reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja mam dziś 23+1 i nie czuję dalej dobrze ruchów, a jak już czuję to pojedyncze. Mam łożysko na przedniej ścianie, dodatkowy tłuszczyk może też tak samo amortyzować.

Co do rozmiaru - moja córka urodziła się z wagą 3500 i 56 cm, a i tak 2 miesiące chodziła w rozmiarze 56. Miałam jakieś 3 sztuki na 50 cm i oddałam je dziewczynie w szpitalu, która urodziła maluszka. Ale u nas może się urodzić też maluszek na 50 cm. Ja tyle miałam (i 3 kg wagi), a urodziłam się po terminie. Moja siostra jeszcze mniejsza była. W rodzinie męża za to wszystkie dzieci 4 kg i 60 cm. Wszystko zależy więc od tego po której rodzinie pójdzie. Choć moja mama twierdzi, że drugie dziecko jest zawsze większe :-)

U nas pierwszy syn miał ponad 4 kg i 59 cm.Od razu nosił ubranka na 62 cm.Mniejsze kaftaniki i bluzki jeszcze, ale spodnie dociagalam maksymalnie do jajek.

Drugi syn miał 52 cm i 3130.Maz leciał szybko po ciuszki bo wszystko po braciszku smętnie na nim wisialo.Wydawal mi się maleńki taki...

I też kiepsko czuję ruchy bo po raz pierwszy mam łożysko na przedniej scianie

@ewelinka10425 gratuluję, najważniejsze, że zdrowo się rozwija:)

Moj syn urodzil się z wagą 3930 i mierzył 55 cm. Ubranek w rozmiarze 56 miałam niewiele, do szpitala wzięłam jeden komplet na 56 i dwa na 62 i i te i te byly w porządku:)

Ja mam dziś 23+1 i nie czuję dalej dobrze ruchów, a jak już czuję to pojedyncze. Mam łożysko na przedniej ścianie, dodatkowy tłuszczyk może też tak samo amortyzować.

Co do rozmiaru - moja córka urodziła się z wagą 3500 i 56 cm, a i tak 2 miesiące chodziła w rozmiarze 56. Miałam jakieś 3 sztuki na 50 cm i oddałam je dziewczynie w szpitalu, która urodziła maluszka. Ale u nas może się urodzić też maluszek na 50 cm. Ja tyle miałam (i 3 kg wagi), a urodziłam się po terminie. Moja siostra jeszcze mniejsza była. W rodzinie męża za to wszystkie dzieci 4 kg i 60 cm. Wszystko zależy więc od tego po której rodzinie pójdzie. Choć moja mama twierdzi, że drugie dziecko jest zawsze większe :-)
Nie wiem czy to od tego zalezy. Wydaje mi sie ze waga rodzicow nie ma zbytnio zwiazku. My z mezem oboje urodzilisy sie malutcy. Ja 2600 on 2800, a nasze corki pierwsza 3360 a druga 3500. Wydaje mi sie ze bardziej ma wplyw odzywianie kobiety w ciazy, stan zdrowia i inne czynniki srodowiskowe. Moja siostra byla np 2400 a jeh pierwszy syn 4 kg.

U mnie nawet nie spytał czy chce znac plec ;) w trakcie badania powiedział "jesli chodzi o plec to mamy chłopca" bylam.pewna , że się nie dowiem, bo jestem raczej z osób grubych no i moj ginekolog zawsze narzekał jak mial mi robic usg ze on nie wiele widzi... jak to powiedziałam lekarzowi od prenatalnych to stwierdził, że on widzi na 100% chłopca i tu raczej nie ma znaczenia otyłość pacjentki ale sprzęt i ułożenie dziecka. Moje rozłożyło nogi ;p

Ale 100% to bedzie jak się urodzi;D
Moj powiedział ze na 200%widzi dziewczynke..Cholera tyle ze ja nie czuje ze tam dziewczynka jest hehe. Z poprzednimi czulam, a jak.juz powiedzial to juz w ogóle a tu czuje inaczej. Mojemu kuzynowi inny gin do szostego mies mowil ze jego dziewczyna urodzi mu corke a jest slodki Marcel.

Cześć dziewczyny;) ja się znow urlopuje tym razem na wsi , z mega kiepskim zasięgiem wiec ciężko mi nadrobić to co pisalyscie , bo ciągle mnie wyrzuca z forum.

Ja już powoli zaczęłam zakupowe szaleństwo;)
Mamy już czesc ubranek. W weekend będziemy mieć szafę i komode , bo akurat wrócimy z urlopu. ;)
No i mam juz nawet materacyk chociaz łóżeczka nie mam, no bo była okazja ;)
Powiedzcie mi jakie kupujecie rozmiary ubranek ?
Wiekszosc osob mowi, zeby nie kupowac 56 , bo lepiej większe niż mniejsze.. A ja z kolei boje sie , ze te ubranka będą za duże. Kupilam kilka 62 czesc odkupilam za grosze prawie nie używane A takie wyjściowe to nowe kupuje ale tak naprawdę to jak przyloze jedne śpiochy do drugich to i tak nie są równe;p
Juz sama nie wiem co kupowac...
A co najważniejsze to nie wiem ile ;p widzę te listy wyprawkowe, ale tak naprawdę to wydaje mi się to za mało, a maz znow mówi, że przesadze ... zwariować można;)

Ps. Swoją drogą jest ktoś kto jest w ok 21 tc i nie czuje ruchów? Tzn regularnych kopniakow itp tylko od czasu do czasu "cos tam zabulgocze" i tyle...?
Ja tak mam z ruchami i nawet jestem 23 tc ale jak się okazało łożysko z boku przewinęło się na przednią ścianę. Co do ubranek kilka szt na 56 bo uwierz mi będziesz zakładała kilka na zmianę (JA MIALAM na prawdę dużo ubranek a ubieralam może z 5 w których mi dziecko najbardziej odpowiadało :) )a co do rozmiarów co miesiąc już syn miał rozmiar większy i dopiero na dłużej miał rozmiar 74 :)

Dziewczyny czy prócz grupy na FB są jeszcze jakieś zamknięte grupy czy fora ? Mialam mała przerw od forum i teraz od tyg znów powrocilam i nie nadążam :)

reklama
Ja ważyłam po urodzeniu 2900 a niemąż jakieś 3000-3200 ( teściowa nie pamięta dokładnie, bo 4 dzieci urodziła hehehe) teraz tez wielcy nie jesteśmy. Wiec chyba wielkoluda nie urodzę ;D na dzień dzisiejszy tez moja Hania nie przekroczyła 50 centyla jeśli chodzi o wymiary
Ja i moj niemaz oboje 3300 mieliśmy [emoji3] takze tez na wielkoluda nie liczę [emoji3][emoji3]

Do góry