reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Aaaa tylko, że to rodzi konflikty.
Po mojemu to przedszkolanka powinna mieć w regulaminie nie wpuszczenie chorych dzieci.

A co dopiero dzieciach które są nieszczepione razem z szczepionymi.
Robi się nieciekawie :-/

Nauczyciele nie maja wglądu do książeczki zdrowia dzieci ;) tak samo jak rodzice nie maja obowiązku informować o tym dyrektora przy podpisywaniu umowy.

Nie wiem jak przedszkolanki, bo takowych już chyba nie ma [emoji23]

reklama
Już bym wolała mieć konflikt z jakąś matką niż dziecko z urazem psychicznym.

No dobrze A po co mieć i ten konflikt skoro mogłoby to przedszkole załatwiać ?
Czy rodzic nie mógłby przynieść zaświadczenia od lekarza, że ten katarek jest pochorobowy i jest już zdrowy ?

Skoro powiedz własna matka zaprowadza chore dziecko do przedszkola czy ma, nie ma też w D....pie jego zdrowia psychicznego ?

Właśnie. Dziewczyny ja wiem, że było już o szczepionkach.
Ja się wgryzam w temat i będziemy próbowali z tą szczepionką 6w1.
Czy jest Mama, która podawala Dziecku szczepionke 6w1 i mi podpowie jaką Dzidzia powinna mieć zaraz w szpitalu jeśli planuje 6w1.
Ta WZW też powinna być podana ?
Słyszałam że lepiej też nie dawać tych sanepidowskich tylko poczekać na te lepsze ewentualnie dopłacić. Lepsza generacja.
I tylko BŁAGAM. Nie spierajmy się czy szczepić czy nie. Co lepsze gorsze.
Ja na pewno będę szczepiła.....

My szczepiliśmy syna 6w1 i w szpitalu to swoja droga dali co mieli dac, dopiero później po pierwszej wizycie u pediatry decydowaliśmy jakie bierzemy bo musili sobie zamówić do przychodni. Dodatkowo bedziesz miala pneumokoki refundowane mozna z nich zrezygnowac j wziasc inne odplatne my takie wzielismy, mozesz dopytac pediatry. Szczepiliśmy tez dodatkowo rotawirusy.

No dobrze A po co mieć i ten konflikt skoro mogłoby to przedszkole załatwiać ?
Czy rodzic nie mógłby przynieść zaświadczenia od lekarza, że ten katarek jest pochorobowy i jest już zdrowy ?

Skoro powiedz własna matka zaprowadza chore dziecko do przedszkola czy ma, nie ma też w D....pie jego zdrowia psychicznego ?
Monami już kilka razy pisała że wychowawcy nie mają takich praw. Dobrze jak rodzic nie pracuje i ma czas lecieć po zaświadczenie,że kaszel jest nie groźny. Ja np jestem dużą dziewczynką i nie będę czekała aż ktoś za mnie sprawy pozałatwia. I od kiedy rozmowa z matką to od razu jest konflikt. Ja bym się na nią nie wydzierała tylko grzeczne po ludzku zwróciła uwagę.

Ale chodzi Ci o to,że jak dziecko ma kaszel to mu to szkodzi na psychikę?

Właśnie. Dziewczyny ja wiem, że było już o szczepionkach.
Ja się wgryzam w temat i będziemy próbowali z tą szczepionką 6w1.
Czy jest Mama, która podawala Dziecku szczepionke 6w1 i mi podpowie jaką Dzidzia powinna mieć zaraz w szpitalu jeśli planuje 6w1.
Ta WZW też powinna być podana ?
Słyszałam że lepiej też nie dawać tych sanepidowskich tylko poczekać na te lepsze ewentualnie dopłacić. Lepsza generacja.
I tylko BŁAGAM. Nie spierajmy się czy szczepić czy nie. Co lepsze gorsze.
Ja na pewno będę szczepiła.....
Ja szczepie 6w1, w szpitalu standard gruźlica i pierwsza dawka wzw. Po szczepieniach temperatura roznie od 38 do 38,8.

Nauczyciele nie maja wglądu do książeczki zdrowia dzieci ;) tak samo jak rodzice nie maja obowiązku informować o tym dyrektora przy podpisywaniu umowy.

Nie wiem jak przedszkolanki, bo takowych już chyba nie ma [emoji23]
Heh kiedys Miodek mowil ze przedszkolanka to dziewczynka chodzaca do przedszkola, tak jak przedszkolak to chlopiec :p

reklama
My też się zastanawiamy nad tym wózkiem oglądaliśmy różne wózki ten bardziej nam pasował
Zerknijcie na wózki firmy Tako producent z Częstochowy u nas ma bardzo dobre opinie cenowo za 2 tyś już jest wszytko. Nie narzucam sama jeszcze się nie zdecydowałam ale popatrzeć można moi wszyscy znajomi.maja i są mega zadowoleni.

Do góry