reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
No żarty żartami ale ja mam ostatnio silne zaparcia , mało ruchu dużo leżę i są skutki , ostatnio w 4 dniu poszłam dopiero do toalety się załatwić . I serio powagą , bałam się " przec" wolę czekać aż samo pójdzie ( przepraszam za bezpośrednie określenia - bez urazy ) .

Ale skad moje pytanie czy wy też macie zaparcia i też boicie się " przec " na tym etapie ciąży ??? :/
Ja na swojej diecie nie mam;) a więc mogę polecić: dużo ziaren, płatki owsiane, chleb żytni z ziarnami, jogurty tylko naturalne, mnóstwo warzyw i idzie jednym ssłowem;)

Na zaparcia jak jest blender w domu kielichowy to : banan albo dwa. Trochę mleka albo jogurt naturalny.
Jakieś płatki m. Górskie, orkiszowe etc.
Miksujemy. Wypijemy i lecimy do toalety :-p

Skurcze w wannie zauważysz...wszedzie je zauważysz :)
... ale jak cos pyknie w wannie.....to wód plodowych można niezauważyć...
ja sie boje ze podczas kapieli odejda wody..a ja nie bede wiedziec czy to prysznic czy ja ;)

Właśnie nie wiem czy jest jakaś procedura na poród w wannie. Może czekają aż wody odejdą a jak nie przebijają pęcherz. Muszę się zagłębić.
No właśnie siedziałam sobie z godzinkę

Oczywiście letnia woda. Bąbelki :-D

U nas w szkole trzeba buty z biala podeszwa "nie kapcie". Szczerze mowiac, nie wiem o co chodzi (trampki i adidasy tylko? Jeszcze nigdy takich nie kupowalam synowi), zamierzam dac kapcie przedszkolne i czekac na reakcję nauczycielki ;) Paputki moje dzieci maja, syn nosil na karate (pan kazal na boso a on sie brzydzil) a potem na rytmike. Plusy widzę takie, ze lekkie i elastyczne, ale w sumie fanka nie jestem. Te bez antyposlizgow na naszym parkiecie soe slizgaja mocno, stopy i tak spocone.

U nas w szkole trzeba buty z biala podeszwa "nie kapcie". Szczerze mowiac, nie wiem o co chodzi (trampki i adidasy tylko? Jeszcze nigdy takich nie kupowalam synowi), zamierzam dac kapcie przedszkolne i czekac na reakcję nauczycielki ;) Paputki moje dzieci maja, syn nosil na karate (pan kazal na boso a on sie brzydzil) a potem na rytmike. Plusy widzę takie, ze lekkie i elastyczne, ale w sumie fanka nie jestem. Te bez antyposlizgow na naszym parkiecie soe slizgaja mocno, stopy i tak spocone.
U mnie w szkole za dzieciaka były takie wymagania :D chodziło o to, że kolorowa podeszwa zostawia ślady na parkiecie, np. Na sali gimnastycznej :)

No żarty żartami ale ja mam ostatnio silne zaparcia , mało ruchu dużo leżę i są skutki , ostatnio w 4 dniu poszłam dopiero do toalety się załatwić . I serio powagą , bałam się " przec" wolę czekać aż samo pójdzie ( przepraszam za bezpośrednie określenia - bez urazy ) .

Ale skad moje pytanie czy wy też macie zaparcia i też boicie się " przec " na tym etapie ciąży ??? :/
Ja Cie rozumiem... Zaparc nie mam (to bylby gwozdz do trumny z moimi hemoroidami), ale kilka dni temu zebraly mi sie gazy i przestraszylam sie tego uczucia parcia.

Pij wodę i jedz kiwi jedno za drugim pomoże na pewno nie zaszkodzi. Ja też miewam problemy ale jakoś daj radę codziennie w każdym razie powinno się min 2l wody wypić A ja jestem leniwa i nie chce mi się tyle na siku latać.
Mi lekarka kazla 3 litry pic i wg niej 2 litry napoju (mineralna i herbata) plus woda w zywnosci (zupy, owoce) to za malo. AFI ostatnio mialam 11.

reklama
Do góry