reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

I teraz znowu bym cos zjadła [emoji23][emoji33]

Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dziś zjadłam lody i teraz zjadam się owocami z kompotu od teściowej...pycha!
Teściowa moja bardzo się cieszy że będziemy mieli Maleństwo. Razem z moją mamą trzymają kciuki za wnuczkę [emoji16] Teściowa jak zobaczyła usg ostatnie...to aż pocałowała zdjęcie i się popłakała. Kochana z niej kobieta. Bardzo mnie wspiera.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja dziś zjadłam lody i teraz zjadam się owocami z kompotu od teściowej...pycha!
Teściowa moja bardzo się cieszy że będziemy mieli Maleństwo. Razem z moją mamą trzymają kciuki za wnuczkę [emoji16] Teściowa jak zobaczyła usg ostatnie...to aż pocałowała zdjęcie i się popłakała. Kochana z niej kobieta. Bardzo mnie wspiera.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Moja tesciowa tez oszalala, to bedzie jej pierwszy wnuk/wnuczka [emoji3]

Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja teściowa też oszalała, dla mojej mamy i dla niej to pierwszy wnuk lub wnuczka ale moja mama jakoś tak mniej to przeżywa...i ja też taka jestem. Moja teściowa jest dużo bardziej impulsywna i non stop wypytuje co i jak, kiedy badanie, kiedy termin porodu, dopytuje czy napewno lekarz jest dobry....czasami mnie to trochę wprowadza w poczucie stresu [emoji19]

Napisane na Lenovo P2a42 w aplikacji Forum BabyBoom

No to rodzice mojego partnera przy pierwszej dzidzi do narodzin prawie w ogóle się do mnie nie odzywali, wręcz pałali nienawiścią do mnie i małej. Dopiero gdy mogli wziąć ją w ręce się zakochali i tak im już zostało do dziś, a ze mną dalej mają problem. A z druga dzidzią to się bardzo cieszą.
Moja mama jest załamana i do tej pory mi chyba nie wybaczyła, a tata i ojczym są zachwyceni, więc nooo
Ciężko czasem się połapać w tym wszystkim ;)

Moje do roku to na cycu byly :) i... teraz dostaja kaszki na dobranoc..latem jak dzien jest dluzszy wiec do 19 jestesmy na dworzu... jedza.. kapiel...i na punkt 20 śpią.... cale przygotowanie trwa u mnie goddzine.a do 22 to mamy z mezem czas dla siebie :)
Ze snem nie ma problemu, ale z odpieluchowaniem w nocy juz mam problem... :(
dzieci jedne rzeczy łapią szybko a za to inne gorzej...nawet dodawac do 10 umie..po angielsku ponad 100slow zna... ale sika w nocy w pampers..i wydnuchac w chusteczke nosa nie potrafi..i nie umiem go nauczyc..on wciaga.. zamiast wydmuchac.. i potrafi byc niegrzeczny jak kazde dziecko :)

Szalona, nie łam się mój starszak ma 5,5 roku i wciąż zdarza mu się zmoczyć łóżko. Mąż go prowadzi na siku zanim sam się położy, tak koło północy- młody sika na śpiąco i wtedy zwykle już się nie posika. A córcia w maju będzie miała 4 lata i jest różnie- raz tydzień bez wpadki a potem trzy dni z rzędu zasikane łóżko. Po mamusi te słabe zaworki chyba odziedziczyli :/ Synek siostry w tym samym wieku co mój od pierwszej nocy bez pieluchy nie zaliczył ani jednej wpadki. Także ten. Ale też chodzą spać w miarę wcześnie, co niestety oznacza że równie wcześnie wstają :(

A czy można coś sądzić na podstawie mdłości? Podobno przy córce beta hcg ma wyższe poziomy i są większe mdłości. Jeżeli tak to ja dziś sie czuje jakbym miała mieć ze dwie córki :) okropne mdłości obudziły mnie ok 5 i tak już sie mnie trzymają... Z synkiem napewno mialam o wiele lżej, wtedy nie wzięłam ani jednego dnia wolnego z powodu mdłości... A teraz ledwo z łóżka wstaje.
Eee chyba nie. W ciąży z synem rzygałam jak kot, z córką wcale. Podobno w pierwszej ciąży jest najgorzej bo to pierwsza taka karuzela hormonalna dla organizmu. W drugiej, szczególnie jeśli nie minie dużo czasu jakoś mniej to jest intensywne.

Ja oczywiście za każdym razem chcę mieć córeczkę ale coś czuję że nie tym razem :p A mąż ostatnio stwierdził że przy córci będzie łatwiej bo parę imion nam się podoba- dla chłopaka nie mamy nic a nic- będzie numerem 3 ;)

reklama
Do góry