reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Super kilogram to już jest konkretna waga :-)
Cieszę się razem z Tobą, że wszystko w porządku. Oszczędzaj się :-)
Ps. W Warszawie cudownie pada :-)))
Ale w ktorej dzielnicy pada?:( bo piszesz, że chlodek, deszcz, a u mnie na Ursynowie ani deszczu, ani chłodu. Słońce se świeci w najlepsze:( niby jedno miasto ehhhh;)

reklama
Ale w ktorej dzielnicy pada?:( bo piszesz, że chlodek, deszcz, a u mnie na Ursynowie ani deszczu, ani chłodu. Słońce se świeci w najlepsze:( niby jedno miasto ehhhh;)

Na Bielanach właśnie padało! Serio . Tu temperatura pokazuje 22 stopnie . Wieje delikatnie wietrzyk więc super bo wczoraj było 32 ... wpadaj na kawę ;-)

No więc właśnie. Nie chodzi o zła wole. Ale śmiesznie wyszło bo nikt Ci nie napisał o błędzie statystycznym jak cieszyłaś się z wagi bliźniaków ;-)
Myślę że dla każdej Matki to jest bardzo ważne, że z Dzidzią OK i rośnie.
Więc powtórzę się że chyba nie o dkg tu chodzi ;-)
Czy sie cieszylam waga, moze, w sumie nawet nie wiem czy to tak brzmiało... Dla mnie wieksze znaczenie ma ich zdrowy rozwoj niz waga. Nie bez powodu lekarze czesto (przynajmniej u mnie) pomijali te informacje w trakcie usg, dopiero czytajac wydruk z badania sie dowiadywalam na ile ich tam ocenili. Tak samo w szpitalu podawali mi zupełnie inne parametry, bo to one sa istotne. Chociaż fakt faktem latwiej sobie zwizualizowac dziecko majac odniesienie wagowe niz tylko crl, bpd itd ;) jakos tak bardziej namacalnie...

Na Bielanach właśnie padało! Serio . Tu temperatura pokazuje 22 stopnie . Wieje delikatnie wietrzyk więc super bo wczoraj było 32 ... wpadaj na kawę ;-)
Wierzę, wierzę,widzę zresztą chmurki nad Centrum gdzieś. Na razie jeszcze z Małą Ospą siedzę i nie ruszamy się z domu. Mały już za przeproszeniem pierdolca dostaje;)

Czy sie cieszylam waga, moze, w sumie nawet nie wiem czy to tak brzmiało... Dla mnie wieksze znaczenie ma ich zdrowy rozwoj niz waga. Nie bez powodu lekarze czesto (przynajmniej u mnie) pomijali te informacje w trakcie usg, dopiero czytajac wydruk z badania sie dowiadywalam na ile ich tam ocenili. Tak samo w szpitalu podawali mi zupełnie inne parametry, bo to one sa istotne. Chociaż fakt faktem latwiej sobie zwizualizowac dziecko majac odniesienie wagowe niz tylko crl, bpd itd ;) jakos tak bardziej namacalnie...

Dobrze już dobrze z tą wagą niech rosną zdrowe czego Ci życzę z całego serca !
My na dkg dzisiaj a faceci na centymetry ;-)

Właśnie czy crl jest do jakiegoś momentu oceniane ? Czy przez całą ciążę ?

Wierzę, wierzę,widzę zresztą chmurki nad Centrum gdzieś. Na razie jeszcze z Małą Ospą siedzę i nie ruszamy się z domu. Mały już za przeproszeniem pierdolca dostaje;)

O kurde ! To życzę żeby szybko się udało wyjść bez pierdolca z domu :-D
Te ochłodzenie ma się utrzymać do soboty.
W piątek i sobotę mają być nawet większe opady.
Od niedzieli znowu gorąc 30 wzwyż :-(

reklama
Co do wagi to ja ostatnie usg przed porodem miałam w 36 tyg. Serio nie przypominam sobie, żeby mi robili tuż przed porodem, nie wiem czy to normalne? W każdym razie na tum usg w 36 tyg. Mały ważył 2800, a urodził się prawie z 4 kg. Także albo sobie szybko urósł, albo trochę źle podali wagę. Nie wiem jak to jest, ale mam wrażenie, że to często taka niespodzianka z jaką wagą urodzi się Maluch.

Do góry