reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja miałam lekka niedoczynnosc i brałam ciągle euthyrox w dawcę 25, ale teraz wynik wyszedł mi w ciąży ponad 5 i zmienił mi dawkę na 50, kolejny wynik robię w sobotę za tydzien, zobaczyny czy sie zmniejszy. Ja chciałabym spróbować SN... ale boje sie tego nacięcia :/ na sama myśl to chyba ucieknę z tamtego łóżka... nie wyobrażam sobie leżeć na porodówce i usłyszeć „nacinamy”. Na sama myśl mi sie chce mdleć... juz bólu sie tak nie boje jak tego.

reklama
Ja miałam lekka niedoczynnosc i brałam ciągle euthyrox w dawcę 25, ale teraz wynik wyszedł mi w ciąży ponad 5 i zmienił mi dawkę na 50, kolejny wynik robię w sobotę za tydzien, zobaczyny czy sie zmniejszy. Ja chciałabym spróbować SN... ale boje sie tego nacięcia :/ na sama myśl to chyba ucieknę z tamtego łóżka... nie wyobrażam sobie leżeć na porodówce i usłyszeć „nacinamy”. Na sama myśl mi sie chce mdleć... juz bólu sie tak nie boje jak tego.
Mi się udało bez. Dużo ćwiczyłam mięśnie Kegla, uważam, że to mogło mieć wpływ :)

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Mi się udało bez. Dużo ćwiczyłam mięśnie Kegla, uważam, że to mogło mieć wpływ :)

Ja pierwszy poród miałam sn i mnie nie nacinali- chociaż położna trzy razy do mnie się pchała z nożyczkami brrr.... Pytając jaka waga wyszła nam rano na usg (startowałam z patologii). Na szczęście na usg wyszła 3600 i tak jej warczałam na zmianę z tym że ma wyp... z nożyczkami. I mnie nie nacięła. A syn urodził się 4030g ;) Marudziła potem że jej nierówno pękłam i teraz musi dziergać- szczerze, dwa dni po porodzie nic nie czułam w tym miejscu a moja siostra po cięciu dwa lata czuła bóle. Więc jestem zdecydowaną zwolenniczką nie nacinania :)

Drugi poród to była cc z powodu stanu przedrzucawkowego i gin nie daje złudzeń że tym razem będzie inaczej. Zobaczymy.

Ja narazie tsh w normie ale mam dawke euthoryxu 75. Zobaczymy co wyjdzie za tydzień.
Co do sn, to dokładnie tego samego sie boje.

p19u9jcg9y71ca8m.png

2 wizyta 22 marca [emoji173]

Ja tsh nie badałam. Nie mam problemów z tarczycą.
Powinnam zbadać?!

Co do porodu pierwsze było CC. Bez powikłań, bez dramatów, bardzo szybko doszłam do siebie.
Tym razem zobaczę...ale chyba też CC jeżeli dadzą mi wybór.

Ola9090 powodzenia na wizycie &

usg wizyta 19.03

Pijesz duzo kawy herbaty....?
Tam jest duzo szczawianow..wiaza one wapn z organizmu.co z kolei oslabia kosci...
Dlatego kawa z mlekiem... lub zjesc cos nabialowego np. Ser po takiej herbacie....
Daj znac co lekarz powie
Kiedyś piłam dużo kawy i herbaty ale odkąd mam mdłości w ogóle mało piję [emoji53]. Mało picia równa się mniejsza filtracja. Dwa niestety mam tendencję do kamicy nerkowej. Przez centymetrowy kamień o mało się nie przekrecilam w 2016 r ale to długa historia.

ny0z5ax.png

Powinnam zbadać?!

Co do porodu pierwsze było CC. Bez powikłań, bez dramatów, bardzo szybko doszłam do siebie.

usg wizyta 19.03

No ja tez nie mam. A przynajmniej całe życie byłam zdrowa jak ryba a ru psikus .... tsh powyżej 3

Ja mam wyniki z tsh dziś odebrałam
Tsh 1,895
Ft3 3,72
Ft4 1,20
Zobaczymy co gin powie na te wyniki.

Co do porodu syna urodziłam sn. A teraz zobaczymy jak to wszystko się potoczy. Obstawiam jednak poród znów sn.

ny0z5ax.png

Powinnam zbadać?!

usg wizyta 19.03
Tez myslalam ze nie mam problemow z tarczyca dopoki nie zbadalam tsh [emoji846]

p19u9jcg9y71ca8m.png

2 wizyta 22 marca [emoji173]

reklama
Hej dziewczyny. A ja z pytaniem o grupę krwi. Jestem honorowym dawcą, mam książeczkę z wbita grupą. Pielęgniarka w klinice mówiła, że i tak będę musiała zrobić, żeby mieć oryginał badnaia przy porodzie. Serio książeczka dawcy nie wystarczy?

Do góry