reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja jak mialam laparoskopie to kazali tylko jeden paznokieć zeby mogli sobie mnie podłączyć do tego palca. Nie ogarniaja hybryd czy żeli ale koleś mowil ze jedne lepiej "przewodza" [emoji3][emoji3] pewnie hybrydy [emoji3]

No to na pewno bo to jednak tylko utwardzony lakier. Ja akurat miałam zwykły lakier wtedy i pielęgniarki kazały zmyć ja to olałam i anestezjolodzy tez (3 ich była). Dlatego myśle ze jakaś jasna hybryda to doskonały kompromis [emoji23]

Później chyba znajdę sobie po porodzie jakaś stylistkę żeby mi do domu przychodziła paznokcie robić przez jakiś czas

reklama
No to na pewno bo to jednak tylko utwardzony lakier. Ja akurat miałam zwykły lakier wtedy i pielęgniarki kazały zmyć ja to olałam i anestezjolodzy tez (3 ich była). Dlatego myśle ze jakaś jasna hybryda to doskonały kompromis [emoji23]

Później chyba znajdę sobie po porodzie jakaś stylistkę żeby mi do domu przychodziła paznokcie robić przez jakiś czas
Ja mam taka kosmetyczkę [emoji3] ale czesto sama robie sobie pazury :) pamietam przed operacja byla taka mloda ladna anestezjolog i mowila jakie mam ladne paznokcie [emoji3][emoji3][emoji23]

To zależy czego szukasz. Czy kwatery prywatnej, pokoju, hotelu, mieszkania na wynajem. Czy chcesz być blisko centrum czy dalej jako baza wypadowa. Ile noclegów, czy z dziećmi, Krakow jest spory a dojazd z jednego końca na drugi trwa nawet godzinę, więc to wszystko ma znaczenie :-)
Planujemy pojechać w lipcu zwiedzic Kraków dwa dni, dojechac stamtad do energylandii na.jeden.dzien a pozniej do Zakopanego..także chodzi mi o pokoj/ dwa polaczone z lozkiem podwojnym i jednym jednoosobowym a dla mlodej wezniemy turystyczne... wiec w jakik miejscu krako w a niewazne

Chodzi chyba o to, że jak coś się dzieje, to mierzą saturację (wysycenie krwi tlenem) przez paznokcie. Ale po co im jeszcze stopy, to nie wiem :-)
Gdy jest niedotlenienie organizmu pierwsze co widać to siniejace paznokcie. Dlatego chcą aby było widać płytkę. I właśnie czasami chcą u dłoni, czasami u stopy a czasami chcą aby mieć pomalowanym zwykłym Aby ewentualnie zmyć z jednego paznokcia. CZasami też mówią o mierzeniu saturacji ale wystarczy trochę przekręcić palec a nie ze czujnik jest na paznokciu.

Mam pytanie do tych dziewczyn co chodzą na wesela w ciąży. Byłam już teraz na 3 w tym roku i mała tego dnia bardzo wariowala w brzuchu. Kopala mnie juz mocno przed wejsciem na sale. Staram się nie siedzieć cały czas w środku przy głośnej muzyce tylko co jakiś czas wychodzić porozmawiać z rodzinką na świeżym powietrzu. No i nie siedzimy do końca, po oczepinach wychodximy. Czy myslicie ze tą głośną muzyką można zaszkodzić dziecku ? Przed nami jeszcze jedno już ostatnie w lipcu...

My najpierw rozważaliśmy te z funkcją tapczanika, ale wybraliśmy jednak te 120x60 maz mówi, że z każdego da się zrobić tapczanik, więc żaden problem. A z drugiej strony jak dziecko będzie miało 3latka to już pewnie zupełnie inne łóżka będą fajne wiec wtedy kupię tapczanik ;)

reklama
Mam pytanie do tych dziewczyn co chodzą na wesela w ciąży. Byłam już teraz na 3 w tym roku i mała tego dnia bardzo wariowala w brzuchu. Kopala mnie juz mocno przed wejsciem na sale. Staram się nie siedzieć cały czas w środku przy głośnej muzyce tylko co jakiś czas wychodzić porozmawiać z rodzinką na świeżym powietrzu. No i nie siedzimy do końca, po oczepinach wychodximy. Czy myslicie ze tą głośną muzyką można zaszkodzić dziecku ? Przed nami jeszcze jedno już ostatnie w lipcu...
Też się wybieram w lipcu na wesele:) w pierwszej ciąży bylam w 9 miesiącu i Małemu nie zaszkodziło, nie zauważyłam też, żeby był bardziej aktywny.

Do góry