reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Leze w szpitalu. Sala 6-os, jedno lozko jeszcze wolne. Nie wiem, czy mi dadza cos wiecej niz progesteron-zobaczymy.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja biorę Duphaston 2x2, w zeszłym tyg lekarz zmniejszył mi dawkę (na 3x1), ale dostałam tego krwawienia w piątekni dr podejrzewa, że to przez to, dlatego teraz mam dalej trzymać tę wyższą.

Luteiny tu nie mają. Ale przez tydzień jeszcze dostawałam zastrzyki domięśniowe z progesteronem... i okazało się, że mam na nie uczulenie :( wysypka i swędzą mnie biodra już chyba trzeci czy czwarty tydzień, masakra :(

@aspekt Może tak wtedy powiedziała o hej naturze, bo myślała paradoksalnie, że Cię tym pocieszy albo uspokoi... Albo starała się uspokoić tym samą siebie. Czasem ludzie mówią głupie czy pozornie nieczułe rzeczy z dobrych pobudek albo w stresie ;)
Nie twierdzę, że to było miłe - sama bym nie chciała czegoś takiego usłyszeć, zwłaszcza w trudnej sytuacji. Ale pewnie i ona się martwi, a czasami ludzie nie wiedzą co powiedzieć, szczególnie jak sami niewiele mogą zrobić.

@aspekt taka sala to chyba tylko jeden pozytyw ma-jest z kim pogadać,dla tych którzy lubią:) lez grzecznie i wypoczywaj.
A co do teściowej...ważne,że się zreflektowala. Kazdemu czasem zdarza się powiedzieć coś głupiego:)

@alina89 która u Ciebie godzina? Bo ja czekam na Twoją wizytę :p

reklama
Ja właśnie powoli odstawiam duphaston i hurra bo cera mi sie poprawia [emoji4][emoji4][emoji173]

p19u9jcgp0rsz4z5.png

Wizyta nfz 9 kwietnia [emoji173]
Wizyta prywatna 19 kwietnia [emoji173]
Mi tez lekarz powiedzial, ze po prenatalnym moge luteine odstawic, troche sie boje tak nagle i biore sobie jeszcze po 1tabletce, na razie nie czuje zadnych zmian. Poza tym ze nie musze tak czesto czuc tego fatalnego smaku[emoji1]
odebralam dzis wyniki tsh i mam 3.04. Ft4przy gornej granicy normy. Miesiec temu tsh bylo2.5, wiec rosnie sobie... wizyte mam dopiero za miesiac i troche sie martwie czy takie tsh moze zaszkodzic. Gdzies czytalam ze w 2gim trym plod juz sam wytwarza hormon, wiec niby nie powinno byc zle.

Napisane na m2 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry