reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Myślałam że rok będzie miał a tu 2 lata to myślę że bez chusty, bo bez sensu by było go uczyć spowrotem nie chodzenia. Dostawka do wózka na stojąco powinna wystarczyć jeśli by zmęczyl się chodzeniem.
Ja sama z nim nie daje rady juz wychodzić, a babcia jak przyjdzie wziac go na spacer to tylko z wozkiem, to nie zwiewa. A o dostawce juz pisalam, z pojedynczym wozkiem, bym sie zdecydowala na bank, ale z podwojnym sie nie uda.

reklama
Hej. Powiedzcie mi czy któraś z Was robi rzęsy i czy będzie ją robiła do końca ciąży i będzie rezygnować ja się zastanawiam ale zdejme chyba we wrześniu [emoji21]
I co z paznokciami u nóg też mają być niepomalowane bo u tak słyszałam że tak albo chociaż jeden paznokieć. Nie ukrywam że są to drobiazgi ale humor poprawiają na co dzień i bez tego trochę smutno.

Ja paznokcie u stop robię, i na pewno nie przestane. Mam niestety „stukniętego” jednego, ma uszkodzona macierz i jest tylko do połowy opuszka wiec robię i robić będę i moja mnie w P.... pocałować.
U rak mogę zrobić bezbarwna hybrydę EWENTUALNIE.

Hej. Powiedzcie mi czy któraś z Was robi rzęsy i czy będzie ją robiła do końca ciąży i będzie rezygnować ja się zastanawiam ale zdejme chyba we wrześniu [emoji21]
I co z paznokciami u nóg też mają być niepomalowane bo u tak słyszałam że tak albo chociaż jeden paznokieć. Nie ukrywam że są to drobiazgi ale humor poprawiają na co dzień i bez tego trochę smutno.
Co rzęs nie wiem, nie robię. Ale z paznokciami nie do końca rozumiem. Że nie można mieć pomalowanych w trakcie porodu? Bo pierwsze słyszę:errr: 5 lat temu nikt na moje paznokcie u nóg nie zwrócił uwagi, miałam oczywiście umalowane.

Hej, jak rodziłam 4 lata temu to miałam zrobione paznokcie u stóp i tym razem też tak będzie, niewyobrażam sobie inaczej. U rąk miałam zrobiony klasyczny manicure normalnym lakierem bezbarwnym.

Ja paznokcie u stop robię, i na pewno nie przestane. Mam niestety „stukniętego” jednego, ma uszkodzona macierz i jest tylko do połowy opuszka wiec robię i robić będę i moja mnie w P.... pocałować.
U rak mogę zrobić bezbarwna hybrydę EWENTUALNIE.
Też właśnie tak rozmawiałam z kosmetyczka albo lekkiego frencha wiadomo że na krótkich ale zawsze to lepiej będzie wyglądać i samopoczucie lepsze na szkole rodzenia pewnie się dowiem bo będzie w tym samym szpitalu.

Chodzi chyba o to, że jak coś się dzieje, to mierzą saturację (wysycenie krwi tlenem) przez paznokcie. Ale po co im jeszcze stopy, to nie wiem :-)

Też właśnie tak rozmawiałam z kosmetyczka albo lekkiego frencha wiadomo że na krótkich ale zawsze to lepiej będzie wyglądać i samopoczucie lepsze na szkole rodzenia pewnie się dowiem bo będzie w tym samym szpitalu.

Dokładnie. Ja tez mam szkole rodzenia w moim szpitalu wiec na pewno będą mówić a jak nie to warto zapytać. U mnie anestezjolodzy nie zwrócili uwagi na pomalowane paznokcie u rak i nóg przy narkozie wiec wątpię żeby się tego czepiali przy porodzie ale no , zobaczymy ;)

reklama
Dokładnie. Ja tez mam szkole rodzenia w moim szpitalu wiec na pewno będą mówić a jak nie to warto zapytać. U mnie anestezjolodzy nie zwrócili uwagi na pomalowane paznokcie u rak i nóg przy narkozie wiec wątpię żeby się tego czepiali przy porodzie ale no , zobaczymy ;)
Ja jak mialam laparoskopie to kazali tylko jeden paznokieć zeby mogli sobie mnie podłączyć do tego palca. Nie ogarniaja hybryd czy żeli ale koleś mowil ze jedne lepiej "przewodza" [emoji3][emoji3] pewnie hybrydy [emoji3]

Do góry