reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja już Wam kiedyś pisałam o tym spaniu w różnych pozycjach i asymetriach ;) mi jest zle w tym momencie spać na plecach, ale wolę prawy bok od lewego, chociaż na lewym też sporo śpię ;)

reklama
Dziś uznaje weekend za udany.
Miałam męża więc uprzątnął caaaaaly przedpokoj, pomyl lazienke.A ja podłogi, kuchnie cała.Popralam pościele, pogotowalam na pięć garnków i jeszcze sobie filmy podglądaliśmy.
A przede wszystkim odpoczęłam od malucha, bo cały czas miał tatoze i ojciec musiał nosić przewijać myć i karmić (i komentarz męża 'zyc się nie da ani zjeść normalnie..." I mój "a ja tak mam codziennie" )

Ja zasypiam na lewym (tak zasypialam tez przed ciążą) a budzę się często na plecach albo na boku prawym. Wychodze z założenia,że kiedyś kobiety nie miały o tym pojęcia i spaly tak jak im (i dzieciom) było wygodnie. Wiec ja robie tak samo. :)
Pewnie, kiedyś nie było tych wszystkich poduch ciążowych i kobiety jakoś dawały radę ;) Ja też najczęściej zasypiam na lewym boku, a budzę się często na plecach. No i chrapię niestety... Mąż mnie nagrywać chce bo podobno coraz lepsze dźwięki wydaję ;)

Ktoś czyta blog mamyginekolog ? Ostatnio dała o pozycji spania posta....i że od leżenia tylko na lewym boku dziecko może mieć asymetrię... Że najlepiej spać i lewy i prawy bok....

A od 35+ TC unikać spania na plecach...

Sama nie wiem kto ma rację , mój ginekolog mówi że najlepiej na lewym w necie też tak piszą .

W sumie zauważyłam że jak leżę na prawym boku bo synek mocno kopię jakby mówił Że mu tak nie wygodnie !!! :eek::surprised:

A u Was jak ?
Ja śpię tak jak mi wygodnie. Nie wyobrażam sobie spać tylko na lewym boku.

Ktoś czyta blog mamyginekolog ? Ostatnio dała o pozycji spania posta....i że od leżenia tylko na lewym boku dziecko może mieć asymetrię... Że najlepiej spać i lewy i prawy bok....

Sama nie wiem kto ma rację , mój ginekolog mówi że najlepiej na lewym w necie też tak piszą .

W sumie zauważyłam że jak leżę na prawym boku bo synek mocno kopię jakby mówił Że mu tak nie wygodnie !!! :eek::surprised:

A u Was jak ?
Mój też kopie jak leże na prawym. Nie zawsze ale czasem bardzo mu ta pozycja nie odpowiada. Ogólnie lewy bok to zawsze była moja ulubiona pozycja. Ale leżę trochę tak trochę tak. Na prenatalnych rozmawiałam z gin na temat tych pozycji. Powiedziała,że to nie tak że tylko lewy bok. Można leżeć różnie. Na wznak też można ale jak się poczuje że robi się słabo to wtedy szybko na lewy bok. Bo jak się uciśnie tą żyłę to krew ma problem z powrotem do serca i może się zrobić słabo. Pewnie im większy brzuch tym większy problem. A lewy bok to najlepsza pozycja nie tylko w ciąży ale zawsze. A ja w nocy nieświadomie i tak się i kęce.

A u Was jak ?
Ja staram się spać na lewym boku ale moja dzidzia zaczyna kopać i strasznie się wierci więc zmieniam pozycję myślę że jej nie pasuje na plecach jest mi nie wygodnie duszę się na prawym boku dobrze mi się śpi już sama nie wiem jak ja mam spać w ogóle wstaje na siku i już nie mogę zasnąć gdzie Jeszce do października [emoji846][emoji6]

Ostatnio też gozej się czuje , raz na ile mnie coś pochwa boli/ kloje ( nie jakoś bardzo i nie często ) ale się trafia . Brzuszek pobolewa jak dłużej siedzę a nie leżę... Dalej mam uczucie że synek ciśnie i pcha się w dół ... Ciekawe jak tam szyjka się trzyma .... Wizyta dopiero 24 go we wtorek...
Mój dzisiaj ma któraś część ciała, chyba nogi, tak nisko że aż się przestraszyłam [emoji23] mam nadzieję że wszystko ok bo ja wizytę mam dopiero 1 sierpnia [emoji20] a ostatnio biegam i cały czas coś robię, wieczorami padam wykończona. Musiałabym trochę wyluzowac ale nie mam czasu [emoji23]

A u Was jak ?
Ja ją czytam, obserwuje, na instagramie oglądam i mój ginekolog chyba też, albo ona się z nim konsultuje bo 99% pytań jakie mam i zadaje dr to odpowiedzi na nie pokrywają się z tym co Nicole mówi.

reklama
Cieszę się że już Ci lepiej! Zdrówka życzę! A powiedz czy wy się decydowaliscie na pobranie krwi pępowinowej? Ciekawa jestem Twojego zdania na ten temat a nie dopotrzylam się tu Twojej opinii.
Jak narazie nawet o tym nie rozmawialiśmy, ogólnie mało jestem obeznana w temacie, muszę doczytać , ale sadze ze nie skorzystamy ....

Do góry