reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja miałam lekka niedoczynnosc i brałam ciągle euthyrox w dawcę 25, ale teraz wynik wyszedł mi w ciąży ponad 5 i zmienił mi dawkę na 50, kolejny wynik robię w sobotę za tydzien, zobaczyny czy sie zmniejszy. Ja chciałabym spróbować SN... ale boje sie tego nacięcia :/ na sama myśl to chyba ucieknę z tamtego łóżka... nie wyobrażam sobie leżeć na porodówce i usłyszeć „nacinamy”. Na sama myśl mi sie chce mdleć... juz bólu sie tak nie boje jak tego.
Jeśli to jest normalny szpital to nacinaja tylko jeśli muszą. Ja byłam nacieta i nawet nie wiedziałam kiedy. Jeśli maja wątpliwość to cicho mówią abyś nie słyszała i nie denerwowala się. Potem dopiero informują jak natna.
Ja byłam nacinana i się cieszę bo w ciągu 8 min paartych to bym miała popękane 2 jak nie 3 stopnia. I czułam tylko szwy a nie Blizne więc po zdjęciu szwow już było ok, nie bolało. Ale to trzeba trafić na dobry zespół. Mnie obslugowala położna co nie miała 30 lat, więc czułam się jak z koleżanką i ma nową świeżą wiedzę a Nie lata z nożyczkami i każda nacinamy bo tak stara baba była nauczona

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
U lekarzy liczą się skończone tygodnie, jak skończysz 9 będziesz w 9 czyli na ten moment jesteś w 8 bo ten skończyłaś [emoji10
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Zgadzam sie

Ja dzis mam 8 tc i 6 dni.... jestem wiec w 8 tc. A nie w 9... tak moj lekarz liczy i kilku lekarzy u ktorych bywalam w poprzednich ciążach

Naturalna mama wynik krwi masz w dokumentacji. Ja teraz 2 poród i też znowu miałam robiona grupę krwi

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ja przy pierwszym porodzie sn nie byłam nacinana i gdy rodziłam drugi raz to prosiłam jeśli nie będzie taka potrzeba aby nie nacinali i udało się :) W ogóle to w wypisie z drugiego porodu mam wpisane " odbył się poród spontaniczny" i do teraz śmiejemy się z mężem z tego wypisu :D

O kurcze...te brzuchy w kolejnych ciążach faktycznie szybciej się pojawiają :)

usg wizyta 19.03
Nom chyba coś w tym jest. Z synem u mnie było późno widać a teraz już zaczyn być widać brzuch a to dopiero 8 t5d.

ny0z5ax.png

Ja jutro wybiore sie na badania, zastanawiam sie nad ta cytomegalia moj gin mi tego nie zlecil ? Wszystkie to robicie ? Moze zleci później? Ale i tak za wszystko place wiec pewnie zrobie juz teraz.
Zastanawiam sie tez czy nie powinnam zrobić testu na wirus Zika bo będąc juz w ciąży byłam w kilku miejscach zagrożenia, oczywiście zachowywałam max środki ostrożności i nie odnotowałam żadnego ugryzienia myślicie ze powinnam zrobić?

Ja jutro wybiore sie na badania, zastanawiam sie nad ta cytomegalia moj gin mi tego nie zlecil ? Wszystkie to robicie ? Moze zleci później? Ale i tak za wszystko place wiec pewnie zrobie juz teraz.
Zastanawiam sie tez czy nie powinnam zrobić testu na wirus Zika bo będąc juz w ciąży byłam w kilku miejscach zagrożenia, oczywiście zachowywałam max środki ostrożności i nie odnotowałam żadnego ugryzienia myślicie ze powinnam zrobić?

Ja nie robiłam cytomegali i dopóki lekarz nie zaleci robić nie będę

reklama
Kochane Mamy ! Dzisiaj jest mój najpiękniejszy dzień i mam nadzieję, że teraz każdy taki będzie!
Widziałam bijące serduszko na badaniu usg.
Wszystko jest dobrze. Okazało się, że mam ciążę młodszą o 3 dni, więc termin porodu też się przesuwa ? Wg usg mam 6 tydzień 5 dzień.
Jedyny niepokój to mięśniaki. Albo duży i jedyny. Mam 3. Dwa nie będą przeszkadzać Ale ten jeden może. Będę lepiej wszystko wiedziała po wizycie u ginekolog. Muszę poczytać i w razie czego znaleźć specjalistę od mięśniaków. Na szczęście nie są wewnątrz tylko zewnętrzne.
Mamy ---> To jest tak piękny widok <3 :)

Do góry