reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Nie stresuj się jak to oczywiście możliwe. Mam nadzieję że wyniki będą ok.
Napisz proszę, jaki magnez bo ja biorę ten asmag forte 6 tabletek a magnez taki bez szału ale w normie.

A ktoś widział ten rumień? Może antybiotyk przezornie lepiej wziąść??

Ja jutro idę robić coombsa. Będzie 27+1 (na podanie immuno idę we wtorek jak będzie 28+0). Robiłam coombsa raz, choć powinno się niby raz na trymestr. Jutro też będę robić glukozę, morfologię, potas, magnez i mocz. Chyba CRP też zrobię, bo mam rumień od kleszcza i może mi się to przyda. Dostałam dziś skierowanie od rodzinnego do poradni chorób zakaźnych... Spodziewam się pogorszenia wyników krwi, bo niestety miałam trochę stresów i nie byłam w stanie dobrze się odżywiać... A ostatnie parę dni miałam już biegunkę i prawie wymioty ze stresu. Na szczęście już wszystko wyszło na prostą (oby), ale przez ostatni tydzień odrobinę schudłam, więc mam ciągle tylko 1-1,5 kg na plusie od początku ciąży...

reklama
Piękny prezent:)rzadko się zdarza tak wstrzelic idealnie w urodziny któregoś z rodziców:)
Ja się boję każdego porodu,a najbardziej chyba wszelakiego nacinania. Ale ja się mogę bać,myśleć i planować a życie i tak zrobi co zechce:D
Dokładnie, wszystkiego nieprzewidzimy. Ja mam strach już przed zakładaniem wenflonu A co dopiero mówić o cięciu. Na dniach otwartych w szpitalu w którym będę rodzić jak otworzyli drzwi od sali operacyjnej to aż ciary mnie przeszły.

Ja panicznie może nie, ale już SN mam obcykane. Poprosiłam położną POZ, żeby mi przygotowała pogadankę o CC: jak przebiega, jakie znieczulenia, co i kiedy wolno po CC, czego nie.
Dobry pomysł. W sierpniu mam spotkania w szkole rodzenia do której się zapisałam. Ma właśnie być tam obszernie omawiany temat cięcia. Tak jak piszesz poród sn mam już obcykany więc jakoś tak inaczej o tym myślę. Chociaż będzie bolało cholernie...

A ja Wam powiem, że o porodzie w ogóle jakoś nie myślę:/ nie wiem dlaczego, a łatwo nie było za pierwszym razem. Chcialabym naturalnie i zeby mnie nie nacięli...te trzy miesiące, ktore mi zostały wydają się takie dlugie:/

Dokładnie, wszystkiego nieprzewidzimy. Ja mam strach już przed zakładaniem wenflonu A co dopiero mówić o cięciu. Na dniach otwartych w szpitalu w którym będę rodzić jak otworzyli drzwi od sali operacyjnej to aż ciary mnie przeszły.

Ja sie boje 3 rzeczy przy porodzie
1 wenflon bo raz zyla mi bolesnie pekla....
2 znieczulenie w kregoslup, ani razu mnie nie bolalo, ale sie naczytalam glupot etc... i strach jest...a eas bolalo..?? Lekki dysnkofort, ale nie bólm....boje sie ze za 3 razem zaboli
3 znieczulenie jest od pasa w dół, ja ruszam nogami i stopami a oni juz tną...... dziwne uczucie..... bo myslalam ze strace czucie cqlkiem....

Za 1 razem jak jechalam na cc bylam w takim juz stanie ze nic nie widzialam obok co sie dzieje...
Za 2 gim razem na spokojnie... zapraszamy...a tam mnóstwo srebrnych narzedzi skalpeli nozyczek i nozy.... na mysl mi przeszlo ze uciekne :) ale co z tego..i tak bym musiala tam wrocic.....stres ogggromny
Teraz znowu to samo :(
juz bym chciala zeby bylo po...... ja juz chce październik

Dzieci zjadły..... idziemy myc zabki i do łóżek....

Ja Cię @Szalona 29 podziwiam , w ogole mamusie które już mają np. teraz 3 ciążę .... Jak wy to ogarniacie dwoje dzieci czy tam jedno i ciąża i obowiązki domowe ... Serio szacun :) to moje 1 dziecko 31 lat i wiadomo że się stresuje jak to będzie z takim malenstwem....

reklama
Ja już po wizycie ... 26+4

Synek urosl haha tak jak i mamusia wieloryb też urosła z wagą :)

1 107 g waży , łożysko ok , wody płodowe ok , szyjka dalej miekka ( lekarz twierdzi że raczej nie ma szans na stwardnienie jej na tym etapie ciąży ) , zamknięta , znowu przez 2 tygodnie skrotla z 2,8 cm do 2,5 cm co mnie oczywiście martwi :( ( twierdzi lekarz że on na cm nie patrzy bo to może być też błąd mierzenia dopuszczalny ) o żadnym szwie czy krążku nie mówi obecnie nie ma potrzeby wg niego . Ufam mu . Dalej mam brać luteine dopochwowo ale już mniej tylko 1*1 dawka 100 mg. I asmag forte 3*1 .

Mimo że ja mam minus i mąż ma minus dał mi skierowanie na zastrzyk i mam z krwi zrobić tego coombsa między 28-30 TC . Mówił że zastrzyk jest bezpłatny na NFZ .

Do góry