reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Witam wszystkie Panie :)
Niesmialo dołączam do tematu. W połowie lutego pojawiły się u mnie 2 mocne krechy, termin wg ostatniego okresu na 26 października. To moja pierwsza ciąża, niestety polecony ginekolog termin dopiero na 28 marca... To będzie 9/10 tydzień, co o tym sądzicie? Jednocześnie chętnie poszłabym potwierdzić ciążę do kogokolwiek a z drugiej strony pytanie czy ma sens wydawać dwa razy pieniądze... zrobiłam bete 23 lutego wynik 5984. Po 96h 18869 więc przyrasta chyba ok :)
Ogólnie strasznie panikuje i za dużo chyba używam wujka google :D mam jakiś objaw - źle, nie mam też nie dobrze..
Pozdrawiam serdecznie!

Cześć Dziewczyny.
Cześć Karolina. Ja mam termin na 25 więc bardzo podobnie :-) usg pierwsze mam w piątek. Dzisiaj weszłam w 8 tydzień. Jeśli czujesz, że jest ok można troszkę poczekać. Usg będzie Ci robił ten polecony lekarz ?
Ja wczoraj byłam przypadkowo u innego ginekologa niż ta moja i był rewelacyjny. Więc nie wiem czy nie zmienię na niego.dal mi zwolnienie do 14 marca włącznie i szczegółowo pytał A i ja miałam kilka pytań też także nie było służbowo jak z tą moją.
Zawsze możesz Karolina poprobowac swojego najlepszego . U nas w enel med kto inny robi usg. Na usg dostaje się skierowanie. Rób tak żeby Tobie i Malenstwu był dobrze, jak to określiła jedna z Koleżanek tutaj i miała w 100 % racji . :-)

reklama
Jest ciezko... czasem plakac mi sie chce...bo padam z wycienczenia..i ja tez czasem narzekam ...
Jesteśmy tylko ludźmi...
No ja cię podziwiam że chcesz machnąć 3 sztuki za jednym zamachem ;) Ja po 4 latach w domu miałam serdecznie dosyć i powrót do pracy był lepszy niż spa :D Teraz już można powiedzieć że 2 lata "odpoczęłam", najbardziej psychicznie i jestem gotowa na kolejne.
Jednak dzieci z małą różnicą wieku ( u mnie było rok i 10 miesięcy) potrafią wykończyć człowieka przez pierwsze dwa lata. Potem to już bajka, kupa znajomych mi zazdrości że dzieciaki mają taką więź. Ale te dwa pierwsze lata były naprawdę ciężkie.

Witam wszystkie Panie :)
Niesmialo dołączam do tematu. W połowie lutego pojawiły się u mnie 2 mocne krechy, termin wg ostatniego okresu na 26 października. To moja pierwsza ciąża, niestety polecony ginekolog termin dopiero na 28 marca... To będzie 9/10 tydzień, co o tym sądzicie? Jednocześnie chętnie poszłabym potwierdzić ciążę do kogokolwiek a z drugiej strony pytanie czy ma sens wydawać dwa razy pieniądze... zrobiłam bete 23 lutego wynik 5984. Po 96h 18869 więc przyrasta chyba ok :)
Ogólnie strasznie panikuje i za dużo chyba używam wujka google :D mam jakiś objaw - źle, nie mam też nie dobrze..
Pozdrawiam serdecznie!

Jeśli nie masz krwawień, silnych bóli brzucha, beta ładnie rośnie, to 9/10 tydzień będzie super. Od razu dostaniesz kartę ciąży, od razu na usg zobaczysz coś co wygląda już raczej jak człowiek a nie jak kluska śląska względnie krewetka ;) Nie czytaj tyle wujka googla tylko ciesz się chwilą :)

A co w tym wątku miałoby być ? Według mnie jest niepotrzebny :)

Hej dziewczyny[emoji3]dawno nie pisałam bo nie mogłam z telefonu nic na tej aplikacji zrobić. Od dzisiaj działa [emoji3] dzisiaj już mamy 10t2d. Ostatnia wizyta 27.02. Serduszko biło. Łza w oku się zakręciła jak usłyszałam. Chciałam żeby mąż wszedł że mną do gabinetu i cały czas mówił że wejdzie A jak Pani doktor mnie wywołała to się wystraszył i nie wszedł ze mna. Następna wizyta 22.03- badanie prenatalne. Może otworzymy wątek z terminami wizyt ?
bdc729626dbdde7c506e5731d1f424ac.jpg

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Eee chyba nie. W ciąży z synem rzygałam jak kot, z córką wcale. Podobno w pierwszej ciąży jest najgorzej bo to pierwsza taka karuzela hormonalna dla organizmu. W drugiej, szczególnie jeśli nie minie dużo czasu jakoś mniej to jest intensywne.

Ja oczywiście za każdym razem chcę mieć córeczkę ale coś czuję że nie tym razem :p A mąż ostatnio stwierdził że przy córci będzie łatwiej bo parę imion nam się podoba- dla chłopaka nie mamy nic a nic- będzie numerem 3 ;)
Nie zgodzę się :) pierwsza ciąża bez objawów, wręcz miałam dodatkowego kopa. Gdybym nie czekała na dziecko to nawet nie wiedziałabym że jestem w ciąży tym bardziej że brzuch było dopiero trochę widac w 7 miesiącu. Teraz wciąż jestem zmęczona, śpiąca, mam mdłości a mimo to czesto muszę jeść. Mam tylko nadzieję że wszystkie wyniki wyjdą dobrze i to tylko takie objawy Ciążowe.

Nie zgodzę się :) pierwsza ciąża bez objawów, wręcz miałam dodatkowego kopa. Gdybym nie czekała na dziecko to nawet nie wiedziałabym że jestem w ciąży tym bardziej że brzuch było dopiero trochę widac w 7 miesiącu. Teraz wciąż jestem zmęczona, śpiąca, mam mdłości a mimo to czesto muszę jeść. Mam tylko nadzieję że wszystkie wyniki wyjdą dobrze i to tylko takie objawy Ciążowe.
U mnie tez :) Dopiero w 3 trymestrze poczulam, ze jestem w ciazy. A teraz mam mdlosci, zmienne smaki, wszystko smierdzi i ciagle jestem spiaca [emoji85]

reklama
Do góry