reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja Cię @Szalona 29 podziwiam , w ogole mamusie które już mają np. teraz 3 ciążę .... Jak wy to ogarniacie dwoje dzieci czy tam jedno i ciąża i obowiązki domowe ... Serio szacun :) to moje 1 dziecko 31 lat i wiadomo że się stresuje jak to będzie z takim malenstwem....
Oj tam jakoś trzeba sobie radzić :D przynajmniej dni szybko lecą...

reklama
Ja już też po wizycie. Mała waży 1300 g :D generalnie waży praktycznie idealnie w wiek ciazy ale lekarz będzie obserwował ze wzgledu na tendencję rosnąca wagi moich dzieci (pierwszy syn 3,5 kg, drugi 4, 06 kg). Dal mi do zrozumienia ze jeśli mała będzie wazyla więcej niz drugi syn będzie cc.
A jeśli chodzi o szyjke to jest jakieś tam rozwarcie ale podobno tak może być w przypadku wielorodki.

Ja już też po wizycie. Mała waży 1300 g :D generalnie waży praktycznie idealnie w wiek ciazy ale lekarz będzie obserwował ze wzgledu na tendencję rosnąca wagi moich dzieci (pierwszy syn 3,5 kg, drugi 4, 06 kg). Dal mi do zrozumienia ze jeśli mała będzie wazyla więcej niz drugi syn będzie cc.
A jeśli chodzi o szyjke to jest jakieś tam rozwarcie ale podobno tak może być w przypadku wielorodki.
Zewnetrzne czy wewnetrzne masz to rozwarcie?

Cześć dziewczyny :) ja już po wizycie. Z małą wszystko dobrze, szyjka zamknięta ok 3.8 cm. Morfologia sie nie pogorszyla Tylko wyniki po glukozie takie sobie bo na czczo 83 potem 166 i 134. Do diabetologa mam się nie wybierać ale poczytać o diecie na słodkich mamach (stronka). Dla mnie to zupełnie czarna magia. Czy któraś z Was też ma taka sytuacje? Niby cukrzycy nie ma ale wyniki bardziej na górnej granicy...

Super gratuluję. No to oby dzidzia zwolnila z rosnieciem. [emoji16][emoji16]

Ja Cię @Szalona 29 podziwiam , w ogole mamusie które już mają np. teraz 3 ciążę .... Jak wy to ogarniacie dwoje dzieci czy tam jedno i ciąża i obowiązki domowe ... Serio szacun :) to moje 1 dziecko 31 lat i wiadomo że się stresuje jak to będzie z takim malenstwem....

Po porodzie pierwszego dziecka chyba kazda przezywa szok.....ile jest obowiazkow i z niczym konpletnie sie czlowiek nie wyrabia...a przede wszystkim czlowiek doswiadcza na wlasnej skórze nieprzespane noce....slyszec a przezyc to co innego...dzien w dzien i dzien w dzien..zmeczenie do granic i niewyspanie......ale do niewyspania po pol roku idzie sie przyzwyczaic... :)
pojawienie sie dziecka wywraca zycie do gory nogami

Powiem Ci szczerze ze ogrnac to nie problem.... czlowiek dochodzi do wprawy....serio! Po prostu z kazdym razem znajduje coraz to lepsze szybsze rozwiazania dla siebie organizacyjne....
Np. Kapie 2 dzieci na raz...ubieram na raz....
Kolacje szykuje raz..rozkladam na 2 talerze...
Jest ciut wiecej do zrobienia ..jasne :)..... bo jak obcinam np paznokcie to mam ich 40 do obcieca..lub zaraz bede miec 60 !! :) ale to hurtem robie.... no i tyle co radosci daja te szkraby... :) ja mam wiecej do kochania :) jestem bardzo szczęśliwa..do obowiazkow juz sie przyzwyczailam..nawet nie mysle o nich ze sa... trzeba robic swoje..i tyle
Ja juz bym chcial miec to 3 poza brzuchem..bo łatwiej fizycznie. I wydolnosciowo by mi bylo....ganiac z tymi malymi...
Jeszcze wszystko zalezy jakie sie dzieci trafia... 2 dzieci mam ze ladnie same chodza spać....male są ale ladnie same jedza.... wieczory mam wszystkie dla siebie czyli ostatnio dla Was i na seriale..... no i obowiazki domowe to nie problem...jak jest jako tako równy podzial z mezem....
Ja nawet wiem jak moj 3 syn bedzie wygladal..bo tych 2 co mam to 2 krople wody.... a 3 na usg widac taki sam nosek i buzke ma :) hehe bede miala trojaczki :)

Cześć dziewczyny :) ja już po wizycie. Z małą wszystko dobrze, szyjka zamknięta ok 3.8 cm. Morfologia sie nie pogorszyla Tylko wyniki po glukozie takie sobie bo na czczo 83 potem 166 i 134. Do diabetologa mam się nie wybierać ale poczytać o diecie na słodkich mamach (stronka). Dla mnie to zupełnie czarna magia. Czy któraś z Was też ma taka sytuacje? Niby cukrzycy nie ma ale wyniki bardziej na górnej granicy...

ja mam bardzo podobne (83, 159, 121) i 2 lekarzy mówili że wyniki sa w porządku

Mama 2018
Nie martw sie to moze byc i blad pomiarowy te 0.3..a nawet jeśli to nadal 2.5 to wcale tak nie zmalalo... i przede wszystkim jest zamknięta.... a ponad 1kg to juz kawal dzidzi :)

reklama
Dziekujemy Igorowelove za liste,
Dzis zaktualizowalam 1 strone....

Aaaale nas duuuuzo sie zrobilo :)
Dziewczynki i chlopcy ida łeb w łeb... :)
I sporo jeszcze plci nie znamy jak na wchodzenie zaraz w 3 tymestr... :)

Do góry