reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Hej dziewczyny :) dawno mnie tu nie było ale okropne mdłości daja mi popalić już 4 tydzień... Dziś byłam na badaniach i wszystko jest dobrze, w poniedziałek wizyta i USG :) już się nie mogę doczekać :D któraś jeszcze wizytuje ze mną? :)
Ja też w poniedziałek konsultuje jeszcze z innym lekarzem mojego miesniaka. Dopiero na 20.00 dam znać trzymajcie kciuki. Nie wiem czy to normalne ale jak leżę długo i zrywa się na siusiu to mam skurcze na dole brzucha macie też tak ?

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też w poniedziałek konsultuje jeszcze z innym lekarzem mojego miesniaka. Dopiero na 20.00 dam znać trzymajcie kciuki. Nie wiem czy to normalne ale jak leżę długo i zrywa się na siusiu to mam skurcze na dole brzucha macie też tak ?

Trzymamy kciuki, daj znać po wizycie :) tak, ja tez tak mam, ze jak gwałtowniej wstanę to mam skurcz, dlatego staram sie delikatnie i powoli wstawać. Czytałam, ze na tym etapie dzidzia nie lubi gwałtownych ruchów itp.

Też tak mam jeśli chodzi o gwałtowne wstawanie a teraz 11tc, najgorzej jest przy kichaniu lub kaszlu, mam wrażenie jakby urywał mi się jajnik i ból jest okropny. Dlatego jak tylko czuje ze kichnie od razu kule nogi do brzucha i jest lepiej.

Trzymamy kciuki, daj znać po wizycie :) tak, ja tez tak mam, ze jak gwałtowniej wstanę to mam skurcz, dlatego staram sie delikatnie i powoli wstawać. Czytałam, ze na tym etapie dzidzia nie lubi gwałtownych ruchów itp.
To mnie uspokoilas ale jak latałam 31 lat to tak ciężko zwolnić .... A tu głównie leżenie. Mam nadzieję że w poniedziałek miesniak już przesunie się i nie będzie zagrażać fasolce. No i do pracy będę mogła wrócić bo już mi się mega tęskni.

To mnie uspokoilas ale jak latałam 31 lat to tak ciężko zwolnić .... A tu głównie leżenie. Mam nadzieję że w poniedziałek miesniak już przesunie się i nie będzie zagrażać fasolce. No i do pracy będę mogła wrócić bo już mi się mega tęskni.

Pysia trzymam bardzo mocno kciuki <3

Kichanie i kaszel tak samo masakra ze skurczami. Cieszę się że tu trafiłam ;-) Mega pomocne to jest szczególnie przy pierwszej ciąży gdzie wszystko nowe.

Hej dziewczyny :) dawno mnie tu nie było ale okropne mdłości daja mi popalić już 4 tydzień... Dziś byłam na badaniach i wszystko jest dobrze, w poniedziałek wizyta i USG :) już się nie mogę doczekać :D któraś jeszcze wizytuje ze mną? :)

Ja w ponirdzialek mam na nfz.... ciekawe czy mi anrmia wyjdzie ..albo inne ciekawostki... wiem ze cos nie tak bo inaczej zawrotow glowy bym nie miala...
A mdlosci mi powrocily... :(

Dziewczyny smarujecie się już na rozstępy? Ja mam biooil więc póki co tym ale o musteli się naczytalam cena średnia ale podobno wydajny i skuteczny. Sugeeujecie coś innego jeszcze?

Ja na początku smarowalam się oliwka dla dzieci serii rosmann ma lepszy skład niż np Johnson. A teraz kupiłam balsam serii Palmers nie każdemu może pasować z uwagi na kokosowy zapach ale jest super. Skóra gładka i nawilżona, mustela wg. Mnie mimo ceny ma nie najlepszy skład min. Olej rafinowany palmowy. Ale rzeczywiście najlepiej smarować się od początku.
Plusem jest to że wogole nie wypada mi włosy jak to w ciąży są piękne i błyszczące ale słyszałam że po porodzie wypadają, więc pewnie będę lysa :).,na twarzy mam drobne krostki ale smaruje je maścia cynkowa i znikają.

reklama
Ja na początku smarowalam się oliwka dla dzieci serii rosmann ma lepszy skład niż np Johnson. A teraz kupiłam balsam serii Palmers nie każdemu może pasować z uwagi na kokosowy zapach ale jest super. Skóra gładka i nawilżona, mustela wg. Mnie mimo ceny ma nie najlepszy skład min. Olej rafinowany palmowy. Ale rzeczywiście najlepiej smarować się od początku.
Plusem jest to że wogole nie wypada mi włosy jak to w ciąży są piękne i błyszczące ale słyszałam że po porodzie wypadają, więc pewnie będę lysa :).,na twarzy mam drobne krostki ale smaruje je maścia cynkowa i znikają.
Wyślij dokładnie nazwę tego balsamu z palmers. Uwielbiam wszystko co kokosowe A szczególnie rafaello ;-) mniam .

Do góry