monami
Fanka BB :)
W sierpniu zamawiam [emoji123][emoji123][emoji3]
Ja już teraz pod koniec lipca [emoji23] zeby mieć to za sobą
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W sierpniu zamawiam [emoji123][emoji123][emoji3]
Butelka jedna, twistshake (ale taka bo wiedziałam że będę wracać na uczelnię więc ułatwienie dla tatusia bo ona dedykowana do mm) smoczki miałam z nuka i z lovi. Dwa zupełnie inne kształty Ale każdy mu pasował.Przypomniało mi się:
@pat&mom ,niemąż kupił wanienkę i w niej kąpanie raczej będzie. Poza tym,ja jakoś nie czuję tych wiaderek do kąpieli..nie wiem dlaczego
Dziewczyny,napiszcie proszę jakiej pojemności i ile butelek na początek(przy kp pod znakiem zapytania) i jaki smok do ciumkania się u Was sprawdził? Ja wiem,że dziecku może pasować dopierop któryś kolejny,ale chcę coś mieć w razie w
Oo to akurat w korpo, przynajmniej u mnie, jak zobaczą kogoś z katarem albo kaszlem to wszyscy wokoło Ciebie chodzą z tekstami podobnymi jak tekst szalonej który taka dyskusje wywołał [emoji23] tyle że tu mowa o dorosłych oczywiście, którzy sami do pracy się pchają najczęściej majac możliwość pracy z domu... Mnie też szlag trafia jak ktoś chory przychodzi bo w Open space jakie są u nas w biurze jest koszmar. A od kiedy pracuje z domu jakoś nie choruje...Ja jak przychodziłam chora do pracy to wszyscy udawali,że nie ma problemu. Oczywiście współczuli ale nikt mi nie zasugerował żebym poszła do domu bo by na resztę spadły moje obowiązki [emoji23] [emoji23] a jak by każdy z kaszlem czy zasmarkany siedział w domu to Polska gospodarka by tego nie udźwigneła.
Ja idę jutro zdjąć i już płaczę ale nie wysiedze więcej te 2 hPrzeanalizuj sobie szpital jaki jest u rodziców czy ewentualnie miałabyś gdzie rodzić. Spakuj torby dla dzieciątka i siebie , przugotuj wszystko w domu i jedź. To że jest to 5 godzin drogi to równie dobrze możesz co godzinę robić przystanek na Pol h na spacer to nie te czasy gdzie ludzie bryczkami jeździli i nie wytrzaslo że rodziły w drodze a pozaty nie jedziesz na czas wiec mozna powoli i komgortowo. Ja bym chyba tak zrobiła ale to ja.
Dla przytoczenia dziś byłam na paznokciach 2 h wolę 500km wygodnym samochodem niż 2h na paznokciach.[emoji53] ale lubię mieć zrobione dlatego się męczę...
Czyli jednak korpo to korpo [emoji23]10 lat pracuje w jednym miejscu.
Korporacja.
60 osób w departamencie.
Jak ktoś jest chory. Marsz do domu.
Łatwiej jest zastąpić jednego chorego niż 10.
Działa ?
Działa.
Przez te 10 lat byłam kilka razy chora w domu.
Nie, nie mam Dzieci. Tzn jest jeden Urwis w brzuszku póki co.
Tak, pracują madki z Dziećmi. Non stop siedzą na zwolnieniach. Trudno
Dyrektor ? Tak ma rodzinę. Ma dwie dorosłe już córki.
Ja na Twoim miejscu nie jechalabym sama (w sensie prowadzenia auta tyle godzin). Moze rozwazcie opcje ze ktos Was zawiezie albo po Was przyjedzie z pl? W razie czego nie jedziesz na koniec swiata tylko do swoich rodziców, beda o Ciebie dbac, a gdyby nawet mial sie zdarzyc (tfu tfu) jakis przedwczesny porod, to nie jestes sama ani w dziczy. W polsce tez sie rodzi dzieci w razie czego pakuj tez wyprawke do szpitala dla siebie i malenstwa. A po drodze koniecznie robcie postoje zebys mogla pochodzic
U mnie zawsze sprawdzaly się najlepiej dynamiczne smoczki z lovi.Przypomniało mi się:
@pat&mom ,niemąż kupił wanienkę i w niej kąpanie raczej będzie. Poza tym,ja jakoś nie czuję tych wiaderek do kąpieli..nie wiem dlaczego
Dziewczyny,napiszcie proszę jakiej pojemności i ile butelek na początek(przy kp pod znakiem zapytania) i jaki smok do ciumkania się u Was sprawdził? Ja wiem,że dziecku może pasować dopierop któryś kolejny,ale chcę coś mieć w razie w
Przeraziłaś mnie tym odbytemA nie da się np. siemienia lnianego zmielonego jakoś do potraw po troszku dodawać? Albo błonnik taki w proszku (Colon C - nie wiem czy dzieci to mogą)?
Znajomych córeczka miała straszne zaparcia i okazało się właśnie, że to skaza białkowa, a nie miała absolutnie żadnych objawów poza zaparciami i niechęcią ogólną do jedzenia. Niestety zanim to odkryli, to małej w wieku 3 lat zaczął wypadać odbyt przy wypróżnianiu...
Ja miałam na start;Przypomniało mi się:
@pat&mom ,