Dziewczyny muszę zmienić luteinę bo biorę podjezykową ale już nie daje rady, obrzydliwa jest i niedobrze mi od niej się robi. Czy z ta luteiną dopochwową da się funkcjonować? Bo ponoć to wypływa i nie jest zbytnio komfortowe? Lekarz mówi że są jeszcze jakieś do połykania ale to się inaczej nazywa, niestety nie pamietam i nie kojarzyłam tej nazwy więc stwierdziłam że wolę chyba luteinę...
reklama
ranny.ptaszek
Fanka BB :)
Wracam do domu po torby i jade do szpitala. Straszny dylemat mam, do ktorego. Na pewno nie na te klinike, na ktorej juz bylam 3 razy z tymi krwawieniami.
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Czekamy na info, trzymaj się [emoji8]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Pilades
Jest jeszcze Duphaston to jest syntetyczny progesteron, luteina podobno bardziej naturalna. Ale w zasadzie to to samo, z tym że Duphaston to male tabletki do połknięcia. Ja teraz go biorę 2x1, na początku było po nim nie dobrze, a może zbiegło się to z mdłościami... Luteinę dopochwowo z poprzedniej ciąży przypominam sobie jako dużą upierdliwośćDziewczyny muszę zmienić luteinę bo biorę podjezykową ale już nie daje rady, obrzydliwa jest i niedobrze mi od niej się robi. Czy z ta luteiną dopochwową da się funkcjonować? Bo ponoć to wypływa i nie jest zbytnio komfortowe? Lekarz mówi że są jeszcze jakieś do połykania ale to się inaczej nazywa, niestety nie pamietam i nie kojarzyłam tej nazwy więc stwierdziłam że wolę chyba luteinę...
...
aspekt
Prowadzacy mowi ze musze dostac kroplowke antyzakrzepowa i ew. zastrzyk z gestagenow.
Luteina dopochwowa jest wg mnie ok. Moze troche powoduje uczucie wysuszenia, ale chyba nie ma co się nastawiac negatywnie.
Luteina dopochwowa jest wg mnie ok. Moze troche powoduje uczucie wysuszenia, ale chyba nie ma co się nastawiac negatywnie.
Margonelka
Ja biorę 3x duphaston i 2x luteine dopochwowa. Jedynym jej mankamentem jej jest dla mnie to,że właśnie wyplywa,wiec wkładka jest konieczna. A tak to całkiem spoko...
Te dwa leki to ponoć jednak nie to samo,mają się niejako uzupełniać,dlatego przepisywane są często razem.
Te dwa leki to ponoć jednak nie to samo,mają się niejako uzupełniać,dlatego przepisywane są często razem.
Dziewczyny muszę zmienić luteinę bo biorę podjezykową ale już nie daje rady, obrzydliwa jest i niedobrze mi od niej się robi. Czy z ta luteiną dopochwową da się funkcjonować? Bo ponoć to wypływa i nie jest zbytnio komfortowe? Lekarz mówi że są jeszcze jakieś do połykania ale to się inaczej nazywa, niestety nie pamietam i nie kojarzyłam tej nazwy więc stwierdziłam że wolę chyba luteinę...
Pilades
Oki. Nie nie znam sie na tym faktycznie.Ja biorę 3x duphaston i 2x luteine dopochwowa. Jedynym jej mankamentem jej jest dla mnie to,że właśnie wyplywa,wiec wkładka jest konieczna. A tak to całkiem spoko...
Sama sie nie tak dawno zastanawiałam nad tą różnicą i przeczytałam w internecie ze: Duphaston jest lekiem komparatorem w stosunku do luteiny ( tzn. czymś co można porównać do siebie ze względu na zbliżony charakter działania). Stąd moja teoria
Ostatecznie to wiadomo lekarz decyduje co jest dla nas najlepsze.
P.s. plus dla luteina że jest chyba sporo tańsza niż i duphaston.
Margonelka
Oki. Nie nie znam sie na tym faktycznie.
Sama sie nie tak dawno zastanawiałam nad tą różnicą i przeczytałam w internecie ze: Duphaston jest lekiem komparatorem w stosunku do luteiny ( tzn. czymś co można porównać do siebie ze względu na zbliżony charakter działania). Stąd moja teoria
Ostatecznie to wiadomo lekarz decyduje co jest dla nas najlepsze.
P.s. plus dla luteina że jest chyba sporo tańsza niż i duphaston.
Znają się tylko lekarze tak naprawdę ja po prostu ostatnio zapytałam gin bo bylam w lekkim szoku właśnie,ze do progesteronu doklada mi... progesteron,tylko hm...aplikuje się ją gdzie indziej
I tak,plus ogramny dla luteiny za refundację(o ile ktoś ma) bo tal to cholera jedna kosztuje 120 zl/60tab
Dziewczyny,jeśli któraś nie może żyć bez kawy to polecam Eco+ z l.eclerka(czy jak to się tam pisze) bez kofeiny i nawet zmielona,nie rozpuszczalna! Smak też przyzwoity
sandralevv93
Ja właśnie powoli odstawiam duphaston i hurra bo cera mi sie poprawia [emoji4][emoji4][emoji173]Znają się tylko lekarze tak naprawdę ja po prostu ostatnio zapytałam gin bo bylam w lekkim szoku właśnie,ze do progesteronu doklada mi... progesteron,tylko hm...aplikuje się ją gdzie indziej [emoji14]
I tak,plus ogramny dla luteiny za refundację(o ile ktoś ma) bo tal to cholera jedna kosztuje 120 zl/60tab
Wizyta nfz 9 kwietnia [emoji173]
Wizyta prywatna 19 kwietnia [emoji173]
Margonelka
Szczesciara!Ja właśnie powoli odstawiam duphaston i hurra bo cera mi sie poprawia [emoji4][emoji4][emoji173]
Yhm..czyli mowisz,że to że mam twarz zsypaną taką drobną kaszka to może być jego wina?
Bo ja to już głupieje id tych leków:heparyna,duphaston,luteina dopoch,letrox,jodid i rozne kwasy i magnezy mają odzwierciedlenie na mym licu
reklama
sandralevv93
Calkiem mozliwe. Mi wychodzily wielkie podskorne wulkany a teraz nie ma ich. Nigdy twarzy nie mialam nieskazitelnej ale teraz widze ze jest lepiej [emoji4]Szczesciara!
Yhm..czyli mowisz,że to że mam twarz zsypaną taką drobną kaszka to może być jego wina?
Bo ja to już głupieje id tych leków:heparyna,duphaston,luteina dopoch,letrox,jodid i rozne kwasy i magnezy mają odzwierciedlenie na mym licu