Kurcze, moj to sie budzil czesto do momentu jak karmilam w nocy. Oby szybko wyrosl bo bedzie Wam ciezko wstawac na zmiane do dwojki. Jak juz probowaliscie wszystkiego to na pewno rytualow tym bardziej. A sprawdzałas kiedys jak by wygladala noc gdyby spal z Wami w lozku? Jak jezdzilismy do moich rodzicow do roczku, to pierwsze dwie noce zawsze byl niespokojny, a jak spal z nami to cala noc przespana i kolejne juz w lozeczku. A Twoj maly jest smoczkowy czy bez?Tylko ze on tak odkąd skończył 3 miesiące sypia :/ raz jest lepiej raz gorzej ale jasnej przyczyny do tej pory nie znaleźliśmy. Próbowaliśmy już chyba wszystkiego od zmian mleka po przedstawianie łóżeczka, usypianie wczesniej/później i nic... cały czas mam nadzieję ze z tego wyrośnie ale juz 8 miesięcy skończył i dalej to samo
reklama
NaturalnaMama
Fanka BB :)
Serio dorety? [emoji50][emoji50] Matko... Ja używałam jak już z bólu nie mogłam wytrzymać (okres czy ból zęba, albo ból kręgosłupa po wypadku) ale przecież to masakrycznie mocne leki są...Mam Irigasin i płuczę te zatoki ale jak mam jedną dziurkę niedrożną to straszne ciśnienie w uszach czuję i mam wrażenie, że aż oczami chce wypłynąć. Walczę więc o odetkanie nosa i dopiero płuczę.
Na mnie Sinupret zawsze super działał i wiem, że niektóre w ciąży mają zlecane dlatego go spytałam.
No i patrz na ból głowy mi potrafił Doreta z tramadolem (nie wzięłam oczywiście) zalecić a Sinupretu się boi
Wróciłam z przychodni, ledwo dycham. Duszno mi i głowa mnie boli, jedyne co przyszło mi do głowy to ciasto na lepszy humor. Mąż pojechał po farbę. Mamy malować w przyszłym tygodniu pokój, jak pomaluje to kupię wyprawkę. Bo w końcu urodze i dadzą mi rzeczy ze szpitala jak bezdomnej.
Jaki piękny duży już masz brzuszek
NaturalnaMama
Mummi czasem po prostu dzieciaki tak mają... I nie ma na to rady poza czasem. Oczywiście jak już wykluczysz wszelakie przyczyny chorobowe, przebodzcowanie itd. Moja trzy lata miała pobudki nawet po 8 razy w nocy....Tylko ze on tak odkąd skończył 3 miesiące sypia :/ raz jest lepiej raz gorzej ale jasnej przyczyny do tej pory nie znaleźliśmy. Próbowaliśmy już chyba wszystkiego od zmian mleka po przedstawianie łóżeczka, usypianie wczesniej/później i nic... cały czas mam nadzieję ze z tego wyrośnie ale juz 8 miesięcy skończył i dalej to samo
Do mam po cesarce albo kogoś kto wie ...
Jak jest po cesarce z kangurowaniem ? Dają mi na chwilę synka przytulić i zabierają i dają ojcu żeby kangurowal ? Hmmm
Nie mówiłam o tym mojemu mężowi jeszcze bobzawali dostanie, ogólnie jak jest temat kapania , przebierania ubranek czy pampersa to go to przeraża .
A co mnie nie ? To moje 1 dziecko też się boje okropnie jak to będzie ... Musimy od początku oboje się nauczyć takie moje zdanie
Jak jest po cesarce z kangurowaniem ? Dają mi na chwilę synka przytulić i zabierają i dają ojcu żeby kangurowal ? Hmmm
Nie mówiłam o tym mojemu mężowi jeszcze bobzawali dostanie, ogólnie jak jest temat kapania , przebierania ubranek czy pampersa to go to przeraża .
A co mnie nie ? To moje 1 dziecko też się boje okropnie jak to będzie ... Musimy od początku oboje się nauczyć takie moje zdanie
Muumi
Próbowaliśmy. Byłam pełna nadziei ale nic z tego nie wyszlo. Aktualnie lozeczko jest przystawione do lozka bo myslelismy ze może z nami w łóżku nie zadziałało bo go budzilismy jak się przekrecalismy w nocy ale to też nic to nie dało. Raz spał lepiej akurat po tym jak pościel mu świeżo upralam, wiec co dwa dni zaczęłam prać ale nic to nie dało [emoji14] smoczkowy jest ale jak się budzi to płacze nieważne czy smoczek w buzi ma czy nie więc myślę ze to nie to. Do trzeciego miesiąca ładnie spał i wtedy też zmajstrowalismy Małą, odkąd nam źle sypia to jesteśmy coraz bardziej przerażeni wizją dwóch płacączych niemowlaków, zwłaszcza ze już tyle czasu minęło a poprawy czasami są a później regres. No prawie jak bliźniaki no tylko ze ten starszy "bliźniak" to prawie 10 kg do lulania...Kurcze, moj to sie budzil czesto do momentu jak karmilam w nocy. Oby szybko wyrosl bo bedzie Wam ciezko wstawac na zmiane do dwojki. Jak juz probowaliscie wszystkiego to na pewno rytualow tym bardziej. A sprawdzałas kiedys jak by wygladala noc gdyby spal z Wami w lozku? Jak jezdzilismy do moich rodzicow do roczku, to pierwsze dwie noce zawsze byl niespokojny, a jak spal z nami to cala noc przespana i kolejne juz w lozeczku. A Twoj maly jest smoczkowy czy bez?
Karolina0225
Mam to samo. Są dni kiedy nic nie robię i jestem mega zmęczona a czasem jak mi się coś do roboty nawinie, czy np w góry mam z kim iść (sama już się boję) to tryskam energia i endorfinami cały kolejny dzień.A ja zauwazylam ze to zmeczenie bardzo czesto wynika paradoksalnie z braku aktywności jak sie czlowiek rozkreci to pozniej sie energia znajduje
Muumi
No wlasnie tym sobie to teraz tlumacze, ze jest poprostu wrażliwym dzieckiem.Mummi czasem po prostu dzieciaki tak mają... I nie ma na to rady poza czasem. Oczywiście jak już wykluczysz wszelakie przyczyny chorobowe, przebodzcowanie itd. Moja trzy lata miała pobudki nawet po 8 razy w nocy....
Muumi
Tata z tego co wiem kanguruje wlasnie. Ale czego on sie ma bac? Dostanie na klate swojego synka i tyle. Przeciez noworodek mu nie bedzie uciekac tylko pewnie spacDo mam po cesarce albo kogoś kto wie ...
reklama
Karolina0225
Dziewczyny ja dziś pojechałam z moim uznać ojcostwo czy jak to się tam nazywa i nie miałam zaświadczenia zejestem w ciąży a tu panie tego wymagają. Więc we wtorek na wizycie zbiorę. Jaką macie pogodę? Bo u mnie jakieś 22 stopnie, wiatr z północy więc nie Haliny i słoneczko. Właśnie przyszłam plewic maliny (ani razu w tym roku ich nie ogarnialam ale to wrześniowe więc mają czas i kilka krzaków już się puscilo z owocami) i mam takie widoki + mój ogrodowy ałtfit.
Załączniki