reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ponieważ ciąża wg. wartości USG jest często 'starsza' niż z OM (np. u mnie wartość CRL w usg wskazywała na 7w2d podczas gdy z OM był 6w5d) ;) jak mówiłam, nie jestem ekspertem, ale chciałabym pewne wady wykluczyć podczas tego usg, więc idę w najbardziej pewnym terminie.

O ciekawe. U mnie z usg była "młodsza" 3 dni przez nieregularne cykle.

reklama
O ciekawe. U mnie z usg była "młodsza" 3 dni przez nieregularne cykle.

U mnie z usg jest o tydzien lub dwa młodsza.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

dhi4vfxmrwrvm3d0.png

U mnie z usg jest o tydzien lub dwa młodsza.

dhi4vfxmrwrvm3d0.png
U mnie jest starsza, to wiem. Wg om 11t1d, a wg usg 11t6d (tzn. W sobote mialam 11t4d). A pierwsza ciąża była młodsza o 10 dni. Pamiętam lekarz mnie zbadał ręcznie, zapytał kiedy był okres i kazał natychmiast jechać na usg, bo to przecież już 12 tydz. Nie chciałam się mądrzyć, wiedziałam, że nie jestem w 12, tylko jakoś w 10, ale pojechałam na usg i okazało się, że to rzeczywiście 10 tydzień. No ale fakt, że lepiej zrobić badanie za wcześnie i iść drugi raz niż przyjść za późno.

Dobra, to teraz będę chodzić z butelka w ręce wszędzie [emoji23]
Nie wiem czy dobrze kojarzę, czy któraś z was kończyła pedagogikę?

dhi4vfxmrwrvm3d0.png
Ja jestem na psychologii [emoji6]

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

A co do ubrań ciążowych to wczoraj zaopatrzyłam się w GAPa (tylko online zalando albo gap.eu) albo happymum tak kojarze ;) Nie, nie mieszczę się w stare dzinsy, wiec musialam się zaopatrzyc bo od sukienek mnie odrzuciło totalnie :D korko-trampek ze mnie.

I jak Ci się podoba? Zastanawiam się właśnie nad pedagogika a psychologią. Wcześniej byłam na kierunku technicznym i to nie było to.

dhi4vfxmrwrvm3d0.png
To było moje marzenie od 7 lat, więc teraz je realizuję. Podoba mi się bardzo [emoji7] robię kliniczną dzieci i młodzieży i zwykłą kliniczną. Jest mega!
Podyplomowo jeszcze planuję oligofrenopedagogikę, czyli pedagogika, ale do osób umysłowo chorych

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja się pochwalę [emoji5]
Zostałam narzeczoną! Trochę śmiesznie tak, jak już 2 dziecko w drodze, ale nigdy nam się do ślubu nie spieszyło, bo i tak z małym dzieckiem na rękach to ciężko.

Małą znowu jakaś gorączka bierze i nie śpi, a my razem z nią... Mam nadzieję, że jej przejdzie, bo cały przyszły tydzień mam dużo pracy plus praktyki i wolałabym nie siedzieć w domu. Jednak nie wyobrażam sobie zostawić chorego dziecka z dziadkami czy opiekunką. Muszę mieć wszystko pod kontrolą [emoji6]

Jak się dziś czujecie? Jakie plany na niedzielę?
Gratuluję z całego serca !![emoji2]
Mój się oświadczył jakieś 2 dni przed tym, jak się dowiedzieliśmy o ciąży, więc dzidziuś zrobił nam prezent :)

reklama
No ja tez ide 13t0d wiec to oficjalnie nie jedt za pozno, ale moj fasol juz na poprzednim usg byl 3 dni do przodu liczac od OM dlatego tez sie zastanawiam czy sie nie przejsc tydzien wczesniej:)

Do góry