reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Jeśli pieczywo jest ok to moze nie pszenica uczula tylko jajka a jak nie jajka to jakiś sztuczny ich zamiennik często używany w makaronach
Dlatego probowalam z roznych firm makarony pszenne, teoretycznie one wszystkie byly 100% pszenica, mogące zawierac sladowe ilosci jajek czy innych alergenow, ale takie sladowe ilosci to rownie dobrze moga byc w chlebie z piekarni.

reklama
To wazenie nie jest do konca prawdziwe, to dziala tylko orientacyjnie. Przed porodem jak robia usg, to granica bledu moze byc nawet pol kg. Ja się nigdy nie przywiazywalam do tego jak mi lekarz na usg "wazyl" dziecko, bo moze sie okazac ze pojdziesz tydzien pozniej, a tu u malucha 100g mniej ;)

@aniaplus jasne że tak. Jednak nawet jak granica błędu jest co jest dużym prawdopodobienstwem to chyba Sandra się po prostu cieszy, że Maleństwo rośnie :-)
I nie ma co tej radości odbierać na dkg gramy etc ;-)))

Poza tym pierwsza ciążę zapewne odbiera się zupełnie inaczej niż kolejna.
Kobieta chłonie każdą informację bardziej i przeżywa bo to pierwszy raz.
Zgodzisz się ze mną ?
Oraz niedawno Ty się cieszyłaś, że bliźniaki już duże, co też może okazać się nieprawda ;-)

@sandralevv93 Jak tu już Dziewczyny pisały, że Dzieciaczki teraz swoim tempem będą rosły już bardzo różnym.
O tyle dziwi, że Ty taka jesteś zgrabniutka A tu widać nie ma czym się sugerować :-)

Dobrze, że z pępowiną już ok a ma jeszcze kupe czasu żeby przewrócić się do góry nogami choć słyszałam że z tym bardzo różnie.
Czasami sobie tak parę razy koziolkują i jest na usg raz tak raz tak . To z opowieści serdecznej znajomej, która trójkę urodziła.
Ja mialam maly brzuszek w 1 ciazy, doskonale wiedzialam kiedy sie mlody obracal, szczegolnie jak sie ukladal w poprzek. Mozna bylo oprocz tego przez brzuch wyczuc gdzie ma głowke, chyba ze byla na dole, to nie. Jak jest nogami do gory, to jeszcze dochodzi watpliwa przyjemność kopania po zoladku i przeponie, glowka dziecko tak nie "kopie" ;)

Czyli jak ja nie pracuje, to maz moze skorzystac z ojcowskiego, a tacierzynskiego juz nie?
Jak będziesz czytała linki, które wkleiły dziewczyny, to zwróć uwagę na różnicę między "urlop" a "zasiłek". Jak nie masz umowy o pracę, to nie możesz patrzeć na przepisy dot. urlopu. Tobie będzie należało się "kosiniakowe" czyli świadczenie rodzicielskie, a to nie to samo co zasiłek macierzyński i - tym bardziej - nie urlop macierzyński. Ojcowski jest niezależny od Twojej sytuacji.

Dziękuję. Dobrze wszystko. Mała tak kopała, że nie mógł zmierzyć nóżki [emoji16][emoji16]
W końcu się udało i jestem mocno zaskoczona bo ponoć z pomiarów wychodzi 1kg. W szoku jestem i jakoś do końca nie wierzę. Jeszcze 22 maja ważyła 500 z goszem.
No nic. Dostałam receptę na żelazo b9 słaba hemoglobina. A cukrem w moczu mam się póki co nie przejmować, bo w tym samym czasie krzywa cukrowa w normie. 4.07 będzie kolejny wynik i zobaczymy.
[emoji4]
No no to juz sporo nosisz pod sercem. Ciesze sie, ze z mala wszystko dobrze, no i ze ten.cukier to jednak zaden powod do zmarwien.

@aniaplus jasne że tak. Jednak nawet jak granica błędu jest co jest dużym prawdopodobienstwem to chyba Sandra się po prostu cieszy, że Maleństwo rośnie :-)
I nie ma co tej radości odbierać na dkg gramy etc ;-)))

Poza tym pierwsza ciążę zapewne odbiera się zupełnie inaczej niż kolejna.
Kobieta chłonie każdą informację bardziej i przeżywa bo to pierwszy raz.
Zgodzisz się ze mną ?
Ja zupelnie nie w tym celu napisalam, zeby jej tę radosc odbierać ;) nie doszukuj sie zlej woli :) ja tez sie ciesze z każdego usg i mysle ze dla kazdej z nas to wazne chwile :)

reklama
@sandralevv93 Jak tu już Dziewczyny pisały, że Dzieciaczki teraz swoim tempem będą rosły już bardzo różnym.
O tyle dziwi, że Ty taka jesteś zgrabniutka A tu widać nie ma czym się sugerować :-)

Dobrze, że z pępowiną już ok a ma jeszcze kupe czasu żeby przewrócić się do góry nogami choć słyszałam że z tym bardzo różnie.
Czasami sobie tak parę razy koziolkują i jest na usg raz tak raz tak . To z opowieści serdecznej znajomej, która trójkę urodziła.
Na usg wygladalo jakby za duzo miejsca tam nie mial, ale ma sie dobrze, nie wiem czy sie obroci jak tam tak ciasno [emoji3] no nic, nie mam na ty wpływu :)

Do góry