reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Szalona nigdy nie miałam ale właśnie siostra ma mieć kanałowe i jej ostatnio dotruwali zęba. I będzie mieć kanałowe a ma 15 lat? Ja w szoku bo u mnie to mąż miał i mama ale oni 15 lat nie mają.
Kanałowe to czyszczenie zniszczenia które dotarło do tkanki dziąsła od wewnątrz. Jeśli w paru miejscach już dotarło a w kilku jeszcze Nie to muszą trufle dać. Tak umiera całkowicie ząb. Nie ma nerwów bo zostały wyzarte. Potem zatyka się kanały gdzie normalnie powinny być nerwy i potem się zamyka normalnie zęba przez plombe i/lub koronę.

Teraz jestem na bierzaco. Więc kanałowe nie powinno boleć bo nie powinno być nerwów. I oczywiście czym później się zorientujemy tym bardziej szary ząb będzie.

reklama
Ostatni test robiłam tydzień temu, właśnie powtórzyłam i dwie kreseczki mocne pojawiły się w kilka sekund ^^ pewnie nie doczekam się do lekarza NFZ i spróbuję prywatnie coś szybciej wskórać.
Ja bym probowala....
Wczoraj dzwonilam w 6tc.. jedna wizyte mialam 1 h pozniej
A druga na 8 marca..
Tylko informuj ze w ciazy jesteś..

Wlasnie musze odwolac ta druga wizyte :)

Ostatnia edycja:
Szalona nigdy nie miałam ale właśnie siostra ma mieć kanałowe i jej ostatnio dotruwali zęba. I będzie mieć kanałowe a ma 15 lat? Ja w szoku bo u mnie to mąż miał i mama ale oni 15 lat nie mają.
Kanałowe to czyszczenie zniszczenia które dotarło do tkanki dziąsła od wewnątrz. Jeśli w paru miejscach już dotarło a w kilku jeszcze Nie to muszą trufle dać. Tak umiera całkowicie ząb. Nie ma nerwów bo zostały wyzarte. Potem zatyka się kanały gdzie normalnie powinny być nerwy i potem się zamyka normalnie zęba przez plombe i/lub koronę.

Teraz jestem na bierzaco. Więc kanałowe nie powinno boleć bo nie powinno być nerwów. I oczywiście czym później się zorientujemy tym bardziej szary ząb będzie.

Wg mnie zbyt krotko trwalo zatruwanie zeba... ludzie chodza ze 2-3 tyg..a ja 4 czy 5 dni
Dlatego sie pewnie nie zatrul do konca...
Nie wiem czy to moglo byc przyczyna bólu?
Ale mnie bolalo strasznie

Ostatnia edycja:
Mnie nadal mdli na widok niektorych potraw...
Dzis zjadlam 6 parówek na śniadanie
Zawsze, ale to zawsze jadlam max 2... i czulam sie pelna.. jeszcze obembolilam 1 litr soku z owocow jagodowych

I bylam na zakupach w Lidlu, bo wczoraj nie moglam
Mam bluzeczke ciazowa
Rajstopy ciazowe
2 pary spodni dresowych ciazowych.. bo juz mnie piluje wszystko
Rogala tez kupilam... byl ostatni
Kupilam 2 pary spodenek dla maluszka biale i szare, a jak w domu rozpakowalam..to sie okazuje ze na mojego roczniaka jeszcze za duze hehe
2 komplety pocieli z poduszkami dla dzieci
I te podklady nieprzemakalne... na noc bo musze odpampersowac 3 latka w nocy... w dzien samodzielnie z wc korzysta..a w nocy zawsze sie posika

Tak wiec biore sie za pranie :)

Zawsze, ale to zawsze jadlam max 2... i czulam sie pelna.. jeszcze obembolilam 1 litr soku z owocow jagodowych

Mam bluzeczke ciazowa
Rajstopy ciazowe
Kupilam 2 pary spodenek dla maluszka biale i szare, a jak w domu rozpakowalam..to sie okazuje ze na mojego roczniaka jeszcze za duze hehe
I te podklady nieprzemakalne... na noc bo musze odpampersowac 3 latka w nocy... w dzien samodzielnie z wc korzysta..a w nocy zawsze sie posika

Szalona który to tydzień? :D szaleństwo :D

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Mam bluzeczke ciazowa
Rajstopy ciazowe

6 parówek?! Rany boskie to z 1200 kalorii [emoji33][emoji23] Ja jutro wybieram się do Lidla obczaić co jest

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

dhi4vfxmrwrvm3d0.png

Szalona, czyli jednak w tej ciąży też zaczynają się mdłości u Ciebie? U mnie tym razem 2 tygodnie wcześniej przyszły niż ostatnio :/ na razie jestem u rodziców to ma się kto dzieckiem pomoc zająć, boję się co będzie po niedzieli nam wrócimy do domu :/

O matko.... ale mi niedobrze... bardzo niedobrze !!! Leze i trzymam sie za buzie... prubuje to przeczekać

6tc i 6 dni

Dobrze ze jesteś w domu bo to zawsze inaczej się znosi. Ja niestety od tygodnia jestem śpiąca i przemeczona A do pracy chodzić trzeba :( więc podsypiam na krześle jak nikt nie widzi. Od dzisiaj coś mnie zaczęło mdlic i modlę się tylko żeby to było jednorazowe bo juz teraz mi ciężko ukrywać te "ciążowe objawy"( bóle brzucha zmęczenie itd) A co jak przyjdą większe mdłości...

reklama
Do góry