reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Odnośnie luteiny dopochwowo - ja tylko tak pro forma powiem, żeby się nie przerazic, jak brałam w pierwszej ciąży i zaczęła wpływać, to w takich ilościach, że trafiłam do szpitala, bo myślałam, że mi wody zaczynają odchodzić - serio, miałam materac w łóżku mokry. Dodam, że to był 24tc i się mega przerazilam

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

reklama
Odnośnie luteiny dopochwowo - ja tylko tak pro forma powiem, żeby się nie przerazic, jak brałam w pierwszej ciąży i zaczęła wpływać, to w takich ilościach, że trafiłam do szpitala, bo myślałam, że mi wody zaczynają odchodzić - serio, miałam materac w łóżku mokry. Dodam, że to był 24tc i się mega przerazilam

A czy to nie byla taka luteina w formie duzych plaskich tabletek łezkowatych? Bo ja jeszcze w 2011 taka bralam, a teraz jest malusienka-tyle samo prpgesteronu ale chyba mniej subst pomocniczych, ktore wyplywaja.

Szczerze mowiac to ja nawet wkladek przy 2x1 luteinie dziennie nie uzywam. Ale to chyba tez zalezy od budowy ciala.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

A czy to nie byla taka luteina w formie duzych plaskich tabletek łezkowatych? Bo ja jeszcze w 2011 taka bralam, a teraz jest malusienka-tyle samo prpgesteronu ale chyba mniej subst pomocniczych, ktore wyplywaja.

Szczerze mowiac to ja nawet wkladek przy 2x1 luteinie dziennie nie uzywam. Ale to chyba tez zalezy od budowy ciala.

Kurczę nie pamiętam jak wyglądała... Ale możliwe, bo to też był 2011

Ja mam luteinę i z aplikatorem nie jest uciążliwa...dużo nie wypływa. Jak miałam 50tkę bez aplikatora to więcej jej zostawało na wkładce niż teraz.
U mnie niestety trochę swędzi i łaskocze ale dosłownie 5minut od aplikacji.
Mam nadzieję, że to nie infekcja bo rozumiem, że wtedy dyskomfort bym czuła przez cały dzień a nie tylko po aplikacji.

Teściowa moja spoko babka chociaż ma swoje dziwne zasady i razem z mężem stwierdziliśmy, że nie dałoby się z nią mieszkać.
Gdybyśmy musieli to na stancję by wolał iść.
W życiu codziennym na szczęście jest spoko. Przyjeżdzała na całe 5dni co tydzień do nas pilnować młodego zanim do pkola poszedł i nigdy swoich rządów nie wprowadzała, nie komentowała, dbała o zminimalizowanie ryzyka konfliktów :)

usg 28.03 i 5.04 :)

Prowadzacy mowi ze musze dostac kroplowke antyzakrzepowa i ew. zastrzyk z gestagenow.

Luteina dopochwowa jest wg mnie ok. Moze troche powoduje uczucie wysuszenia, ale chyba nie ma co się nastawiac negatywnie.

Trzymam kciuki żeby to krwawienie się skończyło.
Jak miałam plamienia to mi Rutinoscorbin kazał gin.zażywać.

Jesteś w domu czy szpitalu? Nie wiem na czym stanęło...czy gdzieś się dostałaś na oddział?

Ostatnia edycja:
Wracam do domu po torby i jade do szpitala. Straszny dylemat mam, do ktorego. Na pewno nie na te klinike, na ktorej juz bylam 3 razy z tymi krwawieniami.

Przyjeżdżaj do mnie mam wolne łóżko w sali i prawie prywatną łazienkę;-)

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny muszę zmienić luteinę bo biorę podjezykową ale już nie daje rady, obrzydliwa jest i niedobrze mi od niej się robi. Czy z ta luteiną dopochwową da się funkcjonować? Bo ponoć to wypływa i nie jest zbytnio komfortowe? Lekarz mówi że są jeszcze jakieś do połykania ale to się inaczej nazywa, niestety nie pamietam i nie kojarzyłam tej nazwy więc stwierdziłam że wolę chyba luteinę...
Duphaston to też luteina tylko do lykania

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja biorę luteinę dopochwowo 2x1 i w cale nie wylatuje mi dużo. Aplikuje palcem a nie aplikatorem i nawet wkładki nie potrzebuje, czasami jakiś minimalny paseczek na bieliźnie ale może to zależy jaka kto ma budowę....nie wiem

nzjdyx8dtnebih09.png

Ja dzisiaj umieram z powodu bólu głowy...masakra jakaś...ciśnienie niskie...dwie kawy od rana wypiłam, dwa apapy wypiłam. Byłam na spacerze.
Poprawy brak :/
Z chęcią spróbowałabym usnąć ale mój 3,5latek jest na etapie "mam tę moc, mam tę moc! "I natręnie włazi na parapet bo przecież matka okna umyła to trzeba je wypalcować...o losie!

reklama
Właśnie co jest z pogodą. Też głową mi pęka i ledwo żyje. Boli mnie 2 raz od początku ciąży. Albo zmęczenie bo dzisiaj skończyłam 5 dniowe sprzątanie. Okropnosc. Ja brałam luteine dopochwowa male 2 tabletki 50 gr. Nic nie wypływalo. A jak miałam plamienia to duphaston 3x1 dodatkowo. Teraz w 14tc licząc od jutra nie biorę nic. Tylko witaminy.

Do góry