reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja wlasnie nie mogę i mam nawet trochę wyrzuty sumienia jak narzekam na zmęczenie bo moja mama miała 7 letnie bliźniaki i siostra 2 miesiące i rozwód brała. I 5 lat sama zapierniczala.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Jest ciezko... czasem plakac mi sie chce...bo padam z wycienczenia..i ja tez czasem narzekam ...
Jesteśmy tylko ludźmi...

reklama
Ja czytałam w jakimś magazynie dla ciężarnych i mam ze dmuchanie w chusteczkę można nauczyć przy świecy. Najpierw trzeba zdmuchnac świece za pomocą ust, potem nosa i potem zatykamy każda z dziurek i jedna dziurka. Może to się sprawdzi :)

O super !! Nie wpadlam na to ... pomslowe...tylko ja mam same swieczki ledowe :) haaha.. ale mam swieczki od torta jeszcze...
Dzieki za pomysł

Eee chyba nie. W ciąży z synem rzygałam jak kot, z córką wcale. Podobno w pierwszej ciąży jest najgorzej bo to pierwsza taka karuzela hormonalna dla organizmu. W drugiej, szczególnie jeśli nie minie dużo czasu jakoś mniej to jest intensywne.

Ja oczywiście za każdym razem chcę mieć córeczkę ale coś czuję że nie tym razem [emoji14] A mąż ostatnio stwierdził że przy córci będzie łatwiej bo parę imion nam się podoba- dla chłopaka nie mamy nic a nic- będzie numerem 3 ;)
Coś na pewno w tym jest. W pierwszej ciąży nie było najgorzej ale miałam wyczulony wech, mdlilo mnie. Kilka razy zaliczyłam "porcelane" a teraz nic. Kompletnie. Jakbym w ciąży nie była :) zero objawów. Na pewno to ma wpływ ze mój organizm jescze do końca się nie ogarnął a tu druga ciąża :)

Za mna chodzil caly dzien zurek bialy na zakwasie ze swojska kielbasa ziemniakiem i jajkiem...... zjadlam..... az 3 talerze !!!! Bo byl taaaaki pyszny....jadlam o 15 a nadal czuje sie jakbym miala peknac... jest mi niedobrze z przejedzenia....o 18 doprawilam lodami... jestem nienormalna :( sie teraz nienajlepiej czuje :(

Witam wszystkie Panie :)
Niesmialo dołączam do tematu. W połowie lutego pojawiły się u mnie 2 mocne krechy, termin wg ostatniego okresu na 26 października. To moja pierwsza ciąża, niestety polecony ginekolog termin dopiero na 28 marca... To będzie 9/10 tydzień, co o tym sądzicie? Jednocześnie chętnie poszłabym potwierdzić ciążę do kogokolwiek a z drugiej strony pytanie czy ma sens wydawać dwa razy pieniądze... zrobiłam bete 23 lutego wynik 5984. Po 96h 18869 więc przyrasta chyba ok :)
Ogólnie strasznie panikuje i za dużo chyba używam wujka google :D mam jakiś objaw - źle, nie mam też nie dobrze..
Pozdrawiam serdecznie!

Witam wszystkie Panie :)
Niesmialo dołączam do tematu. W połowie lutego pojawiły się u mnie 2 mocne krechy, termin wg ostatniego okresu na 26 października. To moja pierwsza ciąża, niestety polecony ginekolog termin dopiero na 28 marca... To będzie 9/10 tydzień, co o tym sądzicie? Jednocześnie chętnie poszłabym potwierdzić ciążę do kogokolwiek a z drugiej strony pytanie czy ma sens wydawać dwa razy pieniądze... zrobiłam bete 23 lutego wynik 5984. Po 96h 18869 więc przyrasta chyba ok :)
Ogólnie strasznie panikuje i za dużo chyba używam wujka google :D mam jakiś objaw - źle, nie mam też nie dobrze..
Pozdrawiam serdecznie!
Ja bym kogoś na potwierdzenie szukała na szybko. Ale to przez traume po pozamacicznej

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny[emoji3]dawno nie pisałam bo nie mogłam z telefonu nic na tej aplikacji zrobić. Od dzisiaj działa [emoji3] dzisiaj już mamy 10t2d. Ostatnia wizyta 27.02. Serduszko biło. Łza w oku się zakręciła jak usłyszałam. Chciałam żeby mąż wszedł że mną do gabinetu i cały czas mówił że wejdzie A jak Pani doktor mnie wywołała to się wystraszył i nie wszedł ze mna. Następna wizyta 22.03- badanie prenatalne. Może otworzymy wątek z terminami wizyt ?
bdc729626dbdde7c506e5731d1f424ac.jpg

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny[emoji3]dawno nie pisałam bo nie mogłam z telefonu nic na tej aplikacji zrobić. Od dzisiaj działa [emoji3] dzisiaj już mamy 10t2d. Ostatnia wizyta 27.02. Serduszko biło. Łza w oku się zakręciła jak usłyszałam. Chciałam żeby mąż wszedł że mną do gabinetu i cały czas mówił że wejdzie A jak Pani doktor mnie wywołała to się wystraszył i nie wszedł ze mna. Następna wizyta 22.03- badanie prenatalne. Może otworzymy wątek z terminami wizyt ?
bdc729626dbdde7c506e5731d1f424ac.jpg

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Gratulacje, ja widziałam tylko pęcherzyk i dziś idę ponownie na USG, mam nadzieje, że też zobaczę serduszko.

Do góry