reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Kochana ale ja Ciebie nie chciałam martwić.
Napisałam tylko dlaczego ja biorę i dlaczego to wyszło w ogóle.
W teście pappa. Z krwi.
Jeśli przepływy masz dobre i mocz w porządku i nie masz nadciśnienia to u Ciebie wszystko będzie dobrze :-)
Ja tylko napisałam że ja profilaktycznie biorę acard bo takie dostałam zalecenie.
Może dzięki niemu ciśnienie mam ok.
Mocz idealny a Synek rośnie:-)
Wyszło mi duże prawdopodobienstwo nadciśnienia tętniczego po 20 tc i zahamowanie płodu.
Jeśli Twoje wszystkie wyniki były ok to ja po acard nie siegnęłabym ot tak sobie tylko skonsultowala z lekarzem bo być może u Ciebie to jest zbędne.
A Dzidzia jest troszkę mniejsza bo taki Wasz urok.
Jeśli przybiera na wadze A Ty masz dobre parametry to niczym się nie stresuj :-***

Zatrucie to poważna sprawa. Kuzynka męża zbagatelizowala objawy i dlatego było o krok od tragedii. Póki co ciśnienie nam ok, mocz wychodzi różnie raz leukocyty raz ketony a i ph też było ze dwa razy za wysokie. Kazali pic wiecej i tyle. Z krwi też wszystko w normie chociaż tylko 2 razy miałam pobraną do badania. Mam nadzieję że nic mnie z takich komplikacji typu zatrucie nie dopadnie. I tobie też tego życzę ;-*

reklama
Mnie tez lekarz na normalnej wizycie bada przeplywy

No właśnie czytam, że kobieta powinna mieć w ciągu ciąży trzykrotnie badane przepływy.
Ja miałam póki co dwa razy w Boramed i idę pod koniec lipca do Boramed po raz 3.
Na połówkowym nie miałam badanych przepływów. Co za lekarz.

Edit: tzn sprawdził łożysko że ok ale samego przepływu nie zrobił. Nie ma w karcie. Jak go o to zapytałam to powiedział że w prawidłowej ciąży nie trzeba badać. Co za lekarz.

reklama
Do góry