Spokojnie TSH niewiele ponad normę. Leki szybko ustabilizują. Naprawdę niebezpieczne TSH to jest np. 12 (miałam w jednej z ciąż, które sie nie powiodły).

A jakie jest tętno jeżeli można wiedzieć?

178
Obdzwonilam wszystkich endo w okolicy. Nie ma bata, że załatwię wizytę na NFZ przed wylotem do Holandii - lecimy 14. To samo z usg prenatalnym. Musze zostać przy tym, które mam umówione 13go, prywatnie

178
Obdzwonilam wszystkich endo w okolicy. Nie ma bata, że załatwię wizytę na NFZ przed wylotem do Holandii - lecimy 14. To samo z usg prenatalnym. Musze zostać przy tym, które mam umówione 13go, prywatnie

Z endo jest porazka, ale jak jest dopisek cito, to powinni Cie wczesniej przyjac. Czy mi sie wydawalo, czy Ty jestes z Wro? Ja bym uderzala do poradni przy Klinice. Bylam swiadkiem jak na dzieciecej endo byli obslugiwani ci ze skierowaniami na cito-od reki. A gin przepisal Ci hormony czy jestes bez leku?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
178

serio? kurcze a który u Ciebie tc? bo ja w 10+2 (z USG 10+5) i 176 uderzen na minutę i nic nie mówiła ze przyspieszone czy coś..

Do góry