reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dalej śpię na starym materacu i nie mam poskrecanych mebli plus musimy położyć tapetę na jedną ścianę i zamontować listwy przypodłogowe, ale chwalę się oknem [emoji23][emoji173]️ cieszę się, że mój pomysł na nie zakładanie karnisza przeszedł :)
IMG_20180725_164127_533.jpeg

Załączniki

• IMG_20180725_164127_533.jpeg
    IMG_20180725_164127_533.jpeg
    86,4 KB · Wyświetleń: 430
reklama
A propo rozmiarów to dzisiaj z jedną mamusią z grupy sprzedażowej pisałam i jej mała ważyła 5200 jak się urodziła-od razu w rozm. 68 wskoczyła. No ale szacowali jej dużą wagę więcmalutkich ciuszków nawet nie brała do szpitala.

No żarty żartami ale ja mam ostatnio silne zaparcia , mało ruchu dużo leżę i są skutki , ostatnio w 4 dniu poszłam dopiero do toalety się załatwić . I serio powagą , bałam się " przec" wolę czekać aż samo pójdzie ( przepraszam za bezpośrednie określenia - bez urazy ) .

Ale skad moje pytanie czy wy też macie zaparcia i też boicie się " przec " na tym etapie ciąży ??? :/
Mi jedna ginekolog powiedziała, że zaparcia jednak mogą być niebezpieczne... Nie wiem na jakiej zasadzie, bo się nie wgłębiałam w temat (no ale wiadomo, że to parcie jest takie same). Mówiła, że koniecznie trzeba coś z tym robić i zaleciła mi czopki glicerynowe i lactulozę. Zamiast się męczyć biorę czopek glicerynowy, ale jak już jestem zdesperowana [emoji6] Do tej pory tylko 3 razy użyłam i 2 razy pomogło, raz nie. Nie mogę niestety zaszaleć z dietą, bo ja z byle powodu mam też biegunki... Tak na zmianę w sumie to albo to...

Mi jedna ginekolog powiedziała, że zaparcia jednak mogą być niebezpieczne... Nie wiem na jakiej zasadzie, bo się nie wgłębiałam w temat (no ale wiadomo, że to parcie jest takie same). Mówiła, że koniecznie trzeba coś z tym robić i zaleciła mi czopki glicerynowe i lactulozę. Zamiast się męczyć biorę czopek glicerynowy, ale jak już jestem zdesperowana [emoji6] Do tej pory tylko 3 razy użyłam i 2 razy pomogło, raz nie. Nie mogę niestety zaszaleć z dietą, bo ja z byle powodu mam też biegunki... Tak na zmianę w sumie to albo to...

ja tak mam :/ jak nie biegunka to zaparcia... grrrr..... sama nei wiem co gorsze!

reklama
Do góry