reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja cała ciążę smarowalam palmersem i jeszcze zawsze czymś. Albo oliwka albo perfecta mama i to z rana aPalmers na noc. Niestety i tak mi się zrobiły rozstępy ale brzuch który najbardziej urosnąl nie ma ani jednego rozstepa.
A zapach palmersu mnie mdlil na początku ciąży i kazalam mężowi nakładać na ręce i mnie smarować i tak cała ciążę mieliśmy taki rytuał ze mnie smarowal.

I ja nie popełnienia błędu i już magnez kupię bo potem od niedoboru takie mnie skurcze lapaly, aż na samo wspomnienie boli.

Szalona czyli jak bolało to znaczy że ząb nie był martwy więc nie musiał być kanalowo robiony.

reklama
Witam. Po długich staraniach dziś wyszły dwie kreski [emoji5] wiec dołączał do październikowych mam. Z moich wyliczeń termin na 25.10 a jak będzie zobaczymy. Teraz czas zapisać się do lekarza i cierpliwie czekać. Widzę ze postów juz jest od groma, nawet nie będę próbować czytać
Super. Gratulacje.
Pierwsza ciąża? Kiedy do gina lecisz?

Wizyta 19.03.18->czekamy

Ja cała ciążę smarowalam palmersem i jeszcze zawsze czymś. Albo oliwka albo perfecta mama i to z rana aPalmers na noc. Niestety i tak mi się zrobiły rozstępy ale brzuch który najbardziej urosnąl nie ma ani jednego rozstepa.
A zapach palmersu mnie mdlil na początku ciąży i kazalam mężowi nakładać na ręce i mnie smarować i tak cała ciążę mieliśmy taki rytuał ze mnie smarowal.

I ja nie popełnienia błędu i już magnez kupię bo potem od niedoboru takie mnie skurcze lapaly, aż na samo wspomnienie boli.

Szalona czyli jak bolało to znaczy że ząb nie był martwy więc nie musiał być kanalowo robiony.

Z bolem zeba zglosilam sie do prywatnej dentystki... jak go zobaczyla powiedziala ze kanalowe leczenie... zatrula zeba.. a po 5 dniach, bo to przed wigilia bylo ( chyba za szybko).. przyszlam na czyszczenie kanalow... i to byla masakra...wszystko czulam..wylam na fotelu i trzeslam sie. Dala 3 dawki znieczulenia dla kobit w ciazy..wiecej nie mogla....nie wiem czy ona znieczulac nie umie... ale ja mam traume...
Poszlam do nie po opiniach na znany lekarz ..i maz mial u niej kanalowe... i super bylo..a po roku zab ktory mu robila do wyrwania byl... ehhh kiepska dentystke trafilismy :((

Jak to ....jak boli i zab zepsuty..to sie go zatruwa... zeby byl martwy i usuwa korzenie... wiec w teorii nie powinno boleć,

Bynajmniej ja to tak rozumiem... ale na tym sie nie znam jk yo nest... kiedy trzeba a kiedy nue..ale 2 niezaleznych dentystow powiedzialo ze do kanalowego leczenia

Co to za głupie gadanie im
Więcej złych objawów tym lepiej dla ciazy ?! To znaczy ze jak ja nie
Mam prawie w ogóle objawów to złe dla mojej ciazy ? Co za bzdura. Każda ciąże przechodzi inaczej i organizm inaczej reaguje na hormony niektóre reagują mocniej a niektóre prawie w ogóle- po co tak uogólniać??

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Wow hormony buzują ;) Jeśli nie masz objawów to tylko pozazdrościć :) Mnie chodzilo o co innego - zeby nie przejmować się zlymi objawami bo akurat w ciazy nie oznaczają niczego złego :)

Ja będąc w ciąży z córka miałam syna 10 miesięcy - nic nie pamietam z tamtej ciąży, żadnych objawów, po za tym ze marzyłam o chwili spokoju, ale przy maluchu to było niemożliwe[emoji846]a teraz mam więcej czasu i mnóstwo objawów, hehe

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Mialam podobnie :) moj syn miał rok jak zaszlam w ciążę i prawie nie mam swoich zdjęć z tego okresu.

Hej dziewczyny u mnie z przebojami... Idę jutro na oddzial, dostałam skierowanie. Okazało się że plamienia są przez polip!!!!!! Lekarz zadecyduje czy usuwamy teraz czy czekamy. Nie wiedziałam że może TAM urosnac. Bo do tej pory nie miałam żadnych problemów, każda cytologia cacunio. Badania w zeszłym roku u ginekologa i wszystko ok. Żadnych objawów aż do tamtego tygodnia. Proszę trzymajcie za mnie kciuki by wszystko poszło dobrze.
Trzymam kciuki w takim razie i powodzenia ! Napewno wszystko będzie w porządku

f2w3yx8dzn9qtsaa.png

Dziewczyny, z ciekawości - jakie suplementy zalacają wasi lekarze? W pierwszej ciąży brałam femibion, teraz niestety musiałam zmienić lekarkę i ona poleca mi pregna plus - że lepszy skład. Nie wiem w sumie co kupić.

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Mój lekarz zalecił femibion 1, wit D3, acard który ma pomóc z przepływem krwi żeby ciąża się lepiej zagnieździła i luteinę dopochwowo

f2w3yx8dzn9qtsaa.png

reklama
Do góry