reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Shaer właśnie dzisiaj o was myślałam, strasznie się cieszę, aż mi się łezka zakrecila w oku :)

Dziekuje kochana!
Wprawdzie po konsultacji genetycznej byłam spokojniejsza ale teraz mogę odetchnąć z ulgą tak naprawde.
Tylko mój biedny synio płacze, bo mu w szkole ukradli album z piłkarzami z Biedronki, a.mial.prawie komplet.Teraz nie ma ani jednej karty na wymianę nawet..

Mamusie mam do Was pytanie...te które mają małe dzieci ...nosicie je jeszcze i ile ważą, bo ja w nocy krwawiłam i tak się zastanawiam dlaczego skoro do tej pory nic ,a mam 24tc. Jestem 24/h z małym i ciągle na rękach i wszędzie mi ucieka muszę ciągle za nim ganiać.

Mi do porodu dawali jednorazowki 2 rozne szpitale.... nie wazne czy cc czy sn.... a potem mialam swoje 2 piżamy koszulkowe do kolan z opcja karmienia.... nie wiem czemu ale czlowiek bardzo sie poci...pierwsze nice po ...

Polecam pomatke do ust..bo usta spierzchna....
I woda w butelkach....ale nie duze butelki..najlepiej te male ( bo sa lzejsze) a zaraz po cc ( o ile bedzie cc ) moze byc ciężko cala pelna butle trzymac... i najlepiej z dziubkiem
Większość kobiet bardzo się poci, bo w ten sposób tracimy wodę nagromadzoną w organizmie podczas ciąży. Ja nie miałam żadnych obrzęków, ale i tak trochę tej wody musiało się zgromadzić, bo pociłam się jak głupia :-)

Mamusie mam do Was pytanie...te które mają małe dzieci ...nosicie je jeszcze i ile ważą, bo ja w nocy krwawiłam i tak się zastanawiam dlaczego skoro do tej pory nic ,a mam 24tc. Jestem 24/h z małym i ciągle na rękach i wszędzie mi ucieka muszę ciągle za nim ganiać.
Hej. Ja mam 3 latka, jeszcze do niedawna z przyzwyczajenia czasem go podnosiłam (13kg) ale odkąd mam skurcze to wszedzie poroztawiałam stołeczki i podwyższenia aby sam wszedzie był wstanie wejść (do toalety, do umywalki i tp.).
A z krwawieniem byłaś u lekarza lub w szpitalu?

Z jednej strony sama chcialam meza miec chwile dluzej obok..ale najrozsadniejbto godzina czy 2....i papa.. zeby pomogl wlasnie wykapac sie ..rzeczy dowiezc...brudy zabrac....
Jak lezalam w 5 osobowej sali jakby nawet 1 osoba byla to i tak jest nie fajnie karmic przy 5 obcych facetach w pokoju....
Ja teraz zaczynam wpadać w panikę, że nie pozwolą mojemu mężowi być przy mnie cały czas, skoro niektóre z was piszą, że w niektórych szpitalach nie można tak przesiadywać. Po pierwszym porodzie nie byłam w stanie nic zrobić przy dziecku, bo byłam tak wykończona, a położne i pielęgniarki robiły łaskę jak pomagały. Mąż siedział ze mną od samego rana do 20. Przewijał, przebierał, bujał (darła się ciągle), chodził z małą na mycie, badania i pomagał mi wstać, dojść do toalety, umyć się. A wtedy to było SN, teraz będzie CC, więc mogę być w jeszcze gorszym stanie [emoji6] Więc chyba bym zwariowała jakby miał wpadać tylko na chwilkę (nawet psychicznie - mogę być znowu w kiepskim stanie). Ale może niepotrzebnie panikuję - w tym szpitalu, który teraz wybrałam jest dużo lepsza opieka.

reklama
@Shaer gratuluje dobrych wiesci.
Powiem Wam ze jak ja rodzilam to pierwsza noc bylam sama z mala. Ale jak lezalam to wlasnie urodzilo sie cyganskie dziecko i poprostu caly oddzial i chyba pol szpitala byl zapelniony cyganami.
Moja tesciowa to tak chciala zobaczyc wnuczke ze jak zadzwonilam do meza ze bede miala cc to musial dac znac mamie i tez przyjechala. A najlepsze bylo jak ktoregos dnia nie odbieralismy z mezem tel to myslala ze.zaczelam rodzic i nie dalismy jej znac i byla oburzona

Do góry