reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

No niby tak ale ja i tak dałabym rzeczy do ubrania które po szpitalu bym wyrzuciła. Tak jak swoje koszule, nie chce tego przynosić do domu. Jakoś pamiętam że, jak byłam kiedyś na laryngologi to piżamy też wywaliłam i papie bo nawet do swojej pralki nie chciałam tego wrzucać. Ale pewnie to przesada

Ojej ale dziwnie, ja bym nie chciala zeby mi dziecko w szpitalne ubranka ubierali. No moze jeszcze w pierwszej chwili jak sie urodzi i umyja, ale pozniej? Jakos tak niefajnie, przynajmniej dla mnie.

Edit. Pomijam fakt ze jak mial kontakt z tkaninami szpitalnymi to dostawal wysypki :/

reklama
W szpitalu w którym ja będę rodzic po cc pokazuje dzidzie mamie potem mierzą waza itd i dają od razu tatusiowi na kangurowanie odtąd dzidzia jest cały czas z mama i tata (w między czasie wiadomo zszywają i myją mamę przewożą na sale) tatuś wiezie dziecko w „mydelniczce” i dopóki ktoś jest z mamusia dziecko jest cały czas obok ;)

Ojej ale dziwnie, ja bym nie chciala zeby mi dziecko w szpitalne ubranka ubierali. No moze jeszcze w pierwszej chwili jak sie urodzi i umyja, ale pozniej? Jakos tak niefajnie, przynajmniej dla mnie.

Edit. Pomijam fakt ze jak mial kontakt z tkaninami szpitalnymi to dostawal wysypki :/

Ja nie biorę żadnych ubranek dla dziecka będzie chodziło w szpitalnych. Dopiero na wyjście przeniosę ja w nasze. Dla mnie to nie problem

Dziewczyny,jakby mało mi było to zaproszenie na chrzrst dziś przybyło. Kurde,no ja wiem,że zaszczyt itd ale ja nie bardzo chcę(rodziców malucha nie lubię),jednak ze względu że to rodzina niemeza,to iść muszę... Powiedzcie,ile lub co się na chrzciny teraz daje?
Najlepiej zapytać. My dostaliśmy dużo ubranek (nawet różowe jak kiedyś pisałam) i zabawki, oczywiście śpiewające. Byłam średnio zadowolona bo nikt się nie pytał a to na prawdę pomaga i gościom i rodzicom. Ubranka z pepco w każdym prezencie po kilka sztuk. A ja wolałabym z c&a aby to było mniej a lepszej jakości (body w Pepco za 9.90 a c&a 13 zł więc nie jakoś dużą różnica w cenie)

Najlepiej zapytać. My dostaliśmy dużo ubranek (nawet różowe jak kiedyś pisałam) i zabawki, oczywiście śpiewające. Byłam średnio zadowolona bo nikt się nie pytał a to na prawdę pomaga i gościom i rodzicom. Ubranka z pepco w każdym prezencie po kilka sztuk. A ja wolałabym z c&a aby to było mniej a lepszej jakości (body w Pepco za 9.90 a c&a 13 zł więc nie jakoś dużą różnica w cenie)
Boję się pytać... To niestety jest typ ludzi,którzy wskazują coś z mega wysokiej półki. No chyba,że sami coś kupują(nieważne czy komuś czy wlasnemu dziecku),wtedy po taniosci oczywiście. Przykład pierwszy z brzegu:tatuś kupił sobie jakiegoś tam samsuga s-costam,który kosztował 4 tys(serio tyle!),a dziecku wozek 3w1 za 1tys,gdzie fotelik tto po prostu masakra,mimo że nowy...ech,szkoda gadać

Boję się pytać... To niestety jest typ ludzi,którzy wskazują coś z mega wysokiej półki. No chyba,że sami coś kupują(nieważne czy komuś czy wlasnemu dziecku),wtedy po taniosci oczywiście. Przykład pierwszy z brzegu:tatuś kupił sobie jakiegoś tam samsuga s-costam,który kosztował 4 tys(serio tyle!),a dziecku wozek 3w1 za 1tys,gdzie fotelik tto po prostu masakra,mimo że nowy...ech,szkoda gadać

Ups, tez mam telefon za 4 tysiące a dziecku łóżeczko kupiłam za 180 zł i szukam używanego wózka [emoji23]

Dziewczyny laktator na jeden cyc czy na dwa? Musze się w końcu zdecydować bo z Chin będzie szedł i nie wiem [emoji15] Może lepiej na dwa cyce będzie szybciej po bólu?

Mam pytanie, kupilam ostatnio używany bujaczek, mate edukacyjna i jutro odbieram wózek. Chciałam to jakoś wyczyścić czy macie jakieś pomysły. Czy zwykły proszek do prania z wodą wystarczy?
Wiem są takie płyny do odkazania dla przedszkoli ale trzeba kupić odrazu 10 litrów.

reklama
Dziewczyny laktator na jeden cyc czy na dwa? Musze się w końcu zdecydować bo z Chin będzie szedł i nie wiem [emoji15] Może lepiej na dwa cyce będzie szybciej po bólu?

Ja wzięłam na jeden jakoś tak nie mogłam sobie wyobrazić z siedzeniem i trzymaniem dwóch na raz. Ale na pewno znacznie szybciej odciągnie się mleko w razie w ;)

Do góry