reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Zapisali mnie. Ordynator kurrrcze tak marudzil, patrzył na to skierowanie, coś tam komentował... ale najważniejsze że termin jest. 15.10 na oddział a 16'10 dzidzia z Nami :) Długo zwlekają... ale... najważniejsze że zaklepane i już wiadomo na czym się stoi. To będzie już wtedy 39tc+. Może doczekam i donoszę... Ale już opieka dla starszego planowana i stary wie kiedy ma się szykować i jak pracę rozkładać...

Zapisali mnie. Ordynator kurrrcze tak marudzil, patrzył na to skierowanie, coś tam komentował... ale najważniejsze że termin jest. 15.10 na oddział a 16'10 dzidzia z Nami :) Długo zwlekają... ale... najważniejsze że zaklepane i już wiadomo na czym się stoi. To będzie już wtedy 39tc+. Może doczekam i donoszę... Ale już opieka dla starszego planowana i stary wie kiedy ma się szykować i jak pracę rozkładać...
Trzymam kciuki za Twoje plany ale pamiętaj gdzieś z tylu głowy że życie pisze różne scenariusze i czasem dobrze mieć plan awaryjny. [emoji2]

To juz wiesz na czym stoisz[emoji4] Ja w dniu cc będę w 39+2. Chciałam trochę wcześniej ale mój lekarz stwierdził, że lepiej aby dziecko dłużej posiedzialo w brzuchu ze względu na pluca, które rozwijają się ostatnie także wolałam już nie dyskutować

To juz wiesz na czym stoisz[emoji4] Ja w dniu cc będę w 39+2. Chciałam trochę wcześniej ale mój lekarz stwierdził, że lepiej aby dziecko dłużej posiedzialo w brzuchu ze względu na pluca, które rozwijają się ostatnie także wolałam już nie dyskutować
Czyli będziemy mieć cc w tym samym dniu i tc :) hihi...

Pysia... oczywiście, że biorę pod uwagę inne rozwiązania. Czyli np wcześniejszy poród ;) Może i natural... jakby poszło to byłoby super! Powiem szczerze, że i tak czuję że będzie wcześniej... Nie wiem czemu, nie wiem skąd. Przeczucie? Brzuch mam inny, megaaa się zmieniłam. No zobaczymy. Jednak czuję się bezpieczniej z wiedzą, że mam zaklepany termin.

Dziewczyny, a czy słyszałyście o czymś takim, że mój lekarz ma mi dopisać na skier na cc jeszcze informację, że ja nie zgadzam się na poród natural. Bzdura nie? Przecież meldujac sie w szpitalu będę coś takiego podpisywać tak czy siak... ale ordy kazał coś takiego dopisać :p Pewnie mój Bedzie sie smial.. makabra. W ogóle podważał jakby kompetencje mojego lekarza i dyskutował ze skier. Żenada... :/ Będę musiała podejść i poprosić o te dopiske.

Dziewczyny, a czy słyszałyście o czymś takim, że mój lekarz ma mi dopisać na skier na cc jeszcze informację, że ja nie zgadzam się na poród natural. Bzdura nie? Przecież meldujac sie w szpitalu będę coś takiego podpisywać tak czy siak... ale ordy kazał coś takiego dopisać [emoji14] Pewnie mój Bedzie sie smial.. makabra. W ogóle podważał jakby kompetencje mojego lekarza i dyskutował ze skier. Żenada... :/ Będę musiała podejść i poprosić o te dopiske.
Pierwszy raz słyszę o takich dopiskach :)
Podczas przyjęcia do szpitala w kwestionariuszu pielęgniarka miała rubrykę czy wyrażasz zgodę na próbę porodu SN- tylko coś takiego podpisywałam.

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was ma wiedzę jak to wyglada z lekarzami jeśli chodzi o odcięcie pępowiny dopiero jak przestanie tętnic ale przy cc ? Wiem ze jest to możliwe ale lekarzom się nie chce , szczególnie przy cc chcą jak najszybciej zszyć a podobno to jest najczęściej tylko 5 min . Faktycznie tyle to trwa ? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie ?

Do góry