reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja wracam z Krakowa z lux med byłam u endokrynolog.

Wkurzyła mnie , mam TSH 2,85 i ginekolog kazał iść po leki na obniżenie tak do 2,0 mówił żeby było max . A pani endokrynolog mówi że nie ma dramatu , co to za zwyczaje obniżać tabletkami TSH mi mówi ? Żeby nie panikowac iiiii nie dała żadnych leków .

Dała skierowanie na USG tarczycy TSH Ft4 Ft3 i coś tam jeszcze . I mówi że zobaczy co wyjdzie i bedziemy się zastanawiać .

Mam mieszane uczucia . Nie wiem co mam Myśleć kogo nie pytałam mówią zew ciąży są inne widełki i że faktycznie 2,0 powinno być . Skończy się tak że pójdę do gonekologa i mi da sam może receptę na jakiś lek skoro takie jaja robi endokrynolog.... :eek::eek::eek:

reklama
Ja wracam z Krakowa z lux med byłam u endokrynolog.

Wkurzyła mnie , mam TSH 2,85 i ginekolog kazał iść po leki na obniżenie tak do 2,0 mówił żeby było max . A pani endokrynolog mówi że nie ma dramatu , co to za zwyczaje obniżać tabletkami TSH mi mówi ? Żeby nie panikowac iiiii nie dała żadnych leków .

Dała skierowanie na USG tarczycy TSH Ft4 Ft3 i coś tam jeszcze . I mówi że zobaczy co wyjdzie i bedziemy się zastanawiać .

Mam mieszane uczucia . Nie wiem co mam Myśleć kogo nie pytałam mówią zew ciąży są inne widełki i że faktycznie 2,0 powinno być . Skończy się tak że pójdę do gonekologa i mi da sam może receptę na jakiś lek skoro takie jaja robi endokrynolog.... :eek::eek::eek:
Widac, co lekarz to inne podejscie, u mnie ost wyszlo tsh 1.95 i znowu mi zwiekszyl dawke. Startowalam od 50mg, a tetaz lykam 100. Powiedzial, ze u mnie w ciazy wzrasta zapotrzebowanie na hormon tarczycy, a ze ona jest bardzo mala to nie daje rady z produkcja, wiec suplementuje.
Ide wlasnie do administracji wyklocac sie o komorke...musze sie bojowo nastawic [emoji14] mamy na 15mieszkan 5 takich boksow na parterze idealnych na wozki i inne rzeczy dla dziecka, okazalo sie ze przydzielali je w zeszlym roku na 3lata! O czym nie wiedzialam, zreszta wtedy nie bylam w ciazy. Te boksy sa niby dla rodzin z dziecmi, a ludzie tam sobie porobili normalne komorki. Ja mam kawalerke wiec mnie to bardzo by poratowalo, ale uslyszalam, ze co teraz maja zrobic, przeciez nie wyrzuca nikogo...ide, moze sie poplacze prze te hormony i cos sie uda zalatwic ;)

U nas tez ciasna sypialnia sie zrobi bo bedziemy spac w 5 :D trzy lozeczka, dwa beda 120/60 i dla starszego zmieniamy na 140/70 zanim sie maluchy urodza. Tylko to jest pokoj typowo do spania przeznaczony, bawialnie mamy w salonie ;) ide na 17:20, do jakiegos nowego lekarza, bo moj sprawdzony od usg na urlopie.

Mamusie, a macie jakies fajne, sprawdzone sposoby na "ocieplenie" sciany przy lozku dziecka? Nie chce zeby maly przytulal sie do sciany, jak nie bedzie mial szczebelkow. Myslalam nad jakas makata, albo czyms z pianki zeby okleic mu kąt z lozkiem, ale nic fajnego nie znalazlam.

ja będę miała dyktę o grubości ok 1cm, obije to jakimś ciepłym kocem ;)

Ja jakies duperelki do domu czy do makijażu lubię zamawiać :D ubrań mi się nie zdarzyło bo lubię widzieć co kupuję. Ale nie wykluczam ze córka coś z Ali dostanie bo sukienki tam są mega :D

Ja namiętnie kolekcjonuje skarpety, kupuje dzieciakom od zabawek dlugopisow po ciuszki i pieluszki.Sobie kupiłam kurtkę za 49zl i absolutnie cudowna jest.Sluchawki, power banki i ogólnie akcesoria elektroniczne.
Lakiery i akcesoria do hybryd i kosmetyki z BioAqua.I duperele do kuchni czy lazienki

mój kolejny olx-owski łup :) newka!

Załączniki

• kk.jpg
    kk.jpg
    37,9 KB · Wyświetleń: 97
ja będę miała dyktę o grubości ok 1cm, obije to jakimś ciepłym kocem ;)
Brat razem ze swoja tesciowa wymierzyli i szyli sami na ściany w pokoju u swojej malej takie super ochraniacze z cienkiej gąbki. Obszywali materialem i naszywali na to rozne biedronki, kwiatki, grzybki. Super to wyglada, ale ja sie takiego zadania nie podejme bo nie umiem :p licze na to ze jednak cos znajde co nie bedzie szpetne :p

Do jakiego wieku wasze bobaski spały w łóżeczku ? Tak średnio bo wiem że nie ma reguły przecież .

I w jakim wieku czy ile miały mc np. jak je przeniesliscie z sypilani do osobnego pokoju bobaska ? Hmm ;)
Mój miał 2,5, kiedy zmieniliśmy łóżeczko. Chcieliśmy, żeby spał u siebie od momentu przeprowadzki, czyli odkąd skończył 2. Chcieliśmy, a wyszlo jak wyszło: każdej nocy od około 2-3 zaczynał marudzić, że chce do nas, trzeba było po niego pójść. Kilka nocy próbowałam siedzieć z nim w jego pokoju, czekałam aż zaśnie, ale w końcu dałam za wygraną, bo w pracy usypialam. Tak naprawdę dopiero, kiedy zaszlam w ciążę i powiedziałam Jasiowi, że mam dzidziusia w brzuszku, że trzeba uważać, żeby go nie kopnąć i że pora wreszcie spać całą noc w swoim pokoju, to nagle zaczął przesypiać całe noce u siebie. Czyli w wieku 4,5 lat:)

Ja przez ostatnie 5,5 roku może 20 nocy przespałam bez pobudek;) nawet jak sie synkowi zdarzało spać, to sama się budzilam i sprawdzałam, czy wszystko ok. Teraz śpi ładnie, ale co z tego, skoro w ciąży też nie da się normalnie przespać nocy....

reklama
Do góry