reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

O ile będa obchodzili takie święto jak imieniny. Trzeba by jakiś bliźniąt zapytać jak jest lepiej:)

A to awaryjnie szykujcie też dla dziewczynki :D to jednoowodniowe,jednojajowe będą?

O nie nie,to tak nie działa niestety :D U nas bunty były w zupełnie innych okresach niż ksiazki pzrewidują. Teraz mam 16-latka i żadnego nastoletniego wiekszego buntu brak,aż się boję tsunami,które może nadejśc.
Ale tak to już jest,pojawi się dziecko to niezależnie od wieku martwimy się o nie na każdym kroku.
Odpowiadam jako blizniaczka: ja mam 26 maja a brat 4 grudnia. Urodzilismy się we wrześniu :) ale my nie obchodziliśmy imienin dopóki nie zmieniliśmy miejsca zamieszkania gdzie jak się okazało obchodzą więc musieliśmy poznać kiedy mamy :)

reklama
Może imieniny to warto wybrać takie imiona które są w kalendarzu w odstępie kilku dni :) niby razem ale jednak osobno. Na pewno w wieku 3 do np 6 lat dziecko nie zrozumie dlaczego brat czy siostra dostaje prezent a ja nie (bo oczywiście raczej wątpię aby pamiętali ze było to też w drugim kierunku :) )
Fajny pomysl ale raczej nie bedziemy sie tym kierowac przy wyborze imion. Nasze dzieciaki na poczatku nie beda ich obchodzic, a raczej my nie bedziemy ;) starszy ma poltora roku i nadal nie zdecydowalismy w jaki dzien z kilku do wyboru bysmy chcieli, dla malego dziecka to i tak bez znaczenia a dla nas imieniny to nie swieto ;)

Cześć mamuśki,
Ja już po badaniu połówkowym. Synek 21+2 z OM waga 447gr, wszystko Ok, posprawdzała wszystko dokładnie i dosyć długo więc jestem zadowolona, zdjęć dostałam chyba z 15 W gabinecie byłam godzinę. Jedyne zastrzeżenie było do długości szyjki 2,67cm. Znowu mam brać luteinę 2*1 i przyjść na kontrole za 2 tyg. Być może dziś miałam taka szyjkę bo spędziłam w aucie 3h i może dziecko tak napierało na ta szyjkę... zobaczymy. Najważniejsze że mały jest zdrowy

Takie coś mi na pepperze dziś wyskoczyło. Chłopak ma jutro polować z rana na bodziaki :-D
Screenshot_20180608-205237.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180608-205237.jpg
    Screenshot_20180608-205237.jpg
    82,7 KB · Wyświetleń: 440
reklama
Do góry