reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Wstyd się przyznać ale prawie 3 lata spał w szczebelkowym. U nas ciasno. Jeden pokój mamy u mojej mamy więc na razie nadal we wspólnym pokoju śpimy. Drugie łóżko-wyścigówka niestety również wymiar 120-60 bo inne się tutaj nie zmieści :/O której masz wizytę?
Ja jadę na 14.30. Niby tylko po zwolnienie jadę ale może szybkie usg też zrobi.

Ja mam 3 pokoje, wynajmujemy mieszkanie ale i tak i tak na bank myślę że min. Rok będzie synek z nami w sypialni z łóżeczekiem ;)

Zgadzam się. Ja bylam na dwóch spotkaniach w tym temacie, na jednym Pani się gubila w odpowiedzi na merytoryczne pytania. Ale rozmawiałam z kolegą który jest dr. biotechnologi robi przeszczepy komórek macierzystych na myszach.
Powiedział że ilość krwi jest za mała, wystarczy min. Spadek temperatury przechowywania i wogole nie da się tego wykorzystać, komórki w ciągu życia tak się zmieniają że procent chorób w których można wykorzystać te pobrane jest znikomie mały, przy konfliktach krwi prawdopodobodobienstwo jest prawie zerowe.

Sam ma małe dzieci i bez wątpienia stać by go byłoby na bankowanie, ale nie uważa że to ma sens. Dla mnie jest większym autorytetem niż nie jeden lekarz, który ma profity z każdego pobrania. Ale to oczywiście moje zdanie, jeśli komuś to pozwoli mieć spokojną głowę to niech pobiera :-)

O.wlasnie.Rozpisalas się dużo bardziej ale sens ten sam.Ja już całej rozmowy nie pamiętałam bo to miało miejsce 9lat temu, ale sens ten sam - przechowywanie i ilość.

Poza tym u nas jeszcze dochodził.aspekt czy dziecko nie odziedziczy po mnie choroby, ale w moim przypadku to raczej mutacja.

Dziewczyny czy któraś z Was rozważa zbankowanie krwi pepowinowej ?
Rozmawiałam ostatnio z koleżanką coś mi na ten temat powiedziała jak i gdzie ale czeka mnie obszerna literatura w tym temacie. Uważam że to jedno z lepszych "ubezpieczen" na życie swoje i dziecka. Dajcie znać jak macie wiedzę bądź opinie na + i -.
Nie slyszalam jeszcze zeby to sie komus przydalo, wiec jak dla mnie to wielkie naciagactwo. Zreszta jakby to pomagalo, to wydaje mi sie,ze w inny sposob by to proponowano, a to jest na zasadzie wciskania komus na sile. Pewno w szkole rodzenia beda mi to wciskac, wiec moze wtedy cos wiecej sie dowiem :)

Fajnie wygladaja te spiworki. Wczoraj ogladalam pare rzeczy na alli, ale potem czytalam, ze pare osob pisalo o kiepskiej jakosci tych rzeczy, tzn zeby nie kupowac tekstyliow i rzeczy ktore dziecko wklada do buzi, bo te materialy nie maja potrzebnych atestow, nie sa przygotowane do uzytku przez niemowlaki, sa nasaczone chemia i moga uczulac. Macie mamy jakies doswiadczenia z tekstyliami stamtad? Nie wiem co o tym myslec. Chcialam kupic duze otulacze muslinowe, no ale troche strach, nigdy nic tam nie bralam.

Szczerze mówiąc ja zorientowana nie jestem, jeśli chodzi o dziecięce rzeczy to kupiłam na Ali synkowi tylko miękkie trampki które teraz używamy w chłodniejsze dni. Wiem ze koleżanki kupują dzieciom od urodzenia i starszym roznosci, m. in. ubranka. Zawsze sobie chwalily takie zakupy.

Szczerze mówiąc ja zorientowana nie jestem, jeśli chodzi o dziecięce rzeczy to kupiłam na Ali synkowi tylko miękkie trampki które teraz używamy w chłodniejsze dni. Wiem ze koleżanki kupują dzieciom od urodzenia i starszym roznosci, m. in. ubranka. Zawsze sobie chwalily takie zakupy.

Ja jestem uzależniona od Aligowien jak mówi moj mąż.Ale mam ustalony miesięczny budżet na to.Za to jestem zapisana do chyba każdej grupy Aliexpressowej.Rzadko nie trafiam, a jeśli jest zły rozmiar towystawiam na OLXach i w ciągu tygodnia sprzedaje.

O kurde. To chyba rzeczywiście dla Ciebie lepsze cc. Bo jak byś dostała jakiegoś napadu paniki to mógł by być problem A wyobrażam sobie,że przy porodzie każdy może spanikować.

Dokładnie , boje się porodu bólu i tego że ze stresu mogloby mnie udusić/ przydusić ...

Dlatego CC będzie lepsze, ale wiadomo tu nie ma dobrego rozwiązania są +/- obu.

Ja jestem uzależniona od Aligowien jak mówi moj mąż.Ale mam ustalony miesięczny budżet na to.Za to jestem zapisana do chyba każdej grupy Aliexpressowej.Rzadko nie trafiam, a jeśli jest zły rozmiar towystawiam na OLXach i w ciągu tygodnia sprzedaje.
Ja jakies duperelki do domu czy do makijażu lubię zamawiać :D ubrań mi się nie zdarzyło bo lubię widzieć co kupuję. Ale nie wykluczam ze córka coś z Ali dostanie bo sukienki tam są mega :D

Hej dziewczyny ja dzisiaj ledwo zyje. Wczoraj pojechalismy do mojej siostry i jak juz wrocilismy to nie moglam wysiasc z samochodu tak mnie zoladek bolal myslalam ze za dlugo poprostu siedzialam i jak sie poloze to przejdzie ale jak mnie wzielo na wymioty to cala noc latalam juz nie mialam czym wymiotowac ledwo dochodzilam do lazienki brzuch tak juz bolal do tego jeszcze mialam biegunke jestem tak wymeczona ze masakra jeszcze maz nie mogl dzis wolnego wziasc ale na szczescie mala jest grzeczna dzis. Jutro mam wizyte i zobqcze jak tam rosnie moja Majeczka

Uuu to chyba coś zjadłaś i się zatrulas ... :(

Powodzenia na wizycie jutro ;)

reklama
Do góry