reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dzień dobry :)
U mnie pogoda dziś straszna,zero wiatru,niebo zachmurzone...niewiadomo co sie szykuje.
@Shaer mam nadzieję,że wszystko jest ok? Taka troche odpowiedzialna sie czuję ;)

Mamy,powiedzcie mi jak to jest z nianiami elektronicznymi. U nas dom pietrowy ze sporym trawnikiem. Chciałabym mieć mozliwośc bycia na tarasie na dole i słyszec młodego jakby sie obudził. Polecacie cos konkretnego? Interesuje mnie przede wszystkim głos,nie musi być obraz :)
Co do niani to nie podpowiem, ale domku z tarasem w taki dzien jak ten zazdroszecze[emoji5]

reklama
Margonelka, ja wlasnie tez chcialam zwykla najzwyklejsza nianie zeby tylko bylo slychac jak bede ze starszym na dole ;) A milo sie zaskoczylam, jak juz przyszla i sie okazalo, ze nawet 2 pietra +ogrod siega :)

Miałam kiedyś aventa typowy basic tylko na dźwięk. Zasięg był okej, w piętrowym domu tez dawał radę.
Teraz skuszę się na taka z video ale to na spokojnie po porodzie zdążę z tematem, a nuz ktoś będzie pytał co kupić w prezencie ;) tylko tez już coś z lepszym zasięgiem, bo w przyszłym roku przeprowadzka do domu.

Dziś przyjeżdża mój mąż.Musimy pogadać w sprawie mieszkania i podjąć jakąś decyzję.
Obiecał że zabierze mnie na romantyczny obiad do knajpki, bo miałam wczoraj imieniny.
Romantycznie pewnie nie wyjdzie bo z dzieciakami...Chciałam trochę chałupę ogarnąć, ale młodsze ma totalna mamoze łazi wkłada mi łeb w tyłek i jęczy."mamamama" I do tego jest zazdrosny o starszaka

@Margonelka
A.ciuszki będą dziś lub w poniedziałek także jeszcze nie wiem.Ale.sadze że tak.
Mam nadzieję,.że.maz nie będzie marudził, bo trochę.poplynelam z kasą.Ale na corcie to wydać troszkę trzeba, poza tym urobi dużo więcej :D
No pogadać musicie,bezdyskusyjnie. mam nadzieję i zyczę Ci tego,żebyś z tej rozmowy wyszła zadowolona i pamietaj..tylko się nie denerwuj :)
Co do ciuszków to koniecznie daj znać. Ja swoje(od tej samej kobitki) czasem wyciągam i zastanawiam się jak takie maleństwo da sobie radę i w ogóle wszystko mnie tak strasznie zachwyca :D
Co do niani to nie podpowiem, ale domku z tarasem w taki dzien jak ten zazdroszecze[emoji5]
Kochana,ja dziś w bloku siedzę bo wczoraj wróciłam do starego mieszkania,ale tego tarasu i ogródka i zapachu lasu nie moge się doczekać. Byłam tam teraz półtora tygodnia i tęsknię strasznie. mamy tam taką małą sówkę,która codziennie od 20 komunikuje nam,że to ta godzina już :D

To udanego wypadu życzę :)
Dajcie znac co ustaliliscie w sprawie mieszkania :)

Raczej myślimy żeby nie brać tamtego mieszkania, tylko wziąć dodatek i kredyt.Pol raty mamy spłacone wówczas co miesiąc
Tylko mieliśmy kasę na samochód odłożona a teraz pewnie pójdzie we wkład.
Mój mąż chce pogadać z teściowa, ale ja wolalabym od nich z dala

No właśnie my mamy Cyfrowy Polsat bo tylko on tam daje radę z internetem,co nie zmienia faktu,że bywają momenty,że netu nie ma bo przerwało. Jak jest burza to o tv mozna nawet zapomnieć.

łooo,to dla mnie to juz w ogóle abstrakcja :D Chciałabym mieć tę mozliwośc,ale niestety...na polu więcej mozliwości niż w domu :p
A to z tv u mnie to samo. Wiatr, deszcz, burza = 'brak sygnału' :D

Margonelka, ja wlasnie tez chcialam zwykla najzwyklejsza nianie zeby tylko bylo slychac jak bede ze starszym na dole ;) A milo sie zaskoczylam, jak juz przyszla i sie okazalo, ze nawet 2 pietra +ogrod siega :)
Serio? :surprised: To ja chyba pokombinuje w ten sposób,że zamówię przez allegro,spróbuję czy będzie zasięg tam,gdzie chcę i w ostateczności odeślę a jak będziemy zadowoleni to zostawimy ją :D

No pogadać musicie,bezdyskusyjnie. mam nadzieję i zyczę Ci tego,żebyś z tej rozmowy wyszła zadowolona i pamietaj..tylko się nie denerwuj :)
Co do ciuszków to koniecznie daj znać. Ja swoje(od tej samej kobitki) czasem wyciągam i zastanawiam się jak takie maleństwo da sobie radę i w ogóle wszystko mnie tak strasznie zachwyca :D

Kochana,ja dziś w bloku siedzę bo wczoraj wróciłam do starego mieszkania,ale tego tarasu i ogródka i zapachu lasu nie moge się doczekać. Byłam tam teraz półtora tygodnia i tęsknię strasznie. mamy tam taką małą sówkę,która codziennie od 20 komunikuje nam,że to ta godzina już :D

Moje maleństwo które półtora roku temu patrzyło takie bezbronne dziś biega, kradnie ludziom jedzenie, albo walki łopata po łbach i nogach inne dzieci jak mu dokuczaja.
Myślę, że da sobie radę lepiej niż pierwszy (histeria i jeczydupa, pan fochmen)

reklama
Do góry