reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

A co do lanoliny to wg mnie najlpesza jest lansiloh. Ziajka jest slaba i mino kilku prób mi nie podeszła. Co do brodawek to nie powinno sie ich stymulować przed porodem bo przyspieszyć moga porod. A co do blizniakow, to mi sie mazyly. Ale nie ma a wiecej dzieci juz miec nie zamierzamy.

reklama
Sama nie wiem, myślę ze uwazalabym to za formę wyróżnienia - bycie podwójną mamą :D mój mąż po każdym teście przed wizytą u lekarza miał nadzieję na bliźniaki [emoji23]
Super, tylko maz to zamyka drzwi za soba i wychodzi na ok. 9h z domu albo wiecej a Ty matko sobie radz ;) no i tatus przeciez musi spac w nocy bo rano do pracy idzie, wiec nocny dyzur czesto tez do matki nalezy... Ja jeszcze nie wiem czy dam sie tak wrobic, juz przy jednym bylam dzien i noc na posterunku, teraz go nastawiam ze ni huhu, bedzie moje jedno jego drugie do roboty ;)

Super, tylko maz to zamyka drzwi za soba i wychodzi na ok. 9h z domu albo wiecej a Ty matko sobie radz ;) no i tatus przeciez musi spac w nocy bo rano do pracy idzie, wiec nocny dyzur czesto tez do matki nalezy... Ja jeszcze nie wiem czy dam sie tak wrobic, juz przy jednym bylam dzien i noc na posterunku, teraz go nastawiam ze ni huhu, bedzie moje jedno jego drugie do roboty ;)
Ja mam złotego męża bo to on wstaje do młodego (jutro konczy 7 miesięcy, budzi się raz czasem dwa bo jeszcze nad ranem na mleko) :D do ok pół roku razem wstawalismy - ja robiłam mleko on podawał małemu a w tym czasie ja zmieniłam pieluszke. Teraz pieluszka wytrzymuje noc a mąż coraz częściej sam robi mleko bo nie ma serca mnie budzić [emoji23] ze starszym tez od jakiegos 3 mz synka tylko maz wstawal - raz o 3 w nocy.

Jesli robisz bezposrednio w laboratorium to moze pozniej tez, szczerze mowiac nie wiem, ale jesli robisz w punkcie pobran, przychodni czy w jakims innym miejscu gdzie pobieraja, to wtedy od rana. Chodzi o to ze robia pobrania najpierw bez glukozy, pozniej godzine po wypiciu i po dwoch. Najczęściej laboratoria odbieraja probki do poludnia, wiec musisz sie zmiescic z tymi 2 godzinami. Oprocz tego robisz krzywa cukrowa na czczo, wiec siedzisz tam na tej glukozie bez jedzenia i picia, bo mozesz tylko czasem lyk wody zrobic i tyle.

Ja sie dowiadywalam w kilku miejscach gdzie mialam blisko, to wszedzie kazali mi byc zaraz po otwarciu i wchodzic bez kolejki jako pierwsza.

Swoja droga zazdroszcze spania do 10! Wspominam z zalem pierwsza ciaze, pomijajac różne dolegliwości, tez przyjemne kilkumiesieczne wakacje mialam ze spaniem przez pol dnia ;)
W lab robię, mają czynne do 18, mam nadzieje że będę mogła później przyjechać ale dopytam, faktycznie lepiej. Boję się że jak o 7 wypije tą glukozę to zwrotka gwarantowana :o a przed badaniem nie można pić wody? Ja codziennie z rana na czczo ciepła woda z cytryna, myślicie że takie pół szklanki może zaszkodzić?

U mnie trzeba być o 7 rano i na krzywą bez kolejki się wchodzi
Marcel super i chyba najladniek z Michałem się komponuje :)
Też mi pasuje...ale koleżanka która ma Marcela w rodzinie ostrzega, że często jest przekręcany jako Marceli w urzędach.
Są tu jakieś mamy Marcelk'ów?
Dziewczyny czy ktoras z was pisze z telefonu z apki, jak wtedy tagujecie bo u mnie nie dziala? A my z synkiem meczyk ogladamy.
Co masz na myśli tagować? bo ja z tych "niespołecznościowych"
Jeżeli chcesz mnie wywołać to piszesz @ przed nickiem @Mamisia83 i mi przyjdzie powiadomienie...a jak przytoczyć mój post to opcją "odpowiedz"...jeśli kilka postów to klikasz na te które chcesz i później do nich dopisujesz odpowiedzi.

Ostatnia edycja:
Gratuluję udanego badania. U mnie np. Punkt pobrań do 12.00, więc do tej muszę się wyroic.
A u mnie w przychodni 8-9.30
Nie zamierzam u nich robić krzywej bo warunki oczekiwania tych 2h beznadziejne ale z ciekawości zapytałam jak to u nich wykonać jeśli tak krótko czynne to powiedziały żeby kwadrans przed 8 do nich zapukać i pobiorą i później specjalnie dłużej zostają pobierać i dopiero później biorą się za analizowanie próbek.

Moja ciocia urodziła czworaczki :D o tyle dobrze ze mieszkają w dużym domu z rodzicami, każdy na noc brał po jednym dziecku do siebie do łóżka, każdy spał w oddzielnym pokoju. Na dzień otrzymali pomoc z gminy w formie opiekunki - Pani przydawala się zwłaszcza przy kapaniu :) teraz to duże dzieciaki, kończą podstawówkę i chętnie odwiedzają moje dzieciaki ;)

Wow... To nieźle :)

Wlasnie z OM mi wychodzi koniec października ale po USG stwierdziła że dziecko jest o dwa tygodnie większe. I ustaliła ten 7... Zaczynam się tym denerwować
To u mnie w odwrotna strone. Z miesiaczki mi wychodzi 17.10 a z usg 30.10 i wiem ze ta druga data jest prawidlowa, bo testowalam 12 lutego i nic, 19 lutego byly dwie kreski, a tydzien pozniej gin jeszcze nic nie widzial i w 8 tygodniu okreslil wiek ciazy i wyznaczyl tp. Ja bym na Twoim miejscu zaufala lekarzowi :) owulacja mogla byc szybciej. Mam kolezanke ktora zaszla w ciaze w ostatni dzien miesiaczki i wie to napewno, bo jej partner pracuje za granica i tylko wlasnie w ten jeden dzien sie kochali

Ja mam złotego męża bo to on wstaje do młodego (jutro konczy 7 miesięcy, budzi się raz czasem dwa bo jeszcze nad ranem na mleko) :D do ok pół roku razem wstawalismy - ja robiłam mleko on podawał małemu a w tym czasie ja zmieniłam pieluszke. Teraz pieluszka wytrzymuje noc a mąż coraz częściej sam robi mleko bo nie ma serca mnie budzić [emoji23] ze starszym tez od jakiegos 3 mz synka tylko maz wstawal - raz o 3 w nocy.
Skarb...

reklama
Mam nadzieje ze moj tez stanie na wysokosci zadania. Przy starszym to byl w sumie moj wybor, ze tylko ja wstawalam, bo i tak karmilam piersia, wiec niewiele by w tej kwestii zdzialal ;) na początku tylko po cc wstawal zeby mi podac dziecko a pozniej odlozyc, bo ja zasypialam na siedzaco w lozku karmiac w nocy i nie bylo to zbyt bezpieczne ;)

Do góry