reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja dalam rade na diecie 4,5 ms. Schudlam tak ze byl ze mnie cien czlowieka, dostalam anemii i skonczylo sie kp bo juz nie dalam rady, a pokarmu tez bylo juz niewiele. Nasz ma teraz wlasnie 1,5r ale niestety caly czas bardzo silnie reaguje, co jakis czas sprawdzamy to co juz probowal i uczulalo. Dajemy mu np troche jablka, papryki, jakiegos malutkiego danonka, za kazdym razem konczy sie kiepsko. Jedno co mnie bardzo dziwi to potworna reakcja na pszenny makaron, bo jada codziennie bulki, chleb i nic mu po nich nie jest. Na makaronie jak wół stoi, ze tylko z pszenicy robiony, strach wobec tego myslec z czego jest pieczywo bo chyba nie z tej samej pszenicy :szok:
Jeśli pieczywo jest ok to moze nie pszenica uczula tylko jajka a jak nie jajka to jakiś sztuczny ich zamiennik często używany w makaronach

Ostatnio 26 maja wazyl 330g, zdziwilo mnie ze juz 600g ma [emoji3]

@sandralevv93 Jak tu już Dziewczyny pisały, że Dzieciaczki teraz swoim tempem będą rosły już bardzo różnym.
O tyle dziwi, że Ty taka jesteś zgrabniutka A tu widać nie ma czym się sugerować :-)

Dobrze, że z pępowiną już ok a ma jeszcze kupe czasu żeby przewrócić się do góry nogami choć słyszałam że z tym bardzo różnie.
Czasami sobie tak parę razy koziolkują i jest na usg raz tak raz tak . To z opowieści serdecznej znajomej, która trójkę urodziła.

Ostatnio 26 maja wazyl 330g, zdziwilo mnie ze juz 600g ma [emoji3]
To wazenie nie jest do konca prawdziwe, to dziala tylko orientacyjnie. Przed porodem jak robia usg, to granica bledu moze byc nawet pol kg. Ja się nigdy nie przywiazywalam do tego jak mi lekarz na usg "wazyl" dziecko, bo moze sie okazac ze pojdziesz tydzien pozniej, a tu u malucha 100g mniej ;)

reklama
IMG_1127.JPG

Popłynęłam ... <3

Załączniki

• IMG_1127.JPG
    IMG_1127.JPG
    512,9 KB · Wyświetleń: 365
Do góry