reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

To bankowo jest zalewajka !;D

A na Śląsku czy barsz biały czy żurek jemy z jajkiem :). Z chrzanem nigdy nie jadłam. Co region to inne nazwy i sposób podania [emoji5].

xrot3e3khrx43f8f.png

reklama
Ja mieszkałam w woj. Opolskim, teraz w mazowieckim i tak samo jest. barszcz biały nie jest z chrzanem, a żurek jest bardziej kwaśno ostry z chrzanem właśnie. I jak napisałaś ze barszcz na ostro to myślałam że mówimy o zurku :)

tb73j48a2bxk0byd.png

h44eflw1ladqrmrl.png
U nas chyba nawet zurku nie robi sie z chrzanem z tego co kojarze [emoji3]

p19u9jcg1z5wnhly.png

x7codciml8ye19yb.png

-> Druga wizyta 22.03 [emoji173]

Wczoraj schowalam wszystkie spodnie dżinsowe bo miejsce w szafie zajmuja..a sie nie bede sciskac w pasie..

Od kad mam mdlosci.. pierwszy raz mam ochote cos zjesc... ta pomidorowka o ktorej ktoras wspomniala.... :)
Jeny tylko robic sie nie chce

Mój idzie do pracy od 14-01 więc będę sama. Ale np wczoraj 13-20 więc nie najgorzej. Tak to jest jak się pracuje w ztm. Ma różne godziny pracy.
Imiona temat rzeka. Ja w pierwszej ciąży wiedziałam od początku ze bedzie chłopak. A imiona dla dziewczynki wybrane ale dla chłopca ciągle mężowi nie pasowało. Artur wybrany ale też takbsrednio na paczatku bo mamy już w rodzinie. Teraz każdy się przyzwyczaił ze jest Artur i Arturek :)
I teraz mam ubranka chłopięce ale czuję że to dziewczynka będzie. Więc wszystko co neutralne to na pewno będę ubierać. Imię dla dziewczynki Liwia lub Kalina. Stare imiona ale jakoś zapomniane :) mężowi podobają się roślinne np. Jagoda.
Ale jak wyjdzie chłopiec to nie mam pojecia co wybierzemy.

Aga10_2018 możesz malować, nie ma przeciwskazan, byle przed porodem już nie zakładać bo na poród potrzebna jest widoczna płytka paznokcia czy nie sinieje. I jak jest utwardzany lakier to może lepiej nie miej lampy na wysokości brzuszka :) ja np zrezygnowałam całkowicie od kiedy się dowiedziałam ale to był mój wybór i moje lenistwo :)

tb73j48a2bxk0byd.png

h44eflw1ladqrmrl.png

Hihi chyba przyczynilam się do tego dylematu [emoji14]. A to mąż zostawia Ci wolną rękę co do wyboru imienia [emoji5]?

xrot3e3khrx43f8f.png

Mąż wybral imiona dla 1 syna....bardzo chcial... dla drugiego syna ja wybralam 5 do wyboru z ltorych on wybral...
A ja zawsze chcialam miec filipa i alicje... 3 dziecko w drodze... nie dam mu wyboru :)

reklama
Do góry