reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

To wazenie nie jest do konca prawdziwe, to dziala tylko orientacyjnie. Przed porodem jak robia usg, to granica bledu moze byc nawet pol kg. Ja się nigdy nie przywiazywalam do tego jak mi lekarz na usg "wazyl" dziecko, bo moze sie okazac ze pojdziesz tydzien pozniej, a tu u malucha 100g mniej ;)
No wiem wiem, w czwartek ide do gina prywatnego, zobaczymy ile on powie :)

reklama
Dziękuję. Dobrze wszystko. Mała tak kopała, że nie mógł zmierzyć nóżki [emoji16][emoji16]
W końcu się udało i jestem mocno zaskoczona bo ponoć z pomiarów wychodzi 1kg. W szoku jestem i jakoś do końca nie wierzę. Jeszcze 22 maja ważyła 500 z goszem.
No nic. Dostałam receptę na żelazo b9 słaba hemoglobina. A cukrem w moczu mam się póki co nie przejmować, bo w tym samym czasie krzywa cukrowa w normie. 4.07 będzie kolejny wynik i zobaczymy.
[emoji4]

Super kilogram to już jest konkretna waga :-)
Cieszę się razem z Tobą, że wszystko w porządku. Oszczędzaj się :-)
Ps. W Warszawie cudownie pada :-)))

Ja zupelnie nie w tym celu napisalam, zeby jej tę radosc odbierać ;) nie doszukuj sie zlej woli :) ja tez sie ciesze z każdego usg i mysle ze dla kazdej z nas to wazne chwile :)

No więc właśnie. Nie chodzi o zła wole. Ale śmiesznie wyszło bo nikt Ci nie napisał o błędzie statystycznym jak cieszyłaś się z wagi bliźniaków ;-)
Myślę że dla każdej Matki to jest bardzo ważne, że z Dzidzią OK i rośnie.
Więc powtórzę się że chyba nie o dkg tu chodzi ;-)

@aniaplus jasne że tak. Jednak nawet jak granica błędu jest co jest dużym prawdopodobienstwem to chyba Sandra się po prostu cieszy, że Maleństwo rośnie :-)
I nie ma co tej radości odbierać na dkg gramy etc ;-)))

Poza tym pierwsza ciążę zapewne odbiera się zupełnie inaczej niż kolejna.
Kobieta chłonie każdą informację bardziej i przeżywa bo to pierwszy raz.
Zgodzisz się ze mną ?
Oraz niedawno Ty się cieszyłaś, że bliźniaki już duże, co też może okazać się nieprawda ;-)
No ja raczej z tych racjonalnie myslacych i nie biore wszystkiego do siebie [emoji3] niech rosnie, byle nie za duzy bo go nie "wypluje" [emoji23][emoji23]

No ja raczej z tych racjonalnie myslacych i nie biore wszystkiego do siebie [emoji3] niech rosnie, byle nie za duzy bo go nie "wypluje" [emoji23][emoji23]

Ja opisując wagę miałam dokładnie to samo na myśli

ROŚNIE :-D

Właśnie teraz cieszy nas, że przybiera i ze Ok A na końcówce może mina zrzednąć jak się okaże, że może być ponad 4 kg :p

To wazenie nie jest do konca prawdziwe, to dziala tylko orientacyjnie. Przed porodem jak robia usg, to granica bledu moze byc nawet pol kg. Ja się nigdy nie przywiazywalam do tego jak mi lekarz na usg "wazyl" dziecko, bo moze sie okazac ze pojdziesz tydzien pozniej, a tu u malucha 100g mniej ;)
No własnie,moja gin ważyła tydzień temu szymka i ważył 387 g,w porównaniu z innymi dzieciaczkami z grupy to wcale nie dużo. uspokajała mnie tylko,że bład w tym wieku ciazy to ok 50 g :)
O jaki piękny zestaw...:D

Jak będziesz czytała linki, które wkleiły dziewczyny, to zwróć uwagę na różnicę między "urlop" a "zasiłek". Jak nie masz umowy o pracę, to nie możesz patrzeć na przepisy dot. urlopu. Tobie będzie należało się "kosiniakowe" czyli świadczenie rodzicielskie, a to nie to samo co zasiłek macierzyński i - tym bardziej - nie urlop macierzyński. Ojcowski jest niezależny od Twojej sytuacji.
Dokladnie tak to zrozumialam :)

reklama
No własnie,moja gin ważyła tydzień temu szymka i ważył 387 g,w porównaniu z innymi dzieciaczkami z grupy to wcale nie dużo. uspokajała mnie tylko,że bład w tym wieku ciazy to ok 50 g :)

O jaki piękny zestaw...:D

Gdzieś znalazłam niedawno taka fajna tabelę z normą i odchyleniami w każdym konkretnym tygodniu ale posiałam to. Może uda się znaleźć. Wtedy miałaś 20 tc + 6 ?
To ładna waga. A teraz widzisz, że to poszybuje już w górę i zaraz się zaczną konkretne kilogramy i wszystko będziemy bardziej odczuwały :-D i ruchy :-)
Pamiętam, że jak ja byłam na weselu była szwagierka która jest teraz na wybuchu to mówiła że czasami jej te kopniaki spać nie dają, że Mała się kręci A że wbija jej nóżki gdzieś i to jest uciążliwe a ja jej z takim rozrzewnieniem że ja na to bardzo czekam i chce. Tak spojrzała na mnie łaskawie ale już nic nie powiedziała. Pewnie jej powiem za parę miesięcy dokładnie to samo co ona mi na weselu ale wiadomo że każda Matka na właśnie skórze musi przeżyć coś.
Pierwszy raz :-)

Do góry