reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Wiadomo ze mowi ze go boli... przy mowieniu czy jedzeniu.. zobaczysz jutro rano bedzie lepiej....
Taki urok tych 3 latkow :)
Nie zapomnę jak rok temu uderzył się o łóżko i miał limo pod okiem.
W domu wszyscy ze śmiechem stwierdzali "biedny Michałku pewnie mama cię bije". Mieliśmy w tym czasie kontrolę stulejki u chirurga.
Doktor pyta: a co ci się w oczko stało?
A on: No mama mnie bije...

Masakra :) Oprócz siusiaka całego mi go obejrzał czy nie ma przypadkiem śladów przemocy [emoji14]

usg wizyta 19.03

reklama
Pewnie wiekszosc zna.. wklejam dla smiechu :)

Twoje ubrania:
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
ciuchami.
* * *
Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.
* * *
Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
* * *
Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.
* * *
Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
* * *
Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
* * *
Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,
do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
* * *
Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. * * *
W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
* * *
Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wysra .
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego

:) :) :)

Nie zapomnę jak rok temu uderzył się o łóżko i miał limo pod okiem.
W domu wszyscy ze śmiechem stwierdzali "biedny Michałku pewnie mama cię bije". Mieliśmy w tym czasie kontrolę stulejki u chirurga.
Doktor pyta: a co ci się w oczko stało?
A on: No mama mnie bije...

Masakra :) Oprócz siusiaka całego mi go obejrzał czy nie ma przypadkiem śladów przemocy [emoji14]

usg wizyta 19.03

Mi jak wyrznal zlecial z roweru na twarz..to se zdarl kawalek policzka..... sladu nie ma ..oczywiscie byl w kasku..ale i tak glupio sie czlowiek czuje jak dziecko ma poobijane
Albo na prostej drodze w pokoju sie o wlasne nogi potknal i o kant biurka czolem walna... mega spuchli mu... i az kreske bylo widac..jak pod spodem peklo..ale skora nie pekla..ale przez sliwe ktora mu urosla tak sie rozciagnela ta skora ze krew sie lekko saczyla... jako 2 latek taki akcje mial
I na chodniku warga o kraweznik. 2 razy rozcieta...
Teraz od roku zero wypadkow :)

Mój pasowanie na przedszkolaka zaliczył z guzem...pani nauczycielka śmiała się,że przypudrujemy do zdjęć :) Ostatecznie mieli takie opaski na głowach i u niego skutecznie zasłaniała to co trzeba :)

usg wizyta 19.03

Mi jak wyrznal zlecial z roweru na twarz..to se zdarl kawalek policzka..... sladu nie ma ..oczywiscie byl w kasku..ale i tak glupio sie czlowiek czuje jak dziecko ma poobijane
Albo na prostej drodze w pokoju sie o wlasne nogi potknal i o kant biurka czolem walna... mega spuchli mu... i az kreske bylo widac..jak pod spodem peklo..ale skora nie pekla..ale przez sliwe ktora mu urosla tak sie rozciagnela ta skora ze krew sie lekko saczyla... jako 2 latek taki akcje mial
I na chodniku warga o kraweznik. 2 razy rozcieta...
Teraz od roku zero wypadkow :)
Ale to normalne jest :) Mój tata do tej pory śmieje się ze mnie, że jak miałam ze 3 latka to biegałam po pokoju i parapetu nie zauważyłam. Tak się rypnełam, że aż mi się okularki na nosie złamały. Ja w płacz a Tata w śmiech :D Albo kiedyś kichnełam i uderzyłam głową w ławę. Ja się im wcale nie dziwię, że płakali ze śmiechu ;) Co zrobisz? Nic nie zrobisz ;)

Spadlam z chodzikiem ze schodow jak miałam niecały rok i wyrżnełam w ścianę. Brat mi do dzisiaj mówi, że temu mam coś z głową [emoji14]

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

dobre to :) @Szalona 29 choc ja caly czas lubie na niech patrzec jak spia, ciekawe ile sie zmieni teraz
a co do kapieli, widzicie jakie czlowiek glupi, wiem o saunie, a zawsze kapalam sie w cieplej / goracej wodzie, moze teraz przezuce sie na prysznic, choc wole wanne zdecydowanie.
a my dzis mielsimy dzien z agd, popsula nam sie pralka i bylo szukanie nowej. zamowiona, teraz ciekawe kiedy mi ja dowioza. Bo w poniedzialek dopiero maja umawiac transport.

Dziecko zasnęło, co robi matka? [emoji23]
e108aab4df3fe98e74047947701200f3.jpg

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry