reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

Polecam dobrą radiowke lub jak macie cyfrowy Polsat to sprawdzić zasięg od nich. Też mieszkam w lesie i u mnie tylko te internety łapią.
No właśnie my mamy Cyfrowy Polsat bo tylko on tam daje radę z internetem,co nie zmienia faktu,że bywają momenty,że netu nie ma bo przerwało. Jak jest burza to o tv mozna nawet zapomnieć.
Dokładnie, każdy szuka pod swoje potrzeby, mi zależało na tym aby jednocześnie moc podłączyć nianie do kilku urządzeń , jeśli gdzieś wyjdę a zostawię na chwile dzidziutka ze starszym synem, a on zawsze ma telefon przy tyłku to on będzie tez widział co się dzieje z młoda , a ja w tym samym czasie będę to kontrolować na odległość ;) ów razie jak zauważę ze młoda się obudziła a mój synuś nie reaguje to będzie szybki telefonik do domu :laugh2:
łooo,to dla mnie to juz w ogóle abstrakcja :D Chciałabym mieć tę mozliwośc,ale niestety...na polu więcej mozliwości niż w domu :p

reklama
Ja kupiłam nianie philipsa avent, jest i głos i obraz, działa na bluetooth , wi- fi , można skonfigurować z kilkoma urządzeniami w domu, smartfonem, tabletem itd ...
Jakis kobkretny model...czy jest tyljo 1?
Obraz w kolorze czy czarno bialy?

Edit . Juz doczytalam

Ostatnia edycja:
Jakis kobkretny model...czy jest tyljo 1?
Obraz w kolorze czy czarno bialy?
Testowaliśmy ja to na prawdę daje rade, działało mi wszystko nawet w garażu podziemnym gdzie generalnie różnie z zasięgiem

Załączniki

• F9EBAF88-E0AA-461F-A1B0-4CAC536A746C.jpeg
    F9EBAF88-E0AA-461F-A1B0-4CAC536A746C.jpeg
    2 MB · Wyświetleń: 72
Mnie ta logika "stać panią" rozwala. Po pierwsze, ciekawa jestem, czy Ci, co tak mówią, zawsze chodzą na NFZ i czekają w kolejkach bez kombinowania, czy jednak zawsze znajdzie się znajoma recepcjonistka itp. Po drugie, jaki to problem może mieć taka pani z rozliczeniem się z NFZ? Jeśli ma wątpliwości, czy kobieta jest w ciąży, to niech ją zbada. Jeśli ma wątpliwości, czy kobieta jest ubezpieczona, to niech sprawdzi w systemie lub zażąda potwierdzenia obywatelstwa polskiego i zamieszkania na terenie RP. Po trzecie: właśnie dlatego, że chodzę na wizyty prywatne, może nie być mnie stać na kolejny wydatek 400 zł.

Krew mnie zalewa, bo na początku tej ciąży byłam 3 razy w poradni przyszpitalnej, za każdym razem przyjmował inny lekarz (powiedziano mi, że to jest typowe, że raczej nie da się prowadzić ciąży u jednego lekarza w takiej poradni, szczególnie ciąży takiej jak moja, czyli z nagłymi zwrotami akcji) i każdy z nich miał inną opinię nt. leczenia mnie, w tym mieli opinie sprzeczne. Przecież tak się nie da... A jak kobieta pracuje, to już w ogóle ma przekichane, bo popołudniu na NFZ mało jest gabinetów.

U mnie też lekarz mówił żeby nic nie dodawać i że jak raz zwymiotuje to trudno więcej nie powtarzac i się nie męczyć,nie jest to super obawiazkowe badanie...chyba że ktoś miał już wczesniek jakieś wskazania

Dziewczyny, ja jestem na glukozie - za 15 min mam ostatnie pobranie- słodkie jest ale wg mnie do zniesienia[emoji6] trzymam kciuki za wszystkie które są przed badaniem. Ja poprosiłam o odrobine wody po wypiciu- przepłukalam ten słodki smak i po za sennością nie czuje się zle. A to moj trzeci raz[emoji6]

Ja myślę kupić niania z kamerka + detektor oddechu... Baby sense 7

Troszkę bardzooooo droga 800 zł ale chyba nie przekonam się do innego . Chyba że coś znajdę podobnego 2w1 najlepiej... Albo Wy coś podpowiecie :);)

Załączniki

• Zrzutekranu_2018-07-06-09-07-53-760.jpeg
    Zrzutekranu_2018-07-06-09-07-53-760.jpeg
    136,8 KB · Wyświetleń: 76
Aaaaaa to jak od początku do niej chodzisz madz tam kartę ciąży to myślę ze spokojnie Ci da :)

Ja dzwonilam wczoraj do ginekologa mojego i mu mówiłam jak zostałam potraktowana , był w szoku i dalej twierdzi ze to każdemu się należy !

Udało mi się z nnm umówić na zastrzyk jakos po 17 tym lipca w szpitalu gdzie on pracuje :) ufff...

Wiem było to pytanie już , ten zastrzyk robicie w 28+ ileś dni ? Hmmm

A coombsa z krwi antyciska mogę robić 27+ 5 np. ???
Jak zagadnelam przy okazji wizyty..to nie dala.. ale chyba jest niedoinformowana.. bo to od 2018...pewnie nie jest na bieżąco

Dziś przyjeżdża mój mąż.Musimy pogadać w sprawie mieszkania i podjąć jakąś decyzję.
Obiecał że zabierze mnie na romantyczny obiad do knajpki, bo miałam wczoraj imieniny.
Romantycznie pewnie nie wyjdzie bo z dzieciakami...Chciałam trochę chałupę ogarnąć, ale młodsze ma totalna mamoze łazi wkłada mi łeb w tyłek i jęczy."mamamama" I do tego jest zazdrosny o starszaka

@Margonelka
A.ciuszki będą dziś lub w poniedziałek także jeszcze nie wiem.Ale.sadze że tak.
Mam nadzieję,.że.maz nie będzie marudził, bo trochę.poplynelam z kasą.Ale na corcie to wydać troszkę trzeba, poza tym urobi dużo więcej :D

Dziewczyny co macie te kamerki
jakiej sa jakosci obrazy...???
Czy to jest w kolorze co macie?

Ja mam router..wi fi... dodatkowo w telefonie internet.. mi nic nie przerywa...
Ewentualnie b. rzadko..wiec mi pasuje...

reklama
Dziś przyjeżdża mój mąż.Musimy pogadać w sprawie mieszkania i podjąć jakąś decyzję.
Obiecał że zabierze mnie na romantyczny obiad do knajpki, bo miałam wczoraj imieniny.
Romantycznie pewnie nie wyjdzie bo z dzieciakami...Chciałam trochę chałupę ogarnąć, ale młodsze ma totalna mamoze łazi wkłada mi łeb w tyłek i jęczy."mamamama" I do tego jest zazdrosny o starszaka
To udanego wypadu życzę :)
Dajcie znac co ustaliliscie w sprawie mieszkania :)

Do góry