reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Też i chcialabym szczerze przy tym pozostać. Ja wiem,że po cc na dole nic nie naruszone,ale każda technika porodu ma swoje+i-.
Rozumiem Cię. Sama panicznie się boję cc i nie wyobrażam sobie innej opcji niż poród sn. A co do daty może właśnie zrobisz prezent swojemu tacie [emoji5]. Ja mezowi zrobiłam z synem. Oboje mają urodziny 7 października [emoji5].

Rozumiem Cię. Sama panicznie się boję cc i nie wyobrażam sobie innej opcji niż poród sn. A co do daty może właśnie zrobisz prezent swojemu tacie [emoji5]. Ja mezowi zrobiłam z synem. Oboje mają urodziny 7 października [emoji5].
Piękny prezent:)rzadko się zdarza tak wstrzelic idealnie w urodziny któregoś z rodziców:)
Ja się boję każdego porodu,a najbardziej chyba wszelakiego nacinania. Ale ja się mogę bać,myśleć i planować a życie i tak zrobi co zechce:D

Rozumiem Cię. Sama panicznie się boję cc i nie wyobrażam sobie innej opcji niż poród sn.
Ja panicznie może nie, ale już SN mam obcykane. Poprosiłam położną POZ, żeby mi przygotowała pogadankę o CC: jak przebiega, jakie znieczulenia, co i kiedy wolno po CC, czego nie.

reklama
Dziewczyny w którym tygodniu robicie coombsa przed podaniem imunoglobuliny w 28 tc?
Ja jutro idę robić coombsa. Będzie 27+1 (na podanie immuno idę we wtorek jak będzie 28+0). Robiłam coombsa raz, choć powinno się niby raz na trymestr. Jutro też będę robić glukozę, morfologię, potas, magnez i mocz. Chyba CRP też zrobię, bo mam rumień od kleszcza i może mi się to przyda. Dostałam dziś skierowanie od rodzinnego do poradni chorób zakaźnych... Spodziewam się pogorszenia wyników krwi, bo niestety miałam trochę stresów i nie byłam w stanie dobrze się odżywiać... A ostatnie parę dni miałam już biegunkę i prawie wymioty ze stresu. Na szczęście już wszystko wyszło na prostą (oby), ale przez ostatni tydzień odrobinę schudłam, więc mam ciągle tylko 1-1,5 kg na plusie od początku ciąży...

Do góry