reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

cześć dziewczyny! ja po badaniach i mam już wyniki, w moczu wyszły dość liczne bakterie i liczna nabłonki płaskie (choć nawet nie wiem co to) do tego wysokie leukocyty bi 15,10 (norma do 10,04)
glukoza wyszła tak, czy jest ok? nie znam się na tym

Załączniki

• glukoza.jpg
    glukoza.jpg
    40,2 KB · Wyświetleń: 76
reklama
Rytual wieczorny od urodzenia i zawsze tego pilnuje, nawet koleżanka sie smiala ze mnie ze jestem zbyt poplanowana. Nie wiem.gdzie błąd popelnilam. Przytulanka jest ale rzuca nia po 5 min i oddaje. Zasypiala w swoim lozeczkir to tez 40 kin to trwalo, teraz wycjodzir z niego bo nie ma.szczebelkow dwoch (jak byly to potrafila wyskoczyc bez nich, ale sie balam ze cos sobie zrobi wiec wyciagnelam). Ciemno w pokoju, ale nic nie pimaga a ja juz wymiekam. Wiem ze kazde dziecko musi byc spiace ale czy ja klade o 20 czy o 21 to i tak.trwa to godz, jak o 20 to naweti 1,5
Mój przez pewien czas jak jeszcze spał w łóżeczku ( do 2 rż) też robił mi kino i nie chciał spać, no to wtedy szuralam łóżeczkiem po panelach do przodu do tyłu.... I później coraz wolniej.l aż zasnął. Wiem... nie powinnam ale czasem już nie miałam siły. Drugiego dnia domagał się szurania więc próbowałam go przekonać stwierdzeniem że szuranie się zepsuło, czasem dał się przekonać i sam zasypial ;)

Ostatecznie sam zaczął pięknie zasypiac gdy przeniósł się do ,, dorosłego,, łóżka

No wlasnie u nas pampers z nocy to jest cieknąca bomba, a uczyc na nocnik w dzien a w nocy pampers? Co mysliscie? Czy to jest zbyt niezrozumiale dla dziecka bo z pkt widzenia mojego tak na logike to niekonsekwentne ale moze tak trzeba na poczatku???
Ja zakladalam na poczatku w nocy pieluchomajtki i mowilam mu ze to sa majtki, nigdy nie padlo slowo pampers.. mowilam, ze w nocy tez musi siusiu wolac, kilka pierwszych bylo zasikanych, potem wolal, a potem juz zrezygnowalismy z pieluchomajtek i spal bez sikania, ale on mial juz 2 lata skonczone, Twoj chyba mlodszy?

cześć dziewczyny! ja po badaniach i mam już wyniki, w moczu wyszły dość liczne bakterie i liczna nabłonki płaskie (choć nawet nie wiem co to) do tego wysokie leukocyty bi 15,10 (norma do 10,04)
glukoza wyszła tak, czy jest ok? nie znam się na tym
Według opisu pod wynikami jest ok. Ale według lekarzy do których ja chodzę po godzinie oraz po dwóch powinno byc poniżej 140. Pewnie zależy od lekarza. Skonsultujesz na najbliższej wizycie.

No on rozumie ze cos jest „ba” i wyrzuca do kosza smieci moze rzeczywiscie to poskutkuje dzis wieczorem sprobujemy.
Teraz jeszcze mamy taka syt ze codziennie jestesmy gdzie indziej w ciagu dnia bo musi mi ktos pomoc z opieka bo musze sie bardzo oszczedzac i spi gdzie indziej jutro pierwszy raz u drugich dziadkow bo u moich rodzicow ma lozeczko i juz sie przyzwyczail wiec zasypianie nie u siebie jest jakims tam wyzwaniem smoczek napewno pomaga
To może odloz to na później?
Jak będzie trochę bardziej spokojny czas. Chyba dobrze by było żebyście przez ten pierwszy czas bez smoka z nim byli.
Dla nas to głupi smok a dla takiego maleństwa to prawie cały świat. Bez stresu się nie obejdzie, ale dobrze zrobić to ograniczając go do minimum :).

No ja sie wkurzylam ze smoczkiem bo ostatnio zaczal je przegryzac w tydzien poszlo 4 smoczki a dawalismy np jak jechalismy autem i do drzemki, zostalo tylko na drzemki i sama nie wiem tak calkiem szczerze wobec siebie wydaje mi sie ze jeszcze potrzebuje ale moze to takie matczyne gadanie choc podkreslam jestem z tych twardych ale co nie ma smoczka i idziemy spac bez? Dziecko placze nie reagujemy az sam zasnie?

Nieee, tulimy tłumaczymy uspokajamy czytamy bajki aż w końcu padnie. Uzbroić się w cierpliwość [emoji4]

No i na noc jednak jakieś pieluchomajtki nieodzowne. Przez jakiś czas. Z odpieluchowaniem trzeba mniej drastycznie ;) o ile ze smokiem powinno być out i koniec o tyle pampers stopniowo. Pamietam pierwszej zimy niby bez pampka czasem włożyłam pampersa jak szliśmy na sanki, bo gdyby była wpadka wtedy to już słabo :/

Ale jeśli musisz leżeć to może jeszcze poczekaj z tym smokiem. Bo to jednak będzie płacz histeria itp. żebyś nie musiała go nosić :/ możesz spróbować bliżej terminu ;)

Ostatnia edycja:
Najlepsze wg. mnie do odpieluchowania jest lato,
latał u babci po trawie bez pampersa, jak się zsiusial to przebralam, po paru razach już wiedział, ze trzeba zawołać ;)
A tak to sadzałam na sedes po spaniu i tak w ciągu dnia co pare godzin.
Generalnie odpieluchowanie zaczęliśmy jak już nocny pampers był prawie suchy ;)
Jak.tu ktoras z was pisala u nas jest problen tego typu, ze.moja bardzo duzo pije wody i przed snem rowniez. Zdarza jej sie nawet raz dwa w tyg ze przesika pampersa w nocy, a suchy to on byl jak miala jelitowke to sie mega martwilam

Ja zakladalam na poczatku w nocy pieluchomajtki i mowilam mu ze to sa majtki, nigdy nie padlo slowo pampers.. mowilam, ze w nocy tez musi siusiu wolac, kilka pierwszych bylo zasikanych, potem wolal, a potem juz zrezygnowalismy z pieluchomajtek i spal bez sikania, ale on mial juz 2 lata skonczone, Twoj chyba mlodszy?

Tak moj ma 1,5 roku, wszystko gosc rozumie ale temat nocnika jakos dziwnie nic.
Jest bardzo samodzielny i chcialabym pozbyc sie smoczka i pampersa jak urodzi sie dzidek a on pojdzie do zlobka ale sama nie ma przekonania wiec tak sie bije z myslalami czy to juz odpowiedni czas czy on jest gotowy, na sikanie wlasnie do nocnika jestem prawie pewna ze nie ale probowac mozna zeby sie obyl, co do smoczka wlasnie to rozne mam mysli wolabym bym sie pozbyc tak z rozsadku bo na co mu? Zeby sie wlasnie zeby krzywily i zgryz a i tak po tatusiu bedzie mial krzywe jak cholera ? Ale z drugiej strony wlasnie teraz codziennie jestesmy w innym miejscu bo zalezy kto mi przy nim pomaga w ciagu dnia? U drugich dziadkow ma debiut jutro ze bedziemy tam caly dzien, drzemki tez sie boje bo nie mamy tam lozeczka tylko kojec przywieziemy. Ktory kojarzy mu sie z pileczkami i zabawa a nie ze spaniem....
no ale jak pojdzie do zlobka wole zeby nie mial smoczka bo tylko bedzie sobie mylil bral dzieciom innym i przynosil choroby??
A znow ida mu trzonowe zeby i widze jak biedak tam swidruje palcami caly czas slini sie tak ze koszulki ma mokre ...
ehhh [emoji12]

reklama
W ogole to mega ciezko was nadrobic. Czytam od wczoraj, odpisuje na.zalegle posty. Wy to jak.sie rozpiszecie to lexicie hehe. Ale mam co czytac hehe.
Ja jestem mega zalatana od piatku, bo kupilismy auto, pierwsze w Niemczech i jest mega duzo papierow do zalatwienia, az nie myślałam, ze az tyle i biegam z ta moja mala wszedzie i zalatwiam. Do tego zlapali mnie przeziebienia, katar meczy, cala noc sie budzilam, od 3 juz nie spalam, moze na.chwile oko zamknelam, ale zaraz znowu pobudka. Mam nadzieje, ze przejdzie.
Przepiekne te wasze brzuszki w ogole i laski z was sa mega. A ludzie sa wredni, ale ci zakompleksieni, wiec nie przejmujemy sie glupimi tekstami "kolezanek" i "milych" ludzi bo oni sie w swoich niedoskonalosciach zadusza.
No to wracam do nadrabiania was. Jeszxze 10 stron i ide na priv.

Do góry